Aveți deja ritualul vostru preferat? În fiecare seară, după băița distractivă, micșorezi intensitatea luminii în camera în care doarme puiul tău și începi să-i citești povești. La vârstele mici, creierul lui reține atât de multe informații, încât uneori te surprinde cu detaliile pe care ți le poate reproduce cu exactitate. Dacă observi că îți pune întrebări repetate despre animale, părți ale corpului, forme de relief sau mijloace de transport, enciclopediile de mai jos, special create pentru copii, te vor ajuta să îi satisfaci curiozitățile și să îi oferi informații pe înțelesul lui.

Copilul tău este fascinat de stele și ați depășit de mult etapa în care i-ai tapetat pereții camerei cu corpuri cerești? Atunci e timpul să vă îmbarcați într-o aventură cosmică, iar cartea Universul – Enciclopedia pentru copii vă va ajuta să descoperiți Universul. Veți putea da un tur de galaxie împreună, iar așa cel mic va afla mai multe despre Soare, Lună, planete, dar și despre zi și noapte sau anotimpuri.

Ai senzația că ar putea fi un medic strălucit? Fiți primii lui asistenți și ajutați-l să descopere mai repede cum funcționează organismul uman. Enciclopedia corpului uman îl va ajuta să înțeleagă de ce este unic și cum se poate îngriji pentru a fi sănătos cât mai mult timp. Și poate așa nici nu veți mai fi nevoiți să vă rugați de el să se spele pe mâini, pentru că va face cunoștință și cu milioanele de bacterii de la suprafața pielii.

Te împiedici de dinozauri prin toată casa? Dacă jucăriile lui preferate sunt aceste animale, atunci e timpul să le știe după nume. Nu doar că va fi amuzant atunci când îi va pronunța, dar își va îmbunătăți și dicția. Aici găsești o descriere completă a dinozaurilor, de la mic la mare, de la rapizi la înceți. În plus, Marea enciclopedie despre dinozauri se poate dovedi captivantă inclusiv pentru voi, părinții.

Nu e niciodată prea devreme să te cunoști cu adevărat, iar emoțiile fac parte din viața noastră zi de zi. Odată ce copilul tău va înțelege sentimentele pe care le trăiește și cum îl influențează asta, va avea șanse mai mari să devină un adult echilibrat, cu încredere în el, capabil să ia decizii în momente cheie. Cartea Eu si sentimentele, de Holde Kreul, vă va stimula să discutați deschis despre sentimente.

Toți copiii sunt uimiți de avioane, așa că o călătorie la bordul unui aparat de zbor le va stimula pofta de aventură și de cunoaștere. De aici va descoperi secretele avioanelor de spionaj, ale rachetelor și ale avioanelor militare și va primi răspunsuri la întrebări interesante, cum ar fi de ce pot elicopterele să zboare în orice direcție. Aparate de zbor poate fi un cadou inspirat pentru micii aviatori.