O vorbă spune că munca oamenilor se măsoară cu ziua, dar munca unei mame nu se sfârșește niciodată. Și chiar așa e. Pe lângă toată grija pe care le-o poartă celor mici de dimineață până seară, mamele pun bazele educației lor și îi pregătesc pentru viață așa cum știu ele cel mai bine. Te-ai întrebat vreodată dacă deciziile pe care le iei în privința puiului tău sunt cele mai bune? Nu-ți face griji, au mai fost și alte mame în situația ta și, odată ce au găsit răspunsuri la nedumeririle lor, le-au așternut într-o carte.

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tine

Jurnalul unei mame. Ghid pentru creșterea copiilor până la trei ani, de Ligia Pop, cuprinde numeroase sfaturi pe care autoarea le dă în urma experiențelor trăite alături de fetița ei. Cunoscută atât în țară, cât și în străinătate pentru cărțile despre nutriție și rețete raw, Ligia Pop propune o rețetă pentru un cămin în care să domnească echilibrul, bunăstarea și armonia sufletească. 10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tine

Tot la o serie de întrebări care nu dau pace uneori femeilor care se află pentru prima dată în ipostaza de mame încearcă să răspundă și Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută sub pseudonimul Prințesa Urbană, în cartea O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă. Sinceră, deschisă și răbdătoare cu noile provocări cărora a trebuit să le facă față, Ioana își descrie experiențele personale și soluțiile la care a apelat în diferite interacțiuni cu copiii ei din dorința de a le oferi o copilărie cât mai fericită.

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineNu mai știi ce bunătăți să-i pregătești celui mic? Sigur vei descoperi idei delicioase în Yummy! 300 de rețete pentru bebeluși și copii, pregătită atent de Laura Adamache. Cartea îți va fi un sprijin real în bucătărie mai ales că are capitole foarte bine organizate. Vei găsi atât rețete gândite special în funcție de vârsta copilului tău (6-12 luni, 1-3 ani, 3-5 ani), cât și în funcție de felul preparatelor pe care ai vrea să le încerci – supe, piureuri, feluri principale, gustări și chiar deserturi. În plus, Laura explică de ce este atât de important ca ambii părinți să mănânce alături de copil.

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tine

Odată hrănit, puiul tău capătă energie și curiozitatea lui umple fiecare tăcere. Întrebarea care nu ocolește niciun părinte, De ce?, își găsește răspunsuri fascinante în cartea ilustrată a lui Amy Shields, De ce? Prima mea carte de întrebări. 10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineȘi tot foarte potrivită pentru hrănit curiozitatea este și Enciclopedia Larousse pentru copii, de Benoit Delalandre, o sursă de informații pe înțelesul copiilor despre dinozauri, animale, corpul uman, Univers și istorie. O poți cumpăra de aici:

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineMoș Ene vine mai frumos pe la gene însoțit de o poveste. Micșorează intensitatea luminii din cameră, aranjează-i frumos așternutul și citește-i o poveste. Peste ani o să-și amintească atmosfera magică pe care tu i-o creai în fiecare seară. Dacă ai isprăvit tolba ta cu povești, aici găsești un Set de povești de noapte bună. Unde mai pui că și prețul lui e la fel de bun!

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineCopiii cresc văzând cu ochii și, la un moment dat, dorința lor de independență te poate uimi. Profită de fiecare inițiativă pe care o are și apropie-l de toate lucrurile care îi pot dezvolta creativitatea. Prima mea biblioteca – Citim și învățăm în limba română este o colecție de 8 cărticele din care cel mic poate învăța totul despre culori, forme, numere de la 1 la 10, litere, dar și despre părțile corpului, familie și timp.

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineTot așa, 100 de activități stimulatoare Montessori îl vor ajuta să se dezvolte și să afle multe lucruri despre lume. De asemenea, va putea afla cum să aibă grijă de el și de mediul în care trăiește sau câte minunății îi pot ieși din mânuțe. O poți lua de aici:

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineO poveste bună nu se demodează niciodată. Dacă e deja pasionat de lectură, îi poți face cunoștință cu Jojo, un pisoi care e atât de încântat de citit, că cu greu îl determini să lase cărțile din lăbuțe. Aventurile lui pot fi descoperite în Secretul monstrului. O poveste cu poveste, trei pisici și o surpriză, de Otilia Mantelers.

10 cărți care te vor face o mamă mai sigură pe tineSe descurcă deja în limba engleză? Ajută-l să-și perfecționeze vocabularul cu o poveste amuzantă, Peppa Pig: The Big Tale of Little Peppa.