Suntem fascinaţi de seria „Star Wars” încă din copilărie, graţie geniului cinematografic al lui George Lucas. Mai târziu, ca adulţi, am descoperit o întreagă filosofie în jurul acestui fenomen. Ca orice pasionat, am simţit nevoia de mai multe explicaţii decât cele oferite de filme, aşa că ne-am apucat de săpat după cele mai interesante cărţie despre universul Star Wars.

Timothy Zahn – Viziuni din viitor

Timothy Zahn – Viziuni din viitorLa cinci ani după al şaselea episod „Întoarcere lui Jedi”, Luke o iniţiază pe Leia în tainele forţei, pentru a lupta împotriva unei noi ameninţări din partea Imperiului. Noua Republică se află în prag de război civil, iar vestea întoarcerii Marelui Amiral Thrawn alimentează planurile de cucerire ale Imperiului. Luke Skywalker, Han Solo şi prinţesa Leia vor fi nevoiţi să se infiltreze în fortăreaţa secretă plină de adepţi ai Imperiului pentru a salva soarta Noii Republici.

 

Drew Karpyshyn – Darth Bane: Calea distrugerii

DrewCu o sută de ani înainte ca Anakyn Skywalker să fie născut, Darth Bane s-a alăturat ordinului Sith „Frăţia întunericului” alături de care a creat „Regula celor doi”:

  • Un maestru Sith va deţine puterea. Un uncenic va tânji dupa ea, dorind să acumuleze la fel de multă, ducând la bun sfârşit planurile maestrului. Scenariu pe care îl întâlnim în toate episoadele ecranizate din seria Star Wars. Este o carte ce oferă cititorului o serie de răspunsuri la multe enigme nerezolvate în filme.

James Luceno – Mantia Înşelăciunii

James Luceno – Mantia ÎnşelăciuniiAcţiunea se desfăşoară înainte de episodul “Ameninţarea Fantomei” şi are în prim-plan destrămarea Republicii Galactice, cuprinsă de lăcomie şi corupţie. Criza se accentuează în momentul în care senatorii Republicii încep să investigheze cauza crizei comerciale care a pus stăpânire pe întreg Universul.

Un roman în care maestrul Jedi Qui-Gon Jinn şi ucenicul său, Obi-Wan Kenobi au misiunea de a păstra pacea şi dreptatea, însă, în final, cititorul va rămâne surprins de modul tragic în care se termină povestea.

Steven Barnes – Complotul de pe Cestus

Steven Barnes – Complotul de pe CestusPlaneta Cestus a fost multă vreme locul în care erau trimişi cei întemniţaţi, un loc neprielnic vieţii. Dar planeta ascundea o cantitatea impresionantă de resurse, loc în care au fost puse bazele unei fabrici de roboţi. Odată cu izbucnirea “Războiului Clonelor”, Republicanii au interzis producţia de droizi, lucru care anunţa declinul economic al planetei.

De aici şi până la un adevărat război a mai fost un singur pas. Separatiştii au început să cumpere ilegal biodroizi capabili să lupte cu cavalerii Jedi. Misiunea lor în această carte este să menţină pacea evitând un nou război în Univers.

Drew Karpyshyn – The Old Republic – Revan

Drew Karpyshyn - The Old Republic - RevansErou, trădător, cuceritor, personaj negativ, salvator – personajul numit Revan a fost, pe rând, în toate rolurile enumerate, dar în final rămâne un Sith. A părăsit planeta Coruscant alături de un Jedi într-o misiune împotriva Mandalorienilor, pentru ca mai târziu să se reîntoarcă ca discipol al ordinului Sith, pentru a distruge complet existenţa Republicii.

Este un personaj fascinant, unul dintre cele mai enigmatice şi puternic conturate din universul Star Wars. Chiar dacă seamănă foarte mult, nu are nici o legătură cu Kylo Ren.

Sunt foarte multe cărţi în jurul fenomenului „Star Wars”, cu siguranţă şi voi aţi citit o parte din ele. Pe care ni le recomandaţi?