Eşti în pană de idei pentru vacanţă? Nu-i nimic, avem câteva oraşe, care mai de care mai interesante, dacă eşti un pasionat de lectură. Muzee, case memoriale, târguri şi multe, multe obiective turistice unde cultura se află la ea acasă.

Londra, Regatul Unit

Pentru fanii seriei scrise de Arthur Conan Doyle, Londra este un paradis al literaturii. Dacă vei avea ocazia să călătoreşi spre capitala Regatului Unit nu rata ocazia să vizitezi „Muzeul Sherlock Holmes” aflat pe „Baker Street”.

De asemenea, poţi face un tur al locurilor unde au fost filmate o serie de scene pentru filmele şi serialele celebrului detectiv. În final, dacă eşti ostenit după atâta mers, te poţi odihni la o bere în „Sherlock Holmes Pub” aflat pe strada Northumberland, în apropiere de Trafalgar Square.

SHM

Londra – districtul Stratford

Mai rămânem puţin pe străzile acoperite de umezeală ale Londrei şi mergem puţin spre est, mai exact în districtul Stratford. Anual 4,9 milioane de turişti ajung în Stratford să aducă un omagiu lui Shakespeare, născut în această zonă în anul 1564. Poţi vizita casa în care a copilărit celebrul dramaturg sau te poţi plimba prin clădirile care au aparţinut „Dinastiei Tudorilor”, pentru a înţelege mai bine perioada în care a trăit Shakespeare.

William_Shakespeares_birthplace,_Stratford-upon-Avon_26l2007

Dublin, Irlanda

Din Londra ajungem direct în Dublin, unde este servită combinaţia perfectă dintre bere şi literatură. Capitala este faimoasă pentru berea neagra Guiness.Poate nu ştiaţi, dar Dublin este oraşul literaturii protejat UNESCO.

Pornim în căutarea lui Oscar Wilde, James Joyce, Bram Stoker şi mulţi alţi autori ale căror statui le vei observa la orice pas de-a lungul oraşului. În plus, să recunoaştem, Irlanda are o cultură şi un farmec aparte.

rsz_dublin_-_christ_church_cathedral_-_110508_143136

Stockholm, Suedia

Dacă te-ai îndrăgostit de „Fata cu un dragon tatuat”, atunci nu trebuie să ratezi capitala Suediei. Poţi vizita toate locurile menţionate în cartea lui Stieg Larsson. Datorită lui Alfred Nobel, oraşul a rămas pe harta iubitorilor de literatură pentru totdeauna. Dacă vă nimeriţi în luna decembrie, nu rataţi Primăria, unde au loc festivităţile anuale.

Stockholm-City-Hall

Praga, Cehia

Unul dintre cele mai importante oraşe din lume când vine vorba de literatură, cu adevărat casa unei impresionante moşteniri. Lăsând la o parte faptul că arhitectura oraşului este impresionantă şi ai nevoie de câteva zile doar ca să te holbezi la impozantele clădiri istorice, poţi oricând vizita „Muzeul Comunismului”. Aici vei înţelege mai bine problemele pe care le aveau de înfruntat scriitori în timpul domniaţiei Sovietice. Totodată, puteţi vizita muzeul dedicat lui Kafka, marele geniu al literaturii secolului XX şi una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

the-most-beautiful-library-in-the-world-is-hidden-in-prague-www.lifefoodtravel.com-2-1024x576

Frankfurt, Germania

Este unul dintre cele mai importante oraşe pentru Germania când vine vorba despre literatură. Frankfurt este oraşul în care s-a născut unul dintre cei mai influenţi autori din istorie, Johan Wolfgang von Goethe, iar casa în care a trăit este deschisă pentru turişti. Dacă ţi-ai trecut deja în agendă să faci o vizită, ţine cont să mergi în perioada când se sărbătoreşte celebrul târg anual de carte din Frankfurt, unul dintre cele mai mari din lume.

1000x750_Goethehaus_Copyright_TCF_front_large

Ca de obicei, poate că am ratat o grămadă de locuri interesante, dar suntem foarte încântaţi atunci când ne surprindeţi cu propunerile voastre. Voi ce locuri ne recomandaţi?