Spectaculosul parcurs muzical al lui Feli Donose este astăzi cunoscut de mulți dintre noi. Publicul larg a descoperit-o odată cu participarea la „Vocea României”, în 2012, în echipa lui Marius Moga, iar de-atunci, piesele cântăreței și compozitoarei au ajuns constant pe primele locuri ale topurilor muzicale din România. Single-ul de debut, „Cine te crezi?”, i-a adus prima nominalizare pentru Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards, iar un an mai târziu, în 2016, piesa „Creioane colorate” a fost nominalizată la MTV EMA.

Cu 21 de milioane de vizualizări pe YouTube, single-ul „Timpul”, lansat de Feli anul acesta, a consolidat poziția de top a artistei în preferințele publicului. Piesa „Acasă”, lansată cu doar o lună în urmă, a strâns deja peste 6 milioane de vizualizări pe YouTube. Sensibilitatea artistei și modul în care o exprimă prin piesele sale au creat o conexiune puternică cu iubitorii muzicii, pentru care fiecare single lansat de Feli este un eveniment. Cu franchețe și o deschidere uluitoare față de publicul său, Feli Donose a împărtășit cu acesta multe episoade din viața sa. Să descoperim astăzi ce loc au cărțile în viața lui Feli, ce lecturi au influențat-o și care sunt volumele care îi fac serile mai frumoase.

„Pentru mine, cărțile sunt în top 3 metode de relaxare și dezvoltare, sub toate formele ei” spune cântăreața, care mărturisește că, de-a lungul vieții, cărțile au ajutat-o să descopere răspunsuri pentru întrebările care o frământau în anumite perioade, dar totodată lectura reprezintă și momentul de relaxare de la sfârșitul unei zile agitate.

„Îmi amintesc că la școală citeam pe furiș The Secret Diary of Laura Palmer de Jennifer Lynch sau Se arată furia oarbă de John Saul” mărturisește Feli. Însă, genul horror nu este singura opțiune literară a cântăreței, ale cărei lecturi sunt foarte eterogene.

„Pe mine, personal, m-au ajutat și mă ajută foarte mult cărțile motivaționale. Mi se întâmplă de multe ori ca, atunci când citesc, să am sentimentul că autorul pune semne de exclamare, mă îndeamnă să aplic anumite lucruri, ca să obțin ceea ce-mi doresc. Eu deja pun în practică multe dintre lucrurile pe care le-am învățat din cărți, dar, probabil, nu suficient de eficient. Întotdeauna e loc de mai bine, întotdeauna putem să descoperim noi zone ale personalității noastre, dacă perseverăm” spune Feli. Cântăreața mărturisește că sunt destule cărțile cărora le datorează mult în dezvoltarea sa personală, pe toate planurile, pentru că fiecare este specială în felul ei. Însă, amintește totuși două între acestea – „Femei puternice”, bestseller-ul semnat de Louise L. Hay, ghidul practic adresat femeilor care doresc să cunoască succesul și „Putere nemărginită”, cartea celebrului Anthony Robbins, care ne arată cum să ne folosim mintea ca pe un instrument extraordinar de eficient pentru atingerea scopurilor în viață.

Pentru momentele când dorește să se binedispună și să alunge stresul, Feli recomandă cu căldură cărțile de colorat cu povești. „Am multe cărți de colorat de genul acesta acasă. Tocmai ce am terminat Fata babei și fata moșneagului!”

Recent, Feli și-a descoperit pasiunea pentru cărțile biografice și autobiografice, care prezintă parcursul vieții și calea către succes a unor personalități din diferite domenii. „Sunt într-o perioadă când serile în care am timp de relaxare  – si nu sunt atât de obosită încât să adorm după primele zece pagini – obișnuiesc să citesc autobiografii și biografii. Acum citesc biografia lui Meryl Streep, „Tot ea… Becoming Meryl Streep” de Michael Schulman. Este o carte fascinantă, despre o femeie puternică, talentată și una dintre cele mai mari actrițe ale lumii, scrisă într-un stil care te face să nu o poți lăsa din mână” spune Feli Donose.

Voi ce carte ați alege dintre cele recomandate de Feli? Ați citit vreuna dintre ele?