Am adunat pentru voi 10 super cărți pe care le-am găsit la un super preț pe eMAG. Deși diferite între ele atât ca subiecte abordate, cât și ca stil, o trăsătură indubitabilă le unește: pe toate le-am citit cu plăcere, așa că le dăm mai departe. Sigur pe unele le-ați citit deja, așa că vă așteptăm părerile în comentarii.

10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAGSecretul soțului, de Liane Moriarty

De Liane Moriarty ne-am îndrăgostit odată cu Marile minciuni nevinovate, cea mai cunoscută carte a ei, transformată în serialul omonim, cu Nicole Kidman, Reese Witherspoon și Shailene Woodley în rolurile principale. „Secretul soțului” păstrează oarecum tematica, vorbind despre suișurile și coborâșurile unui cuplu și despre cum viața ți se poate da peste cap când te-aștepți mai puțin.

Cartea urmărește destinele a trei femei din Australia. Cecilia află un secret dureros pe care soțul ei l-a dus cu sine zeci de ani. Tess încearcă să-și revină după ce soțul și verișoara ei, Felicity, îi mărturisesc că se iubesc. Rachel, cea mai în vârstă dintre ele, nu reușește cu niciun chip să-și revină după moartea suspectă a fiicei sale adolescente.

Cele trei interacționează lejer una cu alta, însă le leagă un lucru comun: lucrurile pe care le știm, lucrurile pe care nu le știm și deciziile pe care suntem nevoiți să le luăm fără a cunoaște toate piesele puzzle-ului propriei vieți. Deși titlul ne-a dus inițial cu gândul inițial la o carte superficială, citind-o, s-a dovedit a fi una pe care cu greu o poți lăsa din mână, cu o scriitură simplă, uneori dureroasă, alteori comică, însă, întotdeauna, extrem de captivantă.

Un barbat pe nume Ove – Fredrik Backman10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

Fiecare dintre noi cunoaște un Ove – un bărbat morocănos, trecut de prima tinerețe, căruia nimic nu-i convine, care știe tot ce mișcă-n cartier și căruia nimeni nu-i intră în grații. Însă puțini știm ce se ascunde, de fapt, uneori, sub această mască. În cazul lui Ove, bunătatea, generozitatea, curajul și candoarea ies la iveală datorită tinerei familii care se mută în casa de vizavi și alături de care trece printr-o serie de evenimente mărunte, dar savuros depănate de Fredrik Backman. Dacă vă va plăcea cartea, s-ar putea să apreciați și filmul cu același nume.

10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAGMica enciclopedie hygge. Rețeta daneză a fericirii
Abundă articolele care anunță că Danemarca este cea mai fericită țară din lume. Secretul? Stă într-un cuvânt intraductibil, hygge, care, de fapt, înseamnă, laolaltă: confort în intimitatea casei tale alături de cei dragi ție. Călăuză ne este chiar Meik Wiking, director al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga (da, există așa ceva!).

El ne învață, pas cu pas, cum să ne bucurăm de hygge: de la alegerea unui corp de iluminat, până la cum ne îmbrăcăm și la felul în care planificăm o petrecere. Scopul ultim al cărții este de a ne bucura mai mult de lucrurile mărunte din viață, de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii și, prin urmare, acela de a fi mai fericiți.

10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAGSub aceeași stea – John Green

Hazel Grace are 16 ani și suferă de cancer. Deși un tratament experimental i-a prelungit viața cu câțiva ani, ea simte că încă se luptă cu moartea în fiecare zi. În grupul de susținere la care participă, îl cunoaște pe Augustus, care a suferit la rândul lui de cumplita boală. Se îndrăgostește de el și dezvoltă împreună o pasiune pentru un scriitor olandez pe care își doresc cu ardoare să-l cunoască.

Vor reuși? Nu vor reuși? Dacă da, cum îi va schimba experiența? Cum va decurge povestea lor de dragoste? Nu o să vă răspundem la întrebările acestea, vă vom lăsa să le descoperiți singuri. Vă prevenim însă de pe acum că s-ar putea lăsa cu lacrimi, dar e o carte care te marchează, de ale cărei personaje vă va fi greu să vă despărțiți.

