Câteva dintre cele mai apreciate seriale ale momentului („Urzeala tronurilor”, Outlander/ „Călătoarea”) au la bază opere literare celebre. Mai mult, TV Show-urile care au primit cele mai multe premii la ultimele gale Golden Globes au ca punct de pornire tot cărţi renumite: Big Little Lies („Marile minciuni nevinovate”) şi The Handmaid’s Tale („Povestea slujitoarei”) sunt doar câteva dintre ele. Nu e de mirare că Hollywood-ul a învăţat şi abia aşteaptă să traducă pe micile ecrane peripeţiile protagoniştilor literari adulaţi, cu atât mai mult cu cât show-urile TV au devenit rapid mai populare chiar decât filmele! Îţi prezentăm în rândurile de mai jos ce cărţi vor fi transformate în seriale în 2018! Noi abia aşteptăm să le urmărim!

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Începem lista noastră de cărţi transformate în seriale în 2018 cu „The Alienist” de Caleb Carr. Nici nu e de mirare că bestseller-ul a atras atenţia marilor producători de la Hollywood, dat find subiectul său: un reporter New York Times face echipă cu unul dintre primii psihologi de carieră şi cu o femeie ambiţioasă pentru a descoperi un criminal în serie, în 1896. Plecând pentru prima dată de la concepte precum „profil psihologic” în ancheta lor, cei trei vor face istorie. Subiectului captivant i se adaugă epoca fascinantă, scenografia superbă, cu clădiri opulente şi costume impresionante, pasul rapid de thriller şi, nu în ultimul rând, distribuţia: „The Alienist” îi are ca protagonişti pe Daniel Bruhl („Rush”, „Captain America: Civil War”), Luke Evans („Dracula Untold”, „The Girl on the Train”, „Beauty and the Beast”) şi Dakota Fanning. Serialul este lansat de TNT începând cu data de 22 ianuarie.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Scriitorul de science fiction, fantasy şi SF Dan Simmons e un nume mare al literaturii, iar succesul de care s-a bucurat saga sa „The Terror”, elogiată continuu de critici, a atras atenţia canalului AMC, care va transforma cartea într-un serial lansat pe 26 martie. Urmărim peripeţiile bazate pe o poveste reală despre două nave care au dispărut în Cercul polar arctic în 1845, pline de suspans şi eroism. Adaptarea pentru TV îi va avea ca protagonişti pe Jared Harris („Sherlock Holmes”, „The Mortal Instruments”), Ciaran Hinds („Harry Potter”, Game of Thrones”) şi Tobias Menzies („Game of Thrones”, „Outlander”).

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Continuăm seria de cărţi transformate în seriale în 2018 cu „The Child in Time”, de data aceasta un film făcut special pentru televiziune. Cu staruri ca Benedict Cumberbatch („Hobitul”, „Sherlock Holmes”, „Dr Strange”) şi Kelly MacDonald („Brave”, „No Country for Old Men”), pelicula pune accent pe schimbările care se petrec în viaţa unui autor de cărţi pentru copii după ce fiica sa dispare, fiind răpită. Talentul celor doi actori din rolurile principale şi reputaţia lui Ian McEwan, autorul cărţii cu acelaşi nume, sunt garanţia unui succes, sperăm noi. Premiera va avea loc în data de 1 aprilie, pe PBS.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Little Women” revine pe micile ecrane, iar cea mai nouă ecranizare a sa ne este dăruită de PBS. Nemuritorul roman scris de Louisa May Alcott vorbeşte despre dragoste şi prietenie, viaţă şi moarte, prin intermediul celor patru protagoniste, tinerele March. Serialul îi va avea ca protagonişti pe Kathryn Newton („Big Little Lies”), Dylan Baker („Revolutionary Road”, „Selma”), Emily Watson („Kingsman”), Michael Gambon („Harry Potter”) şi nemuritoarea Angela Lansbury, iar noi mărturisim că abia aşteptăm episoadele inspirate de una dintre cele mai celebre cărţi ale tuturor timpurilor.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Atunci când aflăm că J.K.Rowling şi-a pus semnătura pe o carte, abia aşteptăm să vedem respectivul titlu transformat în orice ne dăruiesc studiourile de la Hollywood. De data aceasta, avem de-a face cu ecranizarea seriei Cormoran Strike, detectivul privat născocit de Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith. Bazat pe romanul „The Cuckoo’s Calling”, care investighează crima unui supermodel, Strike îi are drept protagonişti pe Tom Burke („Război şi pace”) şi Holliday Grainger („Cinderella”). Romanul a fost un hit şi ne dorim acelaşi lucru şi de la serial.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Completăm lista de cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018 cu „Obiecte ascuţite” de Gillian Flynn. Camille e un jurnalist de investigaţii care tocmai s-a întors dintr-o „şedere” scurtă la psihiatrie şi e nevoită acum să se întoarcă în oraşul natal pentru a investiga moartea a două adolescente. Nu a mai vorbit de mult cu mama sa nevrotică şi nu îşi cunoaşte aproape deloc sora de 13 ani, dar evenimentele se complică în momentul în care descoperă că se identifică prea tare cu victimele. HBO a cumpărat rapid drepturile de ecranizare ale romanului scris de autoarea „Gone Girl”, iar serialul o are drept protagonistă pe Amy Adams şi va fi lansat în iunie 2018, aşa că ne aşteptăm la ce e mai bun.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Best seller New York Times, „The Miniaturist” e o poveste superb spusă, despre o tânără de 18 ani, Nella Oortman, care se căsătoreşte cu bogatul Johannes Brandt în Amsterdam-ul lui 1686. Izolată şi neglijată de soţ, Nella primeşte un cadou exorbitant, o replică a casei lor, ce urmează a fi decorată de un artist enigmatic. În momentul în care începe să plouă cu secrete, păşim pe urmele unei intrigi perfecte pentru a fi transformată în serial, ceea ce se va şi întâmpla, pe PBS.

Cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018Încheiem lista de cărţi care vor fi transformate în seriale în 2018 cu „Fahrenheit 451”, romanul-cult al lui Ray Bradbury, o distopie înfricoşătoare, în care pompierii sunt însărcinaţi cu cea mai terifiantă misiune, aceea de a arde cărţile. Protagonistul Guy Montag începe să îşi pună la îndoială datoria abia atunci când o întâlneşte pe Clarisse şi poveştile ei despre un trecut în care oamenilor nu le era frică. HBO şi-a asumat misiunea de a transforma opera lui Bradbury în serial şi a apelat la serviciile actorilor Sofia Boutella („Star Trek”), Michael Shannon („Man of Steel”, „The Shape of Water”) şi Michael B. Jordan („Creed”, „Fantastic Four”).

Care dintre aceste cărţi transformate în seriale în 2018 se vor afla pe lista ta? Pe care o aştepţi cu nerăbdare pentru a-i oferi întâietatea pe watch list?