Cărţile pe care le citim în copilărie, când descoperim cu uimire un nou univers, în care binele învinge întotdeauna şi magia există cu adevărat, rămân unele dintre cele mai puternice din vieţile noastre. Nu avem cum să-i uităm pe eroii lui Disney şi nici cântecele care ne-au însoţit zilele copilăriei şi le-au dat un farmec aparte. Anul 2016 a fost unul bogat în oferte de cărţi pentru copii, poveşti clasice şi moderne, care s-au bucurat de acelaşi succes. Dintre toate acestea, iată 7 recomandări de cărţi ale micilor cititori eMAG.

  1. aventurile_lui_habarnamO carte fără vârstă, care a încântat copiii din generaţii diferite şi continuă încă să o facă, „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, a scriitorului rus Nikolai Nosov, prima din trilogia care urmăreşte aventurile acestui erou, este una dintre recomandări. În compania lui Zăpăcilă, Posibil şi Probabil, Șurubel şi Piuliță şi, bineînţeles, alături de Habarnam, cei care vor alege această carte vor putea face o incursiune în Oraşul Florilor şi vor fi martorii transformării uluitoare a protagonistului trilogiei scriitorului rus.

  2. harry_potter_copilul_blestematSaga lui Harry Potter, cu milioane de fani în întreagă lume, nu a lăsat indiferenţi nici micii cititori eMAG, care şi în 2016 au hotărât „să-i dea Cezarului ce este al Cezarului” şi au plasat a opta poveste din această serie în topul preferinţelor lor. Bazată pe o poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, „Harry Potter şi copilul blestemat” urmăreşte aventurile îndrăgitului vrăjitor nouăsprezece ani mai târziu de la evenimentele din „Harry Potter şi Talismanele morţii”. Prima piesă jucată oficial pe o scenă a teatrului londonez în vara acestui an, „Harry Potter şi copilul blestemat” ni-l prezintă pe protagonistul acestei serii matur, cu soţie şi trei copiii.  Angajat al Ministerului Magiei, Harry Potter descoperă că trecutul încă nu a fost lăsat în urmă, iar cel mai mic dintre fiii săi este piesa-cheie dintr-un joc întunecat şi periculos.

  3. 365_povesti_seara_disney_juniorIndiferent cât de mult ar evolua universului poveştilor, eroii creaţi de Disney vor avea un loc consacrat în preferinţele copiilor din toată lumea, iar micii cititori eMAG nu fac excepţie. „365 de poveşti de seară cu eroii Disney Junior”, o carte cu ilustraţii bogate, care cuprinde câte o poveste pentru fiecare seară a anului, s-a aflat în topul bestseller eMAG 2016. Eroii preferaţi ai copiilor din toate timpurile vor presara praf de stele şi vor umple de magie fiecare seară pe care copiii o vor petrece în compania lor.

  4. enciclopedia_copilului_desteptCe sunt furnicile şi cum au dispărut dinozaurii? Din ce este alcătuit sistemul solar? Cum este viaţa la poli şi care sunt cele mai faimoase oraşe din lume? Cei mai curioşi dintre micii cititori eMAG au găsit răspunsuri la toate aceste întrebări în „Enciclopedia copilului deştept”, de Clive Gifford, Daniel Gilpin, Conrad Mason, Helen Varley şi Cynthia O’Brien, carte reeditată. Un instrument foarte instructiv pentru cei mici, „Enciclopedia copilului deştept” este nu numai un volum bogat în ilustraţii, ci şi în informaţii dintre cele mai utile, de la istorie, geografie, ştiinţă şi invenţii la sport şi artă, totul explicat pe înţelesul copiilor.

  5. ferma_veselaO altă carte recomandată de preferinţele cititorilor eMAG şi plasată în top bestseller 2016 este şi „Ferma veselă”, o colecţie de şase cărţi care îşi propune să familiarizeze copiii cu universul animalelor domestice. Vaca şi purcelul, iepurele, calul, oaia şi găina devin eroii unor poveşti despre prietenie în această serie de mini volume pline de aventuri şi întâmplări captivante.

  6. poezioare_canteceleCititorii adulţi îşi aduc cu siguranţă aminte de poeziile şi cântecele copilăriei lor, de Zdreanţă, „cel cu ochii de faianţă”, de Ursuleţul Martinel şi Iepuraş Coconaş. „Cărticica mea cu cele mai frumoase poezioare şi cântece ale copilăriei”, o altă carte aflată în topul preferințelor pe eMAG în anul 2016, dovedeşte că versurile care au însoţit copilăria părinţilor se transmit cu acelaşi succes şi la generaţia următoare.

  7. collage-jocurile-foameiPovestea despre curaj, devotament şi prietenie spusă de Katniss Everdeen, eroina trilogiei „Jocurile foamei”, a lui Suzanne Collins, a cucerit adolescenţii care au vizitat cel mai mare magazin online din România şi au plasat acest volum în top bestseller 2016. Ei confirmă astfel succesul internaţional de care s-a bucurat această trilogie, ale cărei drepturi de publicare s-au vândut deja în 38 de ţări.

Vouă ce cărţi v-au marcat copilăria?