Vrei să crești sau să participi la creșterea unui mic cititor? Atunci e recomandat să îi cultivi dragostea pentru lectură încă de la cele mai fragede vârste. Un prichindel care se naște într-o casă plină de cărți va dezvolta încă de mic apetitul pentru lectură și se va transforma într-un adult care, la rândul său, va adora compania cuvântului scris. Iar cadoul potrivit pentru acest viitor adult de succes nu pot fi decât tot cărțile. Descoperă în rândurile de mai jos 5 idei pentru cei mai mici dintre cei mai mici: cărți pentru școlari și preșcolari!

Cărțile, cel mai bun cadou pentru cei mici: 5 titluri pentru şcolari și preşcolariOricât de adorabili ar fi micuții curioși, care pun constant întrebări despre ceea ce se întâmplă în jurul lor, trebuie să recunoaștem că la un moment dat vor ajunge să încurce chiar și cel mai informat adult. De aceea este musai să le stimulezi dorința de a cunoaște singuri, de a descoperi lumea nu numai prin ochii tăi, dar și prin cărți. Setul 3 enciclopedii pentru copii “Spune-mi” de la Editura Rao le va ațâța și mai tare curiozitatea celor mici, și cine știe dacă pe parcursul lor nu vot hrăni intelectul unui viitor om de știință extrem de inteligent. Începem cu enciclopedia „Spune-mi dinozauri” de la Larousse, extrem de bine documentată și ilustrată, care îi va învăța pe cei mici despre fascinanta lume dispărută a animalelor preistorice. „Spune-mi câte” le oferă răspunsul la cele mai felurite curiozități, iar „Spune-mi despre animale” le va dezvălui crâmpeie din minunata lume a animalelor, cu tot cu misterele ei incredibile. Micuțul va fi captivat fără urmă de îndoială și de autocolantele care întovărășesc aceste volume.

Cărțile, cel mai bun cadou pentru cei mici: 5 titluri pentru şcolari și preşcolari

Cei mici învață cel mai bine prin intermediul activităților practice, al jocurilor care îi invită să își dorească să descopere și mai mult, nu să privească educația ca pe o corvoadă. Dezvoltă-le plăcerea de a învăța prin intermediul Setului de 4 kituri educative pentru preșcolari, care conține tot ce are nevoie copilul tău să știe în primii ani de viață. Pachetul include kituri pentru Comunicare și dezvoltare personală, Matematică și abilități numerice, Omul și mediul înconjurător, precum și Științe naturale. Cei mici se vor delecta cu flashcarduri, postere și cărți de prezentare întocmite după cele mai moderne metode de predare, dar și cu sugestii de activități pe care le poți pune în practică acasă. Fiind sugerate atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice, aceste kituri pot reprezenta un stimulent enorm pentru dezvoltarea ulterioară a năstrușnicului prichindel.

Cărțile, cel mai bun cadou pentru cei mici: 5 titluri pentru şcolari și preşcolariDacă ar fi să alegem cu mâna pe inimă una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am descoperit în copilăria noastră, aceea ar fi „Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia”. Cartea este reeditată cu titlul „Minunata călătorie a lui Nils cu gâștele sălbatice” și nu își pierde nimic din farmecul său original. Deschide-i celui mic pasiunea pentru lectură, dar și pentru călătorii, grație bestseller-ului Salmei Lagerlof, care a conceput inițial magica sa carte ca îndreptar de geografie pentru elevele de la școala de fete unde era învățătoare. Vrăjit din cauza caracterului urât, Nils pleacă alături de gâscanul său în călătoria prin Suedia a cârdului de gâște sălbatice, și va descoperi pe parcursul ei atât priveliști impunătoare și natură sălbatică, dar și povești impresionante. Ceea ce e cu totul extraordinar este că povestea abundă în exemple de care prichindelul are mare nevoie în dezvoltarea sa: vorbește despre bunătate, despre spirit de întrajutorare, despre sacrificiu, toate acestea fiind pilde pentru un viitor adult desăvârșit. „Minunata călătorie a lui Nils cu gâștele sălbatice” e un cadou perfect atât pentru preșcolari, dar și pentru școlari: citește-o cu drag primilor și încurajează-i pe ceilalți să o descopere singuri!

Cărțile, cel mai bun cadou pentru cei mici: 5 titluri pentru şcolari și preşcolari

Ne reîntoarcem la enciclopedii, deoarece reprezintă cu adevărat cadouri pur și simplu extraordinare pentru cei mici. „Enciclopedia copiilor” va stârni subiecte de conversație cu prichindelul, îi va stimula curiozitatea, îl va ajuta în anii de școală și îl va invita să pășească pe un drum al cunoașterii, dezvoltându-i cultura generală. Al treilea titlu de pe lista noastră de cărți pentru școlari și preșcolari reprezintă o lucrare completă, care îl va familiariza pe cel mic cu informații din diverse domenii, de la geografie, istorie, floră și faună, știință și tehnologie, până la politică, religie, artă, cultură sau industrie. Cel mic le va ști pe toate, cunoștințele prețioase fiindu-i „servite” la pachet alături de fotografii uimitoare, clare și variate, care îi vor completa extraordinara experiență. Datele cheie, evenimentele și statisticile sunt reliefate în mod inteligent, pentru ca cel mic să le rețină cu o plăcere deosebită! „Enciclopedia copiilor” de la Various e atât de captivantă, încât suntem siguri că nu te vei putea abține să nu o răsfoiești și tu cot la cot cu prichindelul tău drag.

Cărțile, cel mai bun cadou pentru cei mici: 5 titluri pentru şcolari și preşcolariDa, școlarii și preșcolarii absorb informațiile precum un burete, creierul lor fiind capabil de performanțe uluitoare, însă nu trebuie să uităm că primii ani de viață trebuie să aparțină poveștilor, magiei. E o perioadă esențială pentru a clădi un viitor adult cu creativitate și imaginație, atribute care sunt mai necesare ca niciodată în societatea ultra tehnologizată în care trăim, în care o simplă căutare pe Google poate să îți ofere răspunsul la orice întrebare ai avea. De aceea, e musai să incluzi printre lecturile celui mic „Cele mai frumoase basme de H.C.Andersen”! De la „Fetița cu chibriturile” la „Micuța sirenă”, trecând prin „Soldățelul de plumb” sau prin „Crăiasa zăpezilor”, fiecare dintre poveștile danezului e o dovadă că magia, suspansul și emoția se pot împleti într-o frântură din realizările geniale ale umanității. E unul dintre cele mai importante cadouri pentru cei mici, ultima și cea mai necesară dintre cele 5 cărți pentru școlari și preșcolari.

Tu ce părere ai despre aceste titluri? Se apropie luna cadourilor, așa că noi te sfătuim să faci cât mai repede provizii din aceste cărți pentru școlari și preșcolari și să le dăruiești tuturor prichindeilor pe care îi cunoști: așa clădești o lume de mâine mai bună decât cea de azi!