Simbol al dărniciei şi având în spate istoriile pline de miracole înfăptuite de episcopul Nicolae, un personaj real care a trăit în vremea Împăratului Constantin cel Mare, Moş Nicolae este un prilej minunat de a răsplăti nu numai cuminţenia copiilor, dar şi clipele minunate pe care ni le-au dăruit cei dragi, pe tot parcursul anului. Nu uita însă să însoţeşti legendara nuieluşă sau gustosul kilogram de portocale cu o operă literară, care, chiar dacă nu încape perfect în ghetuţe drăgălaşe sau în botine stilate, reprezintă, ca întotdeauna, un cadou magic. Noi îţi recomandăm şase cărţi pe care le poţi face cadou de Moş Nicolae!res_f74b1605c92b7758195bc671d2415aa3_450x450_2eqk

  • Prichindeii sunt vrăjiţi de bocănceii care se umplu magic cu tot felul de daruri, dar Moş Nicolae devine un prilej numai bun pentru ca cei mici să cunoască pentru prima dată farmecul lecturii.Povestea minunată a Sfântului Nicolae” de Petru Vornic îi are în centru pe Cristofor şi Veronica, doi copii cuminţi, de dat exemplu năstruşnicilor, care ascultă povestea minunilor înfăptuite de Sfântul Nicolae din gura înţeleaptă a bunicului lor pictor de icoane, în timp ce zăpada se aşterne paşnic la ferestre. De la darurile făcute celor trei fete sărace, care nu se puteau mărita pentru că nu aveau zestre, până la ajutorul oferit bolnavilor, înfometaţilor şi condamnaţilor pe nedrept, miracolele Sfântului Nicolae sunt decorul perfect pentru un tablou idilic de iarnă, care te poate convinge să crezi, chiar şi numai pentru câteva clipe, în ele.
  • Îi lăsCărţi numai bune de făcut cadou de Moş Nicolaeăm pe copilaşi să îl aştepte liniştiţi pe Moş Nicolae şi ne ocupăm de lucruri serioase! O carte-cadou
    excepţională pentru prima mare sărbătoare a iernii este „Despre dragoste şi alţi demoni”, a genialului Gabriel Garcia Marquez. Ce alt moment mai potrivit pentru a te îmbăta cu farmecul magnetic al realismului magic, gen literar făcut celebru de scriitorii sud-americani, decât primele zile ale lui decembrie? Sierva Maria de Todos Los Angeles este o fetiţă enigmatică de 12 ani, muşcată de un câine şi acuzată de turbare şi de posesiune demonică, care devine protagonista unei poveşti damnate de dragoste, cu nimeni altul decât exorcistul ei. Dacă nu ai citit mica bijuterie a lui Marquez, trebuie să repari cât mai curând această insultă literară şi să te laşi plăsmuit şi manevrat cu uşurinţă de stilul inconfundabil şi de talentul marelui scriitor, care transformă crezurile cititorului şi îl determină să accepte inacceptabilul cât ai zice „Moş Nicolae”.
  • Una dintre cărţile de Moş Nicolae pe care noi ne dorim să o primim cadou trebuie să aibă grijă nu numai de res_71d97fbcfdf827cb5af9879cb565b0ae_450x450_36hbsufletul, dar şi de psihicul nostru. Psihologii au accentuat beneficiile coloratului în eradicarea nivelului ucigător de stres, iar „Grădina Secretă. Carte de colorat şi activităţi antistres” este un dar pe care îl poţi face tuturor oamenilor dragi din viaţa ta. Ilustraţiile minunate realizate în tuş de Johanna Basford aşteaptă să fie umplute cu tonuri magice, dar farmecul cărţii de colorat nu se opreşte aici: desenele sunt insuflate cu viaţă de mici creaturi pe care le vei descoperi colorând, dar şi cu porţiuni pe care trebuie să le completezi cu propriile desene. Poate că nu te mai poţi plimba printr-o grădină vivace în toiul iernii, dar o poţi face cu ajutorul acestei cărţi de Moş Nicolae, care îţi va stimula imaginaţia, îţi va hrăni fantezia şi îţi va linişti sufletul.
  • Copiii s-au bucurat de „Povestea minunată a Sfântului Nicolae”, res_90fbd37105907520024d6ee0e109dee2_450x450_h0t5iar cei mari vor aprecia poate „Viaţa Sfântului Ierarh Nicolae” , scrisă de Părintele Constantin Necula. Sărbătoarea de Sfântul Nicolae ar trebui să fie dezbrăcată de valenţele sale comerciale şi să îi fie reatribuită omenia, dărnicia şi milostenia, valori creştine pe care le-a dobândit la începuturi. Nu te aştepta însă la o lectură eminamente religioasă: autorul a cercetat izvoare istorice şi cercetări în domeniu pentru a creiona viaţa Sfântului, dar aduce în plus şi o doză inefabilă de sentiment, evocând nostalgia sărbătorii interzise în perioada comunismului, felul aproape magic în care aceasta îi apropia pe oameni şi bucuria pe care o pricinuiau darurile de o mie de ori mai sărace decât cele din ziua de azi.
  • Cărţile de Moş Nicolae care ne invită să medităm asupra sensului vieţii şi ne atrag în capcana irezistibilă a res_a8a56e04b2cb6bb8711ae5d05fb93556_450x450_u7srunei lecturi fascinante sunt adevărate daruri de suflet. Printre acestea se numără şi „The Goldfinch” de Donna Tartt, câştigătoare a premiului Pulitzer pentru ficţiune în 2014. Protagonistul romanului este Theo Decker, care, la 13 ani, rămâne orfan în urma unui accident în care devotata sa mamă piere. Mistuit de dorul ei, băiatul se refugiază într-o pictură care îi aminteşte în mod neobişnuit de aceasta şi care îl va atrage într-o aventură în lumea subterană a crimei. Cu un stil irezistibil de frumos, aproape poetic, cu paragrafe care se înşiră ca o adevărată colecţie de citate şi un univers colorat, vibrant al personajelor, „The Goldfinch” îşi va găsi loc în mod natural în pantofii curăţaţi de Moş Nicolae. De neratat este şi universul îngheţat al New York-ului, condimentat de peisajul înfierbântat al Las Vegas-ului.
  • Noi credem că lunile de iarnă au fost special create pentru ca cititorii din toată lumea să se poată delecta cu marile capodopere ale literaturii ruseşti. Zborul lin al fulgilor de res_b713f1bd010b748ef8a4d9f90d5d92d3_450x450_jjtsnea, sau, dimpotrivă, tumultul înfricoşător al crivăţului rezonează perfect cu complexitatea personajelor şi cu intensitatea dramelor lor interioare. Declarată o operă de artă perfectă de către Dostoievski, „Anna Karenina” este mărturia de căpătâi a faptului că Tolstoi străluceşte în galeria selectă a celor mai mari prozatori ai tuturor timpurilor. O viaţă distrusă de urgia iubirii, o societate ultragiată de alegerile inimii şi un destin de un tragism epic: această cadou de Moş Nicolae nu va fi uitat prea curând. Repară bibliotecile tuturor oamenilor dragi ţie, care nu adăpostesc încă această uluitoare carte între pereţii lor!

 

Tu ce părere ai despre aceste cărţi de Moş Nicolae? Ţi-au plăcut sugestiile noastre, cu ocazia primei mari sărbători a lunii cadourilor?

Aici vei descoperi şi o selecţie a cărţilor speciale, care pot constitui cadouri de suflet pentru cei pe care îi iubeşti!