Pentru că ne plac afacerile bune, stăm toată ziua cu ochii pe eMAG. Și ce aflăm împărtășim cu voi. Azi am găsit 5 de cărți care ne plac foarte mult și care sunt și la un preț de nerefuzat: sub 30 de lei.

5 cărți sub 30 de leiFata cu toate darurile, de M. R. Carey

Copiii de vârsta Melaniei se joacă de dimineața până seara, aleargă, se uită la desene animate, ies în parc, colorează sau se dau pe tobogane. Melanie însă, își petrece ziua într-o celulă, cu arma sergentului Parks ațintită asupra capului. Îi place la școală. Învață repede, o adoră pe domnișoara Justineau, căreia îi povestește încântată despre visurile ei și despre ce-o să fie când se va face mare. Dar Melanie nu este o fetiță obișnuită, ea face parte dintr-o specie ciudată de creaturi – fămânzii – un fel de zombi, specie care, în urma unei boli, a împânzit pământul. Așa cum v-ați dat seama, este o distopie SF care te zguduie, dar fără a urma calea bătătorită a cărților cu zombi și „cum să scapi de ei în cinci pași”. Flămânzii au sentimente, sunt sensibili, curioși și se pot atașa de alte ființe.

5 cărți sub 30 de lei…isme. Să înțelegem stilurile arhitecturale, de Jeremy Melvin

Dacă nu ai cunoștințe arhitecturale, dar, atunci când vizitezi un oraș, te pierzi adeseori pe străduțe admirând case, catedrale, palate, castele sau simple clădiri de instituții, s-ar putea ca această carte să-ți fie utilă. Este un mic ghid pentru toți iubitorii de clădiri frumoase care-și doresc doar să afle un pic mai multe despre stiluri și istoria arhitecturii.

5 cărți sub 30 de leiLectii de dans pentru vârstnici și avansați – Bohumil Hrabal

O carte care se citește așa cum a fost povestită: dintr-o suflare. Un fost cizmar în jur de 70 de ani deapănă amintiri din vremea Imperiului Austro-Ungar oricui e dispus să asculte. Hrabal se servește de același umor capabil să ne bucure și să ne întristeze în egală măsură, dovedind încă o dată că-și merită statutul de unul dintre cei mai buni scriitori cehi ai secolului trecut.

5 cărți sub 30 de leiAutobiografie – Eric Clapton

Povestea vieții lui Eric Clapton nu este destinată doar amatorilor de muzică sau de biografii ale celebrităților, ci și celor care iubesc poveștile de viață spuse cu sinceritate dezarmantă, nostalgie și autoironie. Aflăm că marele Clapton a fost crescut de bunici, iar cea pe care o cunoștea drept soră, îi era, de  fapt, mamă, că a dus o luptă atroce cu dependența de droguri, că a fost îndrăgostit ani la rând de nevasta unui prieten (George Harrison) sau că i-a murit un copil.

5 cărți sub 30 de leiStoner – John Williams

John Williams se dovedește a fi un fin observator psihologic și surprinde în „Stoner” viața lui William Stoner, un băiat născut în 1981 într-o familie de fermieri care trăiesc de pe-o zi pe alta în Missouri. Deși pleacă să studieze agronomia, Stoner își descoperă pasiunea pentru literatură, iar dragostea pentru cărți și studiu îi va fi refugiul ideal atunci când viața nu îi răsplătește eforturile de a fi fericit. Urmărindu-i parcursul până la final, John William reușește să-i găsească romanului său un sfârșit delicat, impresionant, dar în ton perfect cu întreaga viață a eroului său.

Ce alte cărți sub 30 de lei ne recomanzi?