Aștepți weekendul pentru că, de fapt, arzi de nerăbdare să citești în tihnă ore întregi? Imediat ce îți cumperi un bilet de avion, îți faci deja lista de cărți pe care le iei cu tine în vacanță? Te regăsești în următoarea situație: înghesuit, la metrou sau în autobuz, cu o mână te ții de bară pentru a-ți menține echilibrul, iar în cealaltă, ții o carte? Atunci, dragul nostru cititor împătimit, știm cu cât de multă grijă îți alegi următoarele cărți pe care urmează să le răsfoiești.

Am selectat pentru tine câteva cărți care, credem noi, îți vor fi pe plac. Sunt prețuri atât de bune la o mulțime de cărți excepționale, încât de 200 de lei, suma minimă de care ai nevoie pentru a nu plăti transportul, îți poți pune la punct stocul de cărți pentru perioada următoare. Asigură-te că sunt vândute de eMAG și că, adunate, depășesc 200 de lei, ca să nu plătești transportul.

Istorie și personaje remarcante

Întoarcerea Regelui Mihai, de Danielle Maillefer

Lansată de curând, cartea este o mărturie a episoadelor-cheie trăite de Familia Regală a României imediat după Revoluție. Danielle Maillefer, cea care a scris cartea, i-a cunoscut pe Regele Mihai și pe Regina Ana în Elveția, la începutul anilor 1960.

E-un rege nebun în Danemarca, de Dario Fo

Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a mărturisit că a scris această carte dintr-un motiv foarte simplu:povestea cunoscută despre controversatul rege Christian al VII-lea fusese cenzurată de cronicari. „Vreau să știu adevărul, ce îmi ascunzi și de ce”, aceasta este nedumerirea care stă la baza documentării sale și totodată a acestei opere. Din cronici de epocă și jurnale secrete, Dario Fo a reușit să recompună atmosfera strălucitoare de la Curtea Regală a Danemarcei secolului al XVIII-lea.

In jurul Marii Uniri de la 1918, de Lucian Boia

Modul în care Lucian Boia interpretează adevărul istoric se dovedește de fiecare dată unul extrem de original și provocator, iar aceasta este și sursa dezbaterilor aprinse care însoțesc fiecare nouă apariție pe piață a unei cărți semnate de el. Cartea urmărește circumstanțele istorice ale destrămării imperiilor și formării statelor naționale, în 1918, un tablou complex al tuturor dificultăților cu care s-au confruntat diferitele națiuni din jur, nu numai România.

Belgravia, de Julian Fellowes

Trei motive pentru a citi această carte: surprinde eleganța și pasiunile nebănuite din societatea britanică a secolului al XIX-lea, se concentrează în jurul unui caz scandalos din Londra și este scrisă chiar de creatorul celebrului serial Downton Abbey.

Istoria lumii 7650 date istorice importante – Larousse

Dacă ești pasionat de datele istorice, s-ar putea să-ți fie de folos acest Larousse care grupează în nu mai puțin de 612 pagini, 7650 de date care au marcat omenirea. Cartea pune în perspectivă perioade, evenimente și personalități pentru a înțelege mai bine legăturile dintre ele și cum s-au influențat reciproc.

Sfarsitul celuide-al doilea razboi mondial si refacerea europei, de Michael Neiberg

În iulie 1945, Harry Truman, Winston Churchill și Iosif Stalin se întâlneau la Conferința de la Postdam pentru a încheia pacea și pentru a stabili noile granițe ale statelor Europei și zonele de influență ale marilor puteri. Michael Neiberg, autor al mai multe volume premiate, descrie cu eleganță cum au decurs negocierile și cum s-a ajuns la rezoluțiile finale care au reflectat apoi echilibrul precar dintre Est și Vest.

Favorita, de Yasushi Inoue

„Favorita” este un roman istoric și cuprinde cei 16 ani pe care împăratul Xuanzong (dinastia Tang) i-a petrecut alături de Yang Guifei. Intrigile și uneltirile specifice vieții de la curtea împăratului sunt surprinse de Yasuhi Inoue cu o grijă remarcabilă pentru fiecare detaliu, iar „Favorita” este doar unul dintre cele peste 40 de romane pe care le-a scris.

Fantasy

Dragonul de gheață, de George R.R Martin

Micuța Adara s-a născut într-o iarnă pe care cei mai mulți și-o amintesc ca fiind cea mai lungă și mai geroasă și nici măcar nu a apucat să-și cunoască mama, care a murit dându-i naștere ei. Adara iubește iarna, frigul și joaca ei preferată implică gheață și zăpadă. Poate tocmai de aceea nu e de mirare faptul că se împrietenește cu un dragon de gheață, despre care toată lumea credea că este de neîmblânzit.

Stăpânul umbrelor, de Cassandra Clare

Evenimentele din această carte se desfășoară în continuarea celor din Doamna de la miezul nopții. Odată ce și-a răzbunat părinții, Emma Carstairs a crezut că își va găsi liniștea. În ciuda așteptărilor, se poate spune însă că e caracterizată de orice trăiri, numai de calm nu. Tânăra devine devastată de sentimentele tot mai puternice față de parabataiul ei, Julian, și de dorința