Spider-Man: Far From Home este primul eveniment cinematografic prin care avem ocazia de a plonja într-o lume post Endgame, cu toate schimbările pe care lupta cu Thanos le-a adus în univers. Totodată, filmul ce îi are drept protagoniști pe Tom Holland, Jake Gyllenhaal și Zendaya a reprezentat, cel puțin până acum, marele blockbuster al verii, reușind să împace atât criticii, dar și fanii. Amestecul de aventură, emoție și dramatism, extrem de bine dozat într-un film care are drept erou un licean ce trăiește în umbra marelui Tony Stark și este obligat să își regăsească acum locul în lume, au transformat producția într-un must see. Sperăm că ți-a plăcut (noi suntem fani) și acum te încurajăm să recurgi la acel gest pe placul oricărui cititor: descoperă 3 benzi desenate pentru fanii Spider-Man.

Ai văzut Spider Man în cinematografe? 3 benzi desenate pe care să le citeşti acumUnul dintre cei mai celebri autori de benzi desenate, cu lucrări dedicate lui Spider-Man, dar și lui Silver Surfer și Iron Man, Dan Slott își încheie colecția Omul Păianjen cu fenomenalul Amazing Spider-man: Red Goblin. Poate cel mai recognoscibil anti-erou din sagă, Norman Osborn revine, și, incapabil fiind să devină singur Spiridușul Verde, face echipă cu Simbiotul Carnage și se transformă în Spiridușul Roșu. Ceea ce ne place este că, de data aceasta, villain-ul e pur și simplu mult peste Spider-Man, ceea ce îl determină pe Omul Păianjen să asambleze o echipă de super eroi alcătuită, printre alții, din Anti-Venom și Human Torch. Primele benzi desenate de pe lista noastră vor reține toată atenția cu personajul lor negativ: noul Spiriduș Roșu e mai întunecat decât alter egoul său Spiridușul Verde, iar complexitatea lui Norman Obsorn e la fel de prezentă ca întotdeauna. Echipa de aliați e vibrant și  faptul că Spider-Man e depășit de situație te va face să îl apreciezi și mai tare. Benzile desenate au momente emoționante și o Mary Jane aflată în fruntea Stark Industries, cel puțin două motive pentru a te bucura de aceste comic book după lansarea Spider-Man: Far From Home. Tot ce putem spera este să îl regăsim cât mai repede pe Norman Osborn și în noile producții marca Marvel.Ai văzut Spider Man în cinematografe? 3 benzi desenate pe care să le citeşti acum

Poate că Peter Parker e cel mai celebru Spider-Man, cu siguranță cel puțin atunci când vorbim despre ecranizări, dar în lumea vastă a comic books-urilor nu e nici pe departe singurul. Una dintre cele mai complexe reprezentări ale sale e Miguel, ocupantul poziției Păianjenului prietenos de cartier din Spider-Man 2099 Classic, Vol. 4. De data aceasta, avem parte de un erou mai tenebros, ale cărui decizii ar putea fi considerate ușor controversate de înaintașul său Parker. Acțiunea se desfășoară în viitor și are drept participanți inclusiv cyborgi, un alt motiv pentru care te vei declara fascinat de aceste benzi desenate. Deși antagoniștii, The Corporate Raiders, nu sunt nici pe departe atât de interesanți precum Spiridușul Roșu, suntem siguri că îți va face plăcere să citești despre un nou Spider-Man, ale cărui probleme sunt departe de a fi reprezentate de necesitatea de a supraviețui liceului și de a face dreptate în cartierul său. Peter David, autorul Spider-Man 2099 Classic Vol. 4, ne-a fascinat și cu operele despre Star Trek, fiind renumit pentru modul în care asociază în benzile sale desenate problemele pregnante ale prezentului cu umorul negru și referințele desprinse din cultura pop.

Ai văzut Spider Man în cinematografe? 3 benzi desenate pe care să le citeşti acumNu putem exclude din lista de benzi desenate pentru fanii Spider-Man pe cea considerată, cel puțin de către critică, ca fiind cea mai solidă și mai apreciată din universul Păianjenului. Spider-man: Kraven’s Last Hunt, căci despre ea vorbim, a ocupat locul al treilea în topul benzilor desenate realizat de către fanii Marvel, fiind devansată doar de complexul Civil War și de dramatica The Death of Gwen Stacy. Și mai interesant e poate că autorul, J.M. DeMatteis, și-a imaginat inițial povestea ca având-o pe eroină pe Wonder Woman și mai apoi pe miticul Batman, pentru ca în cele din urmă, după ce DC a respins toate propunerile sale, să îl aleagă pe Omul Păianjen ca fiind protagonistul ideal. Cum ar fi dacă Spider-Man ar muri, de mâna unuia dintre rivalii săi? Aceasta este premisa de la care pornește DeMatteis, căruia i s-a alăturat între timp și Mike Zeck, dar ceea ce e interesant e că scriitorii nu se concentrează neapărat pe latura dispariției supereroului, nici măcar pe impactul acestui fapt asupra comunității, ci pe ceea ce ar însemna uciderea pentru villain. Un alt atu datorită căruia Kraven’s Last Hunt se detașează în marea de benzi desenate din universul Marvel este și alegerea răufăcătorului: Kraven nu se număra printre cele mai celebre nume de antieroi prezenți în poveștile cu Spider-Man, ceea ce le-a permis autorilor să dea dovadă de mult mai multă creativitate. După ce îl împușcă și îl îngroapă personal pe Omul Păianjen, Kraven îi preia identitatea și se transformă într-un erou. Ceea ce va urma atunci când Spider-Man își revine de pe urma tranchilizantelor cu care fusese imobilizat rămâne să descoperi singur. Cert este că Kraven’s Last Hunt a fost atât de celebră încât până la urmă și DC a acceptat să publice prima variantă a poveștii, în care Batman era ucis de Joker, iar în 1990 a fost lansată și o ediție alternativă What If?, în care Spider-Man era ucis cu adevărat de Kraven.

Tu ce părere ai despre aceste benzi desenate pentru fanii Spider-Man? Cu care dintre ele vei urma epopeea din cinematografe?