August este luna vacanțelor și orice cititor are o fantezie atât de ispititoare, dar imposibil (sau aproape imposibil) de îndeplinit: aceea de a merge măcar o dată în concediu cu personajele sale favorite din cărți. E complet de înțeles, dat fiind faptul că și noi am visat să fim însoțiți în vacanță nu numai de rude și prieteni, dar și de câțiva dintre eroii de legendă ai cărților. Azi facem posibilă această expediție pe aripile imaginației și îți spunem cum arată rețeta perfectă a vacanței pentru noi: iată care sunt cele 6 personaje cu care am merge în vacanță oricând, oriunde și în orice condiții.

6 personaje din cărți cu care ne ar plăcea să mergem în vacanțăDacă îți dorești o vacanță uluitoare, fantezistă, cu aventuri cât cuprinde, îți sugerăm să îl inviți cât mai repede pe Newt Scamander să facă parte din ea. Nu de alta, dar suntem siguri că agenda sa e plină deja, iar vrăjitorul nu e recunoscut pentru sociabilitatea de care dă dovadă. Primul motiv pentru care să îl inviți? Firește, e vorba despre un magician. Pe lângă faptul că eroul din „Animale fantastice și unde le poți găsi” te-ar lăsa constant cu gura căscată cu scamatoriile sale, puterile sale s-ar dovedi utile în nenumărate circumstanțe. Nu mai ai loc în bagaje? Newt cară după el o mini valiză care include o lume imensă, populată de animalele sale fantastice, deci spațiu e berechet. În plus, personajul lui J.K.Rowling este recunoscut atât pentru capacitatea aproape magnetică de a atrage ghinioane, dar și pentru inventivitatea cu care te salvează din ele. Mai mult, spre deosebire de mulți dintre vrăjitori, Scamander nu are nicio problemă cu „încuiații” și chiar îi găsește fermecători, așa cum dovedește prietenia sa cu Jacob. Nu în ultimul rând, primul personaj de pe lista noastră adoră animalele, știe să le îngrijească și va reprezenta cu siguranță un companion perfect pentru itinerariile în sălbăticia naturii.

6 personaje din cărți cu care ne ar plăcea să mergem în vacanță

În cazul în care vrei să fii sigur că vacanța ta se va desfășura ca la carte, dar ești o fire aventuroasă și cel mai adesea ai parte de necazuri pe bandă rulantă, atunci nu ar strica să îl inviți și pe Doctorul Watson în peripețiile tale. Da, prima noastră alegere ar fi fost Sherlock, dar, cumva, nu credem că ar reprezenta un tovarăș atât de plăcut de călătorie. În schimb, prietenul său cel mai bun e mult mai sociabil și a deprins așa cum trebuie toate abilităţile de investigație ale celui mai celebru detectiv al tuturor timpurilor. Nu în ultimul rând, Watson e doctor, ceea ce îl face util în orice vacanță, și chiar credem că mai are nevoie de o pauză de la compania mult mai capriciosului său partener de șotii.

6 personaje din cărți cu care ne ar plăcea să mergem în vacanțăVacanța perfectă înseamnă pentru tine distracție în locuri luxoase și rafinate, în care să fii răsfățat și în care să ai parte de confortul absolut? Atunci invită în peripeții perfecta It Girl, fata sofisticată, cu care poți purta conversații spumoase ca șampania, care va avea cele mai bune recomandări de facilități și se va bucura de acces privilegiat în cele mai înalte cercuri. Cu alte cuvinte, un Truman Capote la feminin, sau, mai bine zis, Holly Golightly, sprințara eroină din „„Mic dejun la Tiffany”. Inteligentă și haioasă, amuzantă și alternând dispozițiile superficiale cu puseuri de filozofie profundă, Holly e tovarășa perfectă pentru o vacanță strălucitoare ca în Epoca de Aur a Hollywood-ului. Multe voci o plasează printre cele mai fascinante protagoniste feminine ale tuturor timpurilor și nu îi contrazicem: eroina interpretată de Audrey Hepburn și inspirată, printre altele, de Marilyn Monroe, are personalitate și viață chiar și în paginile cărții, ceea ce o face perfectă pentru o vacanță.

6 personaje din cărți cu care ne ar plăcea să mergem în vacanță

De cele mai multe ori, în vacanțe descoperim locuri impresionante, dar ceea ce ne lipsește este viziunea, imaginația care să le facă să freamete. Grație următorului personaj, chiar și concediile petrecute pe litoralul românesc vor părea însă desprinse dintr-o epopee. Îl invităm acum printre cele 6 personaje cu care am merge în vacanță pe Don Quijote de la Mancha, nemuritorul erou al lui Cervantes. Cu condiția să îi oferi un cal sau un mijloc de transport la fel de ofertant, tovarășul tău de călătorie va face din orice magazin pricăjit de pe marginea drumului un castel care trebuie cucerit, din orice plajă acoperită cu șezlonguri un tărâm magic care trebuie apărat. Imaginaţia debordantă, eroismul și bunătatea de care unul dintre cele mai iubite personaje ale literaturii dă dovadă din plin vor face ca vacanța ta să fie de neuitat, oriunde s-ar desfășura ea.

6 personaje din cărți cu care ne ar plăcea să mergem în vacanță(și 6) Încheiem lista noastră de personaje cu care am merge în vacanță nu cu unul, ci cu două, deoarece următorii eroi vin întotdeauna la pachet (și adevărul e că nu ne-am lipsi de compania niciunului dintre ei). Poate că în epopeea lui Tolkien, „Stăpânul inelelor”, Merry și Pippin rămân mai degrabă eroii necântați, dar în realitate cei doi hobbiți sunt favoriți al fanilor. Imaginează-ți cum ar fi să purcezi cu ei în călătorie: Merry și Pippin sunt, precum orice hobbit, maeștri ai traiului bun. Ar găsi fără probleme cele mai bune localuri și te-ar învăța cum să te desfeți cu orice îmbucătură. Ți-ar arăta beneficiile celui de-al doilea mic-dejun și plăcerile unui somn de după-amiază desfășurat în tihnă. Ați cânta și ați dansa împreună, dar, mai important decât toate, ai ști că nu te vor părăsi niciodată la greu și că sub fațada de veselie se ascund rezerve miraculoase de curaj și de eroism.

Ce spui despre inițiativa noastră, lista de personaje cu care am merge în vacanță? Cu ce alți protagoniști ai completa enumerarea noastră? De abia așteptăm să aflăm cum ar suna rețeta concediului tău ideal, literar și fantezist!