Dacă ar fi să îți faci (încă un) tatuaj, despre ce ar vorbi el? Ce ar povesti despre viața ta, cum ți-ar cuprinde pasiunile și năzuințele într-un singur desen? Noi considerăm că tatuajele sunt modalități extraordinare de a vorbi fără cuvinte, și, ca de obicei, toate vorbele pe care le-am rosti în tăcere ar trebui să aibă legătură cu cărțile! Cu aceste gânduri în minte, îți prezentăm în rândurile de mai jos 10 tatuaje perfecte pentru iubitorii de cărți!

Poate că cele mai frumoase tatuaje sunt cele care redau citatele din cartea noastră preferată? Când simți că niște vorbe te reprezintă la fel de bine precum cele din tatuajul de mai jos, cum să reziști tentației de a le imprima pe propria piele, materializându-le în picul de eternitate care îți este permis? Iar vorbele pe care G.R.R. Martin le-a rostit prin buzele imaginare ale lui Tyrion Lannister, cel mai iubit personaj din „Urzeala tronurilor”, au fost folosite magistral în tatuaje absolut superbe! Cu mărturisirea „Am trăit mai mult de o mie de vieți” (I have lived more than a thousand lives), strălucesc unele dintre cele mai frumoase tatuaje pentru iubitorii de cărți! Noi am rămas impresionați atât de modelul colorat și fantezist, dar și de cel în care paginile cărții își iau zborul, devenind păsări ce ne poartă în zborul libertății supreme, cea de cititor.

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

 

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Nu numai seria „Cântec de gheață și foc” a aprins imaginația iubitorilor de cărți și tatuaje, dar și superba epopee din „Stăpânul inelelor”“All that is gold does not glitter/ Not all those who wander are lost/The old that is strong does not wither, /Deep roots are not reached by the frost” sunt versuri care apar într-un poem în opera de căpătâi a lui Tolkien, iar semnificația lor e remarcabilă nu doar pentru serie, dar și pentru întreaga existență umană: „Nu tot ceea ce strălucește e aur/ Nu toți cei ce rătăcesc sunt pierduți / Ce e bătrân, dar puternic, nu se veștejește / Rădăcinile adânci nu sunt atinse de îngheț”( tr.red.). Iar atunci când descoperi aceste cuvinte pline de profunzime „scrijelite” pe piele, în compania unui tatuaj fantezist, poți rezista?

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Rămânem în lumea de tatuaj a citatelor cu câteva cuvinte atribuite lui Carl Sagan, dar însușite mai ales de fandom-ul Harry Potter: „Books are proof human can do magic”„Cărțile sunt dovada că omul poate face magie” (tr.red.). Pentru noi, aceste vorbe simple însumează tot ce poate fi mai frumos din universul unui iubitor de lectură!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Desigur, tatuajele perfecte pentru iubitorii de cărți nu trebuie neapărat să conțină vorbele de duh ale autorului preferat, ci pur și simplu motto-ul despre care tu crezi că îți descrie cel mai bine relația cu cititul. „I read like the ink from the book is oxygen and I’m gasping for breath” (Citesc de parcă cerneala din cărți e oxigen, iar eu mă lupt pentru aer – tr.red.). Autorul e necunoscut, ceea ce nu înseamnă că nu îți poate imprima și ție pielea!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Consideri că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte? Atunci alege un tatuaj pentru iubitorii de cărți simplu, precum acest teanc de cărți cu o cană aburindă de cafea (sau ceai). E cel mai mare răsfăț al vieții, după părerea noastră!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Reiterăm ideea cărții din care paginile zboară precum o pasăre, pentru că ne place atât de tare!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Dacă nu ții cont de măsură nici atunci când citești, nici atunci când îți faci (sau visezi la) un tatuaj, îți recomandăm modelul superb de mai jos: e la fel de fantezist precum lumea intricată a unei cărți!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Nu poți să nu admiri iscusința tatuatorului și imaginația tatuatului din desenul de mai jos: chiar credem că fiecare neuron al nostru are cuprins în miezul său profunzimea unei cărți.

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

La final, te lăsăm în compania unuia dintre cele mai frumoase tatuaje pentru iubitorii de cărți: Carpe Librum! Nu am fi putut să o spunem mai bine de atât!

10 tatuaje care arată dragostea pentru cărți

Tu ai tatuaje care îți subliniază dragostea pentru lectură? Cu ce alte modele ai putea completa lista noastră de tatuaje pentru iubitorii de cărți?

Iar dacă nu ești foarte sigur că vrei să îți faci un tatuaj, „Draw & Print Temporary Tattoos” este alegerea perfectă: află cum să îți pictezi creativitatea pe piele, dar în mod temporar!

Sursa foto: Pinterest