Ți se întâmplă adesea să citești o carte și să te transpui în universul ei, ba chiar să te atașezi de personaje? Te-ai gândit c-ai putea fi dependent de lectură? Stai liniștit, noi nu judecăm. Suntem între prieteni. 🙂 În plus, dacă ai ajuns pe acest site, avem deja bănuiala c-ai fi dependent de citit. Dar cum îţi dai seama? Avem câteva exemple mai jos, dar ne-ar face plăcere să le citim şi pe ale voastre.

Dacă ţi-ai format anumite obiceiuri referitoare la cărți şi care par puţin ciudate pentru cei din jur, nu te speria, nu ai o problemă, eşti doar dependent de literatură.

1

 

1. Când tot ceea ce te înconjoară poate fi un potenţial semn de carte. Adesea ne trezim scotocind prin buzunare după o cartelă de metrou, bilet de autobuz sau vreun bon. Nu suntem cu capul în nori pentru că uităm mereu semnul de carte, doar că mintea noastră este mult prea ocupată cu lectura.

 

 

 

 

 

2

 

 

Atunci când te pui în pat, este deja trecut de miezul nopţii, dar ai în braţe o carte nouă. Două ore mai târziu, cu ochii întredeschişi încerci să mai termini încă un capitol.

 

 

 

 

 

Cumperi o carte nouă şi ajungi acasă, te uiţi în stânga, apoi în dreapta şi începi să miroşi paginile proaspăt printate.

4

 

Agonia şi extazul atunci când ajungi la finalul unei cărţi. Te uiţi în jurul tău şi realizezi că toţi ceilalţi îşi văd liniştiţi de viaţa lor, iar tu încă trăieşti în povestea pe care tocmai ai terminat-o.

 

 

 

 

 

 

Niciun film nu poate fi mai bun decât cartea şi nu accepti nici măcar un argument din partea nimănui.

1112

Un cititor mereu va fi curios ce citeşte vecinul de la masa de vizavi sau va trage puţin cu ochiul în cartea celui de lângă el.

 

 

 

7

 

În loc să-ţi vezi de drum, te opreşti din librărie în librărie şi pleci cu plasa plină de cărţi. Ajungi acasă şi îţi dai seama că nu mai ai unde să le pui. Pe toate rafturile zac teancurile de cărţi.

 

 

8

 

Când primeşti o cerere de prietenie pe Facebook, primul lucru pe care îl faci este să verifici ce cărţi a citit.

 

 

 

 

9

 

 

 

Ai obiceiul să te simţi dezamăgit atunci când un personaj moare. Lucru care îţi afectează starea de spirit. Cu siguranţă, o să reciteşti ultimele rânduri de câteva ori să te asiguri că ai înţeles bine ce se întâmplă.

 

 

 

original_silver-best-friend-gift-earrings

 

Prietenii tăi sunt cei mai fericiţi când vine vorba de cadouri. O fugă la librărie sau anticariat rezolvă repede problema.