Belestristică, psihologie, cărţi de dezvoltare personală, dar şi cărţi de colorat pentru adulţi, scrieri istorice sau lecţii de gătit „predate” de chefi celebri, toate aceste genuri au reprezentat, în 2016, domenii de interes pentru clienții librăriei online din cadrul eMAG. De la „Urzeala tronurilor” şi „Harry Potter şi copilul blestemat”, la „Solenoid”, „Biblia pierdută”, „DEX 2016”, DOOM şi „Gramatica limbii române”, topul preferinţelor vizitatorilor eMAG, reflectat de cărţile cu cele mai mari vânzări în 2016, ilustrează tendinţele care au dominat domeniul literar în anul care tocmai se încheie.

Dacă suntem în „pană de inspiraţie” şi nu ştim ce cărţi am putea achiziţiona pentru a ne delecta în perioada sărbătorilor, iată, așadar, 7 cărţi aflate în topul preferinţelor pe cel mai mare magazin online din România:

  1. solenoidDupă cum era de aşteptat, „Solenoid, cel mai nou roman semnat de Mircea Cărtărescu, a ocupat un loc fruntaş în top bestseller eMAG 2016. Romanul complex şi provocator, cu o construcţie monumentală atât în privinţa stilului, cât şi a dimensiunilor sale, cartea desfiinţată de unele personalităţi – printre care şi Nicolae Manolescu – şi numită genială de altele, a stârnit interesul cititorilor. „Este o carte specială, care trebuie citită cu răbdare”, îşi prezenta Mircea Cărtărescu romanul în ziua lansării. Şi, fie că au iubit naraţiunea complexă din „Solenoid”, fie că s-au simţit provocaţi de ea, clienții eMAG au situat numele acestui scriitor în topul celor mai apreciaţi autori ai anului 2016.

  2. inteligenta_emotionalaInteligenţa emoţională”, semnată de Daniel Goleman, carte care a marcat o adevărată revoluţie în ce priveşte importanța emoţiilor în dezvoltarea personalităţii şi a popularizat conceptul de EQ, este și ea în top. Lucrarea care a demonstrat de ce inteligenţa emoţională, EQ, poate surclasa influenţa pe care o are coeficientul standard de inteligenţă, IQ, asupra vieţii unui individ, incită în continuare interesul publicului, la mai bine de două decenii de la apariţia ei. Tradusă în peste 40 de limbi şi bestseller New York Times vreme de un an și jumătate, „Inteligenţa emoţională” se situează şi în topul celor mai îndrăgite cărţi de pe eMAG.

  3. biblia_pierdutaCartea care a doborât toate recordurile de vânzări din România, cel mai vândut roman scris de un autor român în ultimii 20 de ani, „Biblia pierdută”, a lui Igor Bergler, este o altă recomandare a vizitatorilor eMAG. „Cel mai bun thriller publicat până acum de un autor român”, aşa cum o descrie criticul Mihai Iovănel, „Biblia pierdută” a cucerit cititorii prin momentele de suspans şi umorul care însoţesc naraţiunea, dar şi prin experienţa literară captivantă pe care o oferă cititorului.

  4. urzeala_tronurilorRomanele din seria „Urzeala tronurilor”, semnate de cel mai important autor de proză fantastică după Tolkien, George R.R. Martin, îşi confirmă succesul pe care l-au avut pe plan internaţional şi între cititorii din România. Drama fantastică în care sute de personaje sunt implicate în scene spectaculoase de acţiune, plină de mister şi suspans, a cucerit şi vizitatorii eMAG, care au situat în topul preferinţelor lor din 2016 şi istoria familiei Stark, marcată de intrigi şi comploturi spectaculoase.

  5. de_veghe_in_lanul_de_secaraUnul dintre romanele clasice ale literaturii universale, apărut pentru prima dată în România în 1964, „De veghe în lanul de secară”, a lui J. D. Salinger, demonstrează că, dincolo de orice trenduri, adevărata valoare nu se va demoda niciodată. Roman vândut anual la nivel mondial în peste un milion de exemplare, carte de căpătai pentru adolescenţii din toată lumea şi nu numai, „De veghe în lanul de secară” este o altă recomandare a cumpărătorilor de carte de pe eMAG.

  6. gateste_in_15_minute_cu_jamie_oliverBestsellerul de nonficţiune care a stabilit recorduri privind viteza cu care s-a epuizat din librăriile din lumea întreagă, „Găteşte în 15 minute cu Jamie”, se regăseşte şi în topul preferinţelor cititorilor care au achiziționat cărți de pe eMAG. Cheful care face spectacol în bucătărie, Jamie Oliver, unul dintre cei mai îndrăgiţi profesionişti din acest domeniu, învaţă cititorii acestui volum, în stilul său spontan şi plin de farmec, cum să prepare rapid reţete savuroase, dar și cum sa realizeze o „călătorie” in diferite zone ale lumii folosind aromele lor specifice.

  7. 444-fragmente-memorabile-neagu-djuvaraCartea aniversară „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara”, care cuprinde fragmente revelatoare din biografia istoricului, dar şi opiniile sale despre viaţă, istorie şi societate, este o altă recomandare care nu trebuie trecută cu vederea. Lecturând această carte, cititorul poate descoperi personalitatea fermecătoare a istoricului Neagu Djuvara, dar şi profilul intelectual al unuia dintre marii oameni de cultură contemporani.

Dintre cărţile aflate în topul preferinţelor vizitatorilor eMAG, care sunt favoritele voastre?