Încă mai aștepți scrisoarea de acceptare la Hogwarts sau pur și simplu ți-e dor de stilul flamboaiant și de imaginația debordantă a creatoarei? Atunci avem pentru tine cea mai bună veste: ne vom bucura în curând de încă patru cărți noi de J.K.Rowling în universul Harry Potter, ce vor fi lansate în următoarele luni.

Vestea veștilor a fost oferită prin intermediul site-ului pottermore.com și suntem siguri că a bucurat milioane de fani ai vrăjitorului. Conform comunicatului, nu va fi vorba despre aventuri noi cu magii noștri preferați, ci de opere de nonficţiune inspirate de expoziția de istoria magiei găzduită de British Library și de cartea care a însoțit-o, Harry Potter: A History of Magic. Despre ce e vorba, mai precis? Expoziția a inclus cărți care divagau despre istoria bogată a magiei și a folclorului ce a influențat crearea universului Harry Potter, iar Rowling vrea să meargă mai departe și să exploreze acest subiect fascinant.

Cele patru cărți vor fi de data aceasta concentrate pe materiile predate la Hogwarts așa că, dacă te numeri printre cei care au visat nu doar să-l distrugă pe Voldemort alături de Harry, Ron și Hermione, dar și să meargă la școală cu ei, atunci trebuie neapărat să te bucuri de noile adiții. Cărțile vor fi lansate în format e-book și vor relua temele din Harry Potter – A Journey Through A History of Magic, dar vor include și materiale noi, „note, pagini de manuscript și schițe fermecătoare”, conform Pottermore.

Rowling ne-a onorat și cu titlurile celor 4 cărți ce urmează a fi lansate. Astfel, pe 27 iunie vor fi publicate Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts și Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology, urmând ca la o dată nespecificată încă să ne delectăm și cu Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy și Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures. Cărțile sunt momentan disponibile la pre-comandă pe Amazon UK, Amazon US, Apple și Kobo.

Așa sună comunicatul oficial de pe site-ul autoarei, iar nouă nu ne rămâne decât să așteptăm cu nerăbdare lansarea pentru mai multe detalii. Ceea ce putem confirma este că cele patru cărți noi de J.K.Rowling nu vor continua aventurile personajelor, așa că, până acum cel puțin, povestea din Harry Potter se încheie din punct de vedere cronologic cu piesa de teatru „Harry Potter și copilul blestemat”.

Putem anticipa însă că lansarea celor patru cărți noi de J.K.Rowling a fost mai degrabă determinată de succesul pe care l-a avut „Animale fantastice și unde să le găsești”, manualul studiat sub oblăduirea lui Hagrid și publicat de autoare, care a incitat dezvoltarea unei francize ce îl are drept erou pe Newt Scamander și care e în curs de ecranizare („Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” a fost lansat în noiembrie anul trecut, iar partea a treia din saga va debuta pe marile ecrane în noiembrie 2020).

J.K.Rowling a mai publicat în franciza „Harry Potter” câteva opere de nonficțiune, cea mai notabilă fiind Quidditch through the Ages.

Seria „Harry Potter” a transformat-o pe J.K.Rowling în cea mai bogată scriitoare din lume, vânzându-se în peste 500 de milioane de exemplare și fiind tradusă în mai mult de 63 de limbi.

Tu ce părere ai despre vestea săptămânii? Ai de gând să citești cele 4 cărți noi de J.K.Rowling?