Ofertele de Black Friday bat la ușă așa încât este bine să nu ratăm acest moment când ne putem achiziționa cărțile preferate la prețuri speciale. Cei care vor să își completeze colecțiile din bibliotecă cu aparițiile de carte din ultimele luni au acum o bună oportunitate. Iată 5 cărți care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă.

Black Friday se apropie! 5 cărți care nu trebuie să ți lipsească din bibliotecăO carte care nu trebuie ratată de Black Friday este „La marginea apei”, ultimul roman al Sarei Gruen, autoarea bestsellerului „Apă pentru elefanți”. „La marginea apei” s-a bucurat de un succes similar imediat după lansarea sa în librăriile americane, în urmă cu doi ani, a condus topul celor mai bine vândute romane alcătuit de „New York Times” și „USA Today” și a fost pe lista scurtă la „Goodreads Choice Award Best Historical Fiction ”. Cartea este potrivită tuturor cititorilor care își doresc să parcurgă o poveste de prietenie, dragoste și război spusă în stilul emoționant al Sarei Gruen. Maddie și Ellis Hyde, doi tineri din înalta societate din Philadelphia, rămân fără niciun ban după ce tatăl lui Ellis, un fost colonel, consideră că l-au făcut de râs la un eveniment social și le taie subvențiile. Strategia lui Ellis de a reintra în grațiile tatălui lui este să pornească într-o aventură în care acela a eșuat – să găsească celebrul monstru din Loch Ness. Pentru aceasta, cei doi tineri însoțiți de prietenul lor Hank Boyd pleacă în Scoția devastată de ororile celui de-al doilea război mondial. Sara Gruen așază față în față aventura căutării unui iluzoriu monstru cu monstruoasele efecte ale războiului. Există însă și o parte bună în toate acestea. Pentru că, dacă în exterior războiul înseamnă doar distrugere, în plan interior o va determina pe Maddie, naratoarea poveștii, să-și reconsidere întreaga viață.

Black Friday se apropie! 5 cărți care nu trebuie să ți lipsească din bibliotecăCei cărora le-a plăcut „Biblia pierdută” nu vor dori să rateze nici „Testamentul lui Abraham”, ultimul roman al lui Igor Bergler, una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an. Thriller cu spectaculoase răsturnări de situație, care provoacă imaginația cititorului, roman foarte bine documentat a cărui intrigă este legată de carismatica figură a președintelui american Abraham Lincoln, ultima carte a lui Igor Bergler răsplătește din plin așteptările cititorilor. Protagonistul romanului este Charles Baker, fost șef de campanie al președintelui SUA și profesor la Princeton. Acesta descoperă că asistentul său a fost ucis în campusul universității, iar motivul crimei pare a fi unul mai terifiant chiar decât asasinatul. Un secret păzit secole la rând, ascuns în negurile istoriei ar putea arunca în aer nu numai societatea americană, ci și lumea întreagă. Epoci de legendă se intersectează cu prezentul proiectând asupra acestuia tenebrele lor. Puzzle ingenios din care nimic nu lipsește și nimic nu este în plus, „Testamentul lui Abraham” îi va aduce cititorului satisfacția unui roman care este mai mult decât un thriller, prin numeroasele referințe culturale și istorice și prin construcția narativă sofisticată.

Black Friday se apropie! 5 cărți care nu trebuie să ți lipsească din bibliotecăCititorii care au apreciat „Minunata lume nouă” sau „Insula” vor dori să descopere o altă latură a creativității lui Aldous Huxley, așa cum ne este revelată de romanul său de debut, „Galben de Crome”. Autorul tratează în cheie satirică „fauna” socială a aristocrației britanice, snobismul și lipsa ei de consistență. Protagonistul cărții este poetul Denis Stone, care face o vizită familiei Wimbush la conacul Crome. Fiecare personaj trece cu ușurință de la complexitate la caricatural, fără ca aceasta să aducă în roman o notă de stridență. Îl vom descoperi astfel pe bonomul Henry Wimbush, proprietarul domeniului și pe soția sa Priscilla, pasionată de pariurile la curse, pe Jenny, o doamnă în vârstă cu probleme de auz și un misterios jurnal secret, dar și pe domnul Scogan, un filozof pesimist. Denis Stone are el însuși două obiective de atins prin vizita la domeniul Crome – să ajungă la recunoașterea literară și la inima frumoasei Anne Wimbush. Atuurile cărții sunt atât umorul cu care autorul tratează personajele și situațiile în care ajung acestea, cât și observația socială foarte pertinentă, care nu lasă loc iluzionării și nici happy-end-ului.

Black Friday se apropie! 5 cărți care nu trebuie să ți lipsească din bibliotecăDin categoria Young Adult, un roman bulversant, cu o construcție surprinzătoare a poveștii este „Impostoarea” de autoarea bestsellerului „Mincinoșii”, Lockhart. „Impostoarea” este un thriller psihologic ce ne poartă prin abisurile inimii protagonistei, „cu toate hidoșenia ei încâlcită și cu toată furia ei splendidă”. Romanul folosește cronologia inversă, în sensul că începe cu capitolul 18 și derulează povestea astfel încât să ajungem să descoperim devenirea personajului principal până în punctul în care am făcut cunoștință cu ea prima dată. Aflăm astfel povestea lui Jule, al cărei trecut este într-un contrast izbitor cu prezentul pe care-l trăiește. Evenimentele vieții ei sunt legate într-un mod misterios de prietenia cu Imogen, o tânără foarte bogată, care la un moment dat dispare fără urmă. Personajele sunt complexe și realist construite, deși uneori ne vor șoca prin cinismul și duritatea alegerilor pe care le fac. Dincolo de ingeniosul joc al identităților și măștilor, cititorii vor fi interesați să descopere care este adevărul în această sofisticată construcție bazată pe aparențe și minciună.

Black Friday se apropie! 5 cărți care nu trebuie să ți lipsească din bibliotecăIubitorii genului romance nu vor dori să rateze de Black Friday ultimul roman al lui Agnès Martin-Lugand, „Fericirea îmi scapă printre degete”. Povestea lui Iris, protagonista cărții, nu este una ieșită din comun, ci are un mare grad de universalitate. Sunt multe acele femei care, la un moment dat, au avut revelația faptului că prin micile concesii de fiecare zi au ajuns să trăiască o viață care nu le reprezintă. Între visul lui Iris de a deveni creatoare de modă și situația pe care o trăiește – angajată la o bancă, soție a unui medic mereu absent, fiică a unor părinți care i-au sabotat dorințele „spre binele ei” – este o prăpastie uriașă. Este nevoie de multă determinare și curaj pentru a dărâra din temelii o viață construită pe renunțări și trădare și a-ți construi un destin care te reprezintă. Însă, indiferent cât de dificilă este alegerea, eroina lui Agnès Martin-Lugand ne învață că urmarea propriilor visuri este până la urmă datoria fiecăruia și singurul lucru care ne poate face fericiți.

Voi ce cărți vă doriți să cumpărați de Black Friday?