Anul gândirii magice – Joan Didion 10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

Este o carte despre doliu, despre cum trăim anul de după moartea unei persoane apropiate, despre pașii mărunți de zi cu zi pe care suntem nevoiți să-i facem și despre cum viața ni se schimbă într-o clipă: clipa obișnuită. Aceasta este ideea principală a cărții: ne așezăm la masă într-o seară și, brusc, viața pe care o știm se schimbă pentru totdeauna.

Marcată de moartea neașteptată a soțului, Joan este nevoită să rămână puternică pentru că fiica ei, Quintana, este în stare critică, la spital. Scrisă în cea mai grea perioadă a vieții autoarei, cartea nu pare a urma un plan prestabilit. E mai mult un jurnal, o serie de consemnări despre cum reușești să rămâi în picioare după ce viața îți dă două lovituri crunte.

Dragă viață – Alice Munro (Reeditare)10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

O serie de povestiri scrise de laureata cu Nobel de acum câțiva ani, Alice Munro, care, deși foarte diferite între ele, reușesc să surprindă momentele mărunte care schimbă pe neașteptate viața unei persoane.

Vânătorii de zmeie – Khaled Hosseini10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

O carte despre trădare și iertare, despre sărăcie și bogăție, despre trecut și viitor, a cărei acțiune se petrece într-un Afganistan pe cale de a fi distrus. Este povestea lui Amir și Hassan, doi buni prieteni din Kabul, care se pregătesc să participe la un concurs de zmeie. Se antrenează din greu, sunt nerăbdători să înceapă competiția, când izbucnește războiul. Pe lângă distrugerile materiale, războiul pune la grea încercare și prietenia dintre cei doi. Amir însuși este nevoit să-și trădeze prietenul, faptă care-l va bântui toată viața.

Tot ce nu ți-am spus – Celeste Ng10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

Marilyn și James Lee sunt americani de origine chineză care trăiesc liniștiți în Ohio. O iubesc nespus pe fiica lor, Lydia, și-și clădesc amândoi visuri cu privire la viitorul acesteia.

Dar cum vor reacționa cei doi și cum se va schimba dinamica lor familială în momentul în care Lydia este găsită moartă, într-un lac din apropiere?

Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

Continuarea cărții „Bastarda Istanbulului” – cartea săptămânii de curând pe Cartea de la ora 5 – „Cele patruzeci de legi ale iubirii” urmărește două fire epice. Primul se desfășoară în zilele noastre și vorbește despre viața Ellei, proaspăt angajată la o agenție literară, iar al doilea, în secolul XIII, despre Shams din Tabriz, derviș sufit care împărtășește cele 40 de legi ale iubirii oricui se află în situații dificile de viață. Un roman care poate părea siropos din titlu, dar se va dovedi o lectură plină de înțelesuri și chiar de lecții de viață. Dacă v-a plăcut „Bastarda Istanbulului”, credem că veți iubi „Cele patruzeci de legi ale iubirii”.

Toata lumina pe care nu o putem vedea – Anthony Doerr10 super cărți pe care le poți cumpăra la un super preț de pe eMAG

Romanul câștigător al Premiului Pulitzer pentru ficțiune în 2015 urmărește viața a doi adolescenți nevăzători din perioada premergătoare și din timpul celui de-al Doilea Război Modial. Marie-Laure este refugiată, alături de unchiul său, în orășelul francez Saint-Malo.

Werner este un orfan care, datorită înzestrărilor lui tehnice, ajunge să lucreze pentru armata germană și se ocupe cu depistarea transmițătoarelor radio clandestine. Cei doi se și întâlnesc, timp de o zi, o zi care ajunge să le influențeze destinele în mod hotărâtor nu numai lor, ci și generațiilor care-i urmează. În plus, în poveste intervine și un diamant fermecat care se presupune că este dătător de viață veșnică, însă nu și de fericire, în căutarea căruia se află și niște ofițeri naziști.