Lumea vrăjitorilor creată își deschide din nou porțile, la sfârșitul acestei luni, când în librăriile din România va apărea Animale fantastice şi unde le poţi găsi, scenariul original de J. K. Rowling. „Animale fantastice şi unde le poţi găsi, scenariul original”, carte despre care se spune că deschide o nouă eră a magiei, reprezintă debutul scenaristic al lui J.K. Rowling pentru filmul cu același nume, lansat în cinematografe la sfârșitul anului trecut.

Iată că, după încheierea aventurilor fantastice ale lui Harry Potter, autoarea britanică oferă fanilor săi posibilitatea de a se reîntoarce în universul magiei prin scenariul unui film care deja se anunță un succes (J.K. Rowling a primit deja o nominalizare la premiile Bafta). Nostalgicii seriei de romane care îl are ca protagonist pe Harry Potter vor primi cu siguranță această apariție editorială cu entuziasm, pentru că, deși nu reprezintă o continuare a poveștii fantastice, are legături cu populara serie.

Acțiunea din „Animale fantastice şi unde le poţi găsi, scenariul original” este plasată în New York-ul anilor 1926, este prima aventură urbană din Lumea Vrăjitorilor și îl are ca protagonist pe Newt Scamander, cel mai celebru magizoolog din lume. De altfel, Newt Scamander este autorul cărții care are ca subiect animalele fantastice și pe care Harry Potter o studiază în timpul primului an la Hogwarts. După ce a bătut lumea în lung și în lat în căutarea celor mai rare creaturi magice, Newt Scamander ajunge în metropola americană. Nu are de gând să rămână prea mult acolo, însă ceva neprevăzut se întâmplă, iar cititorii sunt proiectați într-o ave
J. K. Rowling.

Animale fantastice şi unde le poţi găsi” (Fantastic Beasts and Where to Find Themare mai multe tangențe cu Harry Potter decât își pot imagina fanii” declara autoarea britanică, care preciza însă că acțiunea este anterioară celei din „Harry Potter”.

Cât privește ecranizarea acestei povești, regizorul David Yates spunea că „Animale fantastice şi unde le poţi găsi” este doar prima parte a unei trilogii. „Deocamdată am făcut primul film, însă J.K. Rowling scrie la cea de-a doua parte și are deja și ideea pe care o va dezvolta în cea de-a treia carte”.

O veste bună, așadar, pentru cei care așteaptă continuarea aventurilor fantastice din Lumea Vrăjitorilor, pentru că, probabil, vom putea găsi curând și aceste cărți în librării, care vor fi urmate și de ecranizări.