Îi privim fascinaţi pe micile ecrane cum dau viaţă personajelor noastre preferate din romane. Ca oricare dintre noi, pentru mulţi actori, literatura este una din cele mai importante pasiuni. Mai mult, am descoperit câţiva cineaşti care s-au dovedit foarte talentaţi şi în arta scrisului.

Hugh Laurie

Starul din serialul „House” a primit de-a lungul carierei sale o serie de premii importante, inclusiv Globul de Aur, graţie talentului său actoricesc. În anul 1996, Hugh Laurie a încercat să-şi lase amprenta şi în literatură publicând cartea „Vânzătorul de arme”. Romanul devenit rapid un bestseller urmăreşte povestea unui fost ofiţer de armată reprofilat ca asasin plătit.

Martin Scorsese

Este responsabil pentru capodoperele cinematografice precum „Taxi Driver”, „Cape Fear” sau „Lupul de pe Wall Street”, plus multe alte producţii, de la scurtmetraje la documentare. De asemenea, multipremiatul cineast, a scris şi a compilat multe colecţii despre istoria cinematografiei, regiei şi a industriei de divertisment.

Dacă vreţi să aflaţi cum funcţionează industria cinematografiei sau detalii interesante despre Hollywood, căutaţi volumele scrise de Martin Scorsese, cu siguranţă veţi privi filmele sale cu alţi ochi.

Daniel Radcliffe

La 26 de ani a acumulat atât de multă experienţă în cinematografie, cât alţi actori într-o viaţă. Însă, puţini ştiu că la vârsta de 19 ani, tânărul actor britanic a debutat în literatură sub pseudonimul de „Jacob Gershon”.

„Nu cred că am suficientă energie, talent sau abilitatea de a scrie un roman, dar iubesc să scriu scurte povestiri sau poezii, fiind două dintre pasiunile mele. Scriam poezii constant când aveam 16, 19 sau chiar 20 de ani. În acele perioade am scris foarte multe poezii de dragoste”, povestea Daniel Radclifee în cadrul unui interviu pentru Huffington Post.

Woody Allen

Producător, scriitor şi actor. Cu siguranţă, Woody Allen a dus o viaţă complexă devenind o legendă vie printre cineşti şi nu numai. Allen munceşte neobosit încă din 1960, timp în care a scris, regizat şi produs sute de filme.

Chiar dacă nu la fel de stufoasă, cariera sa de scriitor se poate lăuda cu un roman ce a devenit rapid un bestseller. „Fără aripi” a stat câteva luni bune pe primul în topul revistei New York Times al celor mai bune romane. Pe lângă romane, adesea Woody Allen scrie scurte povestioare, printre cele mai cunoscute de publicul larg fiind cartea „Efecte secundare”.

Carrie Fisher

Poate că în cultura mainstream este cunoscută ca fiind „Prinţesa Leia” din universul Star Wars, dar şi în literatură actriţa s-a dovedit la fel de talentată. Romanul său autobiografic  „Postcards from the edge” publicat în 1987 a fost de-asemenea o carte foarte bine vândută, care s-a bucurat şi de o ecranizare de success.

Până în prezent, actriţa a publicat şase romane foarte bine primite de către public, iar cariera ei în literatură nu se opreşte aici, actriţa intenţionează să lanseze cât de curând o nouă carte.