Să recunoaștem: dacă potențialele noastre interese amoroase ar fi la fel de romantice precum personajele de carte, cu siguranță lumea ar fi mai plină de iubire. Am alege oricând ca în loc de un „bună” semi-interesat să primim un buchet de cuvinte de neuitat din „Romeo și Julieta” și am face schimb oricând de banalități cu citate din cartea noastră preferată. Și, dacă vrei să îți ascuți abilitățile de flirt cu ajutorul celor mai talentați autori, noi ți-am pregătit o listă de replici de flirt din cărți care rimează cu…perfecțiunea!

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„O inimă! Aflat-ai tu vreodată/Ce este-o frumusețe-adevărată?/Nici n-a văzut sărmana mea privire/ Un chip atât de vrednic de iubire” (Romeo și Julieta – William Shakespeare)

Așa cum anticipam, nu am putea realiza o listă a cuvintelor de dragoste fără a face apel la nemuritorii Romeo și Julieta. În loc să ni se repete la nesfârșit că semănăm cu actori sau actrițe celebre, am prefera ca frumusețea să ne fie descântată cu geniul lui Shakespeare!

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Singura cale de a scăpa de o ispită este să îi cazi pradă” (Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde)

De un lucru putem fi siguri: opera lui Wilde este, înainte de toate, o adevărată colecție de citate. Iar din înțelepciunea marelui britanic putem extrage o replică de flirt care va pune pe oricine pe jar. Singura cale prin care poate fi focul stins? Bineînțeles, ca obiectul pasiunii noastre să nu înțeleagă referința!

„Vreau doar să știi că ești deosebită. Și singurul motiv pentru care ți-o spun este că nu știu dacă a mai făcut-o cineva până acum. ”( Jurnalul unui adolescent timid – Stephen Chbosky)

Replicile de flirt din cărți nu trebuie să mustească neapărat de romantism sau de cuvinte alese; ele pot cuceri prin simplitate și sinceritate. Până la urmă, nu e ceea ce așteptăm de la un flirt?

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Nu ştiu din ce sunt plămădite sufletele noastre, dar știu că al meu şi al lui sunt la fel.”( La răscruce de vânturi – Emily Bronte)

La polul opus față de adolescenții sensibili ai lui Chbosky, Heathcliff și Catherine nu au știut niciodată să fie cuminți, dar pasiunea care a răzbătut din replicile lor alimentează un flirt arzător. Doar înlocuiește „al lui” cu „al tău” și ai obținut doza de sare și piper necesară în orice început de relație. Îndepărtează-te doar dacă partenerul de cuvinte fierbinți pare nesimțitor la aluzie!

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Am făcut o poză cu noi, semi-îmbrățișați. Când voi fi bătrân și singur, îmi voi aminti că odată am ținut în brațe ceva cu adevărat frumos”. (Submarin – Joe Dunthorne)

Chiar și un instantaneu surprins fără voia ta se poate transforma în ocazie de flirt perfectă!

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Dragoste la prima vedere, la ultima vedere, la fiecare vedere!” (Lolita – Vladimir Nabokov)

Dincolo de subiectul scandalos, „Lolita” e o inegalabilă sursă de cuvinte romantice. Ce altceva decât o dragoste interzisă poate alimenta mai fierbinte replicile de flirt care își nimeresc ținta?

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Mi-ai străpuns sufletul. Sunt jumătate agonie, și jumătate speranță”. (Persuasiune – Jane Austen)

 

Îți dorești replici de flirt din cărți care să se ridice la înălțimea lirismului celor mai mari opere? Pasiunea din „Persuasiune” e contagioasă, și, sperăm noi, te va ajuta și pe tine să îl/o impresionezi pe cel/cea care ți-a căzut cu tronc.

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Dacă te iubesc? Dumnezeule, dacă iubirea ta ar fi un grăunte de nisip, a mea ar fi un univers de plaje”. (Mireasa Printului – William Goldman)

De data aceasta, scoatem la înaintare artileria grea. „The Princess Bride” e una dintre cele mai frumoase cărți, iar simplitatea cuvintelor sale nu are cum să nu străpungă inimi, chiar de sunt plămădite din gheață!

 

9 replici perfecte de flirt, împrumutate din cărți

„Tu şi cu mine suntem ca şi cum am fi fost învăţaţi să sărutăm în ceruri şi trimişi împreună pe pământ, pentru a vedea dacă mai ştim ce-am fost învăţaţi.” (Doctor Jivago – Boris Pasternak)

Replica de flirt perfectă din cărți: Boris Pasternak a adus la viață una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, dintre Yury și Lara, și, chiar dacă soarta nu le-a surâs celor doi îndrăgostiți, sperăm ca faimosul său citat să îți aducă mai mult noroc ție.

Ce părere ai? Cu ce citate vei îmbogăți colecția noastră de replici de flirt din cărți?