În articolul de astăzi, găsiţi cinci femei din perioade de timp diferite care au impresionat o lume întreagă. Personaje memorabile care au reuşit să transforme problemele în succes.

Arianna Huffington – Succesul redefinit

res_8051178e54d3bd0833b8a29db2b1717c_fullO reprezentantă incontestabilă al femeilor de succes, Ariana Huffington este o personalitate apreciată şi discretă. Realizarile sale, atât pe plan personal cât şi în lumea afacerilor, au transformat-o într-un model demn de urmat.

Fondatoarea celebrului ziar online (n.r Huffington Post) oferă în cartea sa o perspectivă interesantă asupra lucrurilor care ne sunt necesare în această viaţă. “Succesul redefinit” ne invită la meditaţie şi schiteză un răspuns la întrebarea: noi cum dorim să ne trăim viaţa?

Citat reprezentativ: „Curajul e asemenea unui mușchi. Știu din proprie experiență că, cu cât îl exersez, cu atât îmi e mai firesc să nu mă las pradă fricilor.”

Hugh Wilford– Frida Khalo

res_005a4f24ea0d38001d102a69a7abec4d_fullViaţa ei s-a desfăşurat într-o luptă continuă cu propria persoană şi cu cei din jurul ei. Problemele au început de la vârsta de 8 ani, când, din cauza unei afecţiuni, a rămas cu un picior mai scurt. Mai târziu a suferit un accident teribil, în urma căruia s-a ales cu multiple fracturi, inclusiv de coloană. Şi-a petrecut aproape toată viaţa imobilizată la pat.

În ciuda problemelor, Frida Khalo a reuşit să-şi depăşească condiţia, găsindu-și liniştea în artă. Şi-a dedicat timpul picturii, lăsând în urmă o impresionantă colecţie suprarealistă.

Citat reprezentativ: „Ce nevoie să am de picioare, când eu am aripi și pot zbura?”


Paul Burrel – Diana, aşa cum a fost
(Prinţesa Diana)

Cartea, scrisă de fostul majordom al prinţesei, readuce în atenţia noastră câteva detalii ţinute secrete de familia regală, diana-asa-cum-a-fost_1_fullsizepână în momentul lansării volumului de faţă. Pe parcursul lecturii, o descoperim pe Diana, aşa cum a fost ea, un simbol al femeii moderne.

Autorul ne poartă printr-o serie de imagini prin Palatul Kensington, în timp ce cititorul este purtat în lumea prinţesei cameră cu cameră, amintire cu amintire.

Citat reprezentativ: „Îmi place să fiu un spirit liber. Unora nu le convine, dar asta sunt.”


Regina Maria – Povestea vieţii mele

asdZicala conform căreia „în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică” se aplică perfect în cazul Reginei Maria. De o sensibilitate aparte, Regina Maria a jucat un rol importat în salvarea răniţilor din Primul Război Mondial, fiind numită de contemporani „Mama răniţilor” sau „Regina soldat”.

În autobiografie, descrie cu amănunte copilaria sa fericită din Estwell, în Marea Britanie, ajungând pe parcurs la perioada 1914 -1936, ani zbuciumaţi pentru istoria ţării noastre (izbucnirea Primului Razboi Mondial, Marea Unire).

Citat reprezentativ: „Refuz să mă las înfrântă sau să mă simt înfrântă până nu mi s-a smuls şi ultima fărâmă de speranţă.”


Virginia Woolf – Eseu despre sine

sadUn geniu al literaturii psihologice în perioada secolului XX, critic literar şi editor cu o ambiţie de fier. Problemele şi-au pus amprenta asupra formării ei încă din copilăria dificilă, fiind nevoită să îndure abuzurile sexuale ale fraţilor vitregi şi moartea mamei pe când avea doar 13 ani.

A trecut mereu de la o extremă la alta, depresia fiind vindecată cu ajutorul literaturii. „Dacă nu aş fi trecut prin aceste crize profunde de agitaţie sau de abulie (…) m-aş fi abandonat sau m-aş fi supus. Dar aşa, am fost nevoita să lupt” (însemnare din 11 octombrie 1929, în „Jurnal“).

Citat reprezentativ: „Un om nu poate gândi cum trebuie, iubi cum trebuie, dormi cum trebuie, dacă nu mănâncă cum trebuie.”

 

Autor: Bogdan