Pentru bibliofilii mai mici sau mai mari seturile de cărți pot fi un cadou inspirat de Crăciun. Ce bucurie mai mare pentru cineva care iubește să citească decât să știe că are „provizii” de cărți pentru mai bine de o lună, volume cuprinzând între paginile lor povești care așteaptă să fie descoperite? O minibibliotecă în pachetul de sub brad este o promisiune a multor sute de clipe de desfătare prin lectură. Noi vă sugerăm astăzi 3 seturi de cărți bune de pus sub brad, pentru preferințe literare dintre cele mai diverse.

În stilul său simplu, nepretențios, Agnes Martin-Lugand, psihologul devenit unul dintre scriitorii francezi contemporani apreciați de milioane de cititori, spune povești despre viață așa cum este ea. În anii petrecuți în cabinetul său de psiholog, Agnes Martin-Lugand a descoperit că temele suferințelor care lasă cele mai adânci urme sunt cam aceleași pentru toți oamenii – pierderea cuiva drag, abandonarea visurilor care ne-ar face fericiți, teama de a o lua din nou de la capăt, rătăcirea drumului care ne-ar da un sens. Sufletele oamenilor vorbesc un limbaj universal și poate succesul de care se bucură Agnes Martin-Lugand se datorează faptului că a surprins acest aspect prin tematicile romanelor sale. Pentru cei care încă nu au descoperit cărțile lui Agnes Martin-Lugand și pentru cei care o apreciază, dar nu i-au citit toate romanele un cadou bun de pus sub brad este setul de 6 cărți Agnes Martin-Lugand.

Iubitorii genului thriller mai mult ca sigur ar aprecia setul de cărți Paula Hawkins care cuprinde romanele „Fata din tren” și „În ape adânci”. Modul ingenios în care este construită intriga și puternicele sale accente psihologice, atmosfera oarecum tenebroasă și mai ales povestea imprevizibilă i-au adus autoarei un copleșitor succes internațional. Violența și abuzul în familie, misterele întunecate, a căror revelare nu face decât să ne conducă spre altele, de nepătruns sunt teme pe care le dezvoltă autoarea în aceste două cărți. „Fata din tren” a marcat debutul fulminant al Paulei Hawkins. Bestseller în Statele Unite și mai multe țări europene, „Fata din tren” a înregistrat și un record notabil: este cartea care s-a epuizat cu cea mai mare rapiditate în istorie vânzărilor de carte. Putem alege Paula Hawkins dacă ne dorim romane care să ne absoarbă cu totul în povestea lor, dacă vrem mister, tensiune narativă și intrigi care se dezleagă suprinzător, în ultimele pagini ale romanelor. Iar reducerea de 50% cu care putem achiziționa setul de cărți Paula Hawkins la Târgul de cărți pentru Crăciun nu este deloc de neglijat.

Setul de 7 cărți RAO Clasic este unul care își are locul în fiecare bibliotecă. Gustul pentru literatură dar și capacitatea de a discerne între valoare și nonvaloare în arta literară se formează temeinic mai ales prin parcurgerea autorilor clasici. Iar aceasta este valabil pentru fiecare gen literar. Setul de 7 cărți RAO Clasic este util nu doar celor cărora vrem să le dezvoltăm gustul literar, ci și celor care nu au nevoie de aceasta, dar se vor bucura să recitească scrierile unora dintre marii clasici ai literaturii. „Zece negri mititei” de Agatha Christie, „Lupul de stepă” de Hermann Hesse, „Carnete” de Albert Camus și „Citadela” de Antoine de Saint-Exupery fac parte din acest set de cărți care pot fi cumpărate la Târgul de cărți pentru Crăciun cu o reducere de 40%. Unul dintre avantajele acestui set de cărți este că sunt un cadou util pentru toată familia.

„Citadela” de Antoine de Saint-Exupery, carte care cuprinde reflecțiile autorului din timpul misiunilor, în vremea războiului, sunt mostre de înțelepciune, cuvinte memorabile și folositoare care pot fi recitite de mai multe ori și de fiecare dată am descoperi un sens nou. Includerea volumului de Agatha Christie „Zece negri mititei” nu este întâmplătoare. „Regina” romanului polițist a stabilit noi standarde ale performanței literare ale genului și a creat personaje care trăiesc și dincolo de paginile cărților. Reflecțiile de artă, literatură și viață, despre singurătate, război și femei merită descoperite în „Carnetele” scriitorului distins cu Nobelul pentru Literatură, Albert Camus. Cu același interes vom citi și tulburătorul roman de inspirație autobiografică al lui Hermann Hesse, un impresionant portret al inadaptatului, al abisurilor sufletești în care trebuie să coborâm în drumul spre vindecare.

Voi care dintre aceste seturi de cărți v-ați dori să le găsiți sub brad?

Photo by rawpixel on Unsplash