Un pasionat de lectură citește oriunde. Acasă. În tren. În parc. La coadă. Poate chiar și-n lift, dacă protagonistul romanului trece printr-un moment de cumpănă. Un pasionat de lectură visează la mii și mii de feluri în care-și poate transforma un colț al casei într-un adevărat rai al cititului. Pledăm vinovat. Ne-am lăsat pradă reveriei și ne-am pierdut pe site-uri cu idei de amenajare „reader friendly”. Pe o parte dintre acestea, le împărțim cu voi. Să ne spuneți care-i preferatul vostru, da?

Dacă ai un locuşor liber lângă fereastră, nu ezita să îl tranformi în locul tău preferat pentru citit.

1

Un loc perfect în care să îţi citeşti cărţile preferate ale copilăriei.

2

O decoraţie simplă care te va binedispune în fiecare zi, indiferent de anotimp şi de vremea de afară.

3

Ce rost are să îţi pierzi timpul în faţa televizorului, când te poţi pierde în sute de romane citite în locul amenajat de tine.

4

Dacă nu ai unul este musai să îţi cumperi, nimic nu se compară cu cititul într-un hamac într-o după-amiază toridă de vară.

5

Dacă de felul tău eşti puţin mai conservator şi îţi place stilul britanic, îţi poţi amenaja locul pentru citit în stilul de mai jos.

6

Dacă spaţiul nu îţi permite să îţi amenajezi un locuşor la fereastră, te poţi orienta spre mansardă.

7

Dacă în mansardă ai depozitat prea multe lucruri, mai ai poţi găsi o variantă fix sub scară.

8

Încă un exemplu că un hamac este bun oriunde, chiar şi la tine în apartament.

9999

Nu i-am uitat nici pe cei mici.

10

 Sau poţi oricând să iei o carte din bibliotecă, să arunci o pătură în rucscac şi sa te duci în parc să citeşti la umbra unui copac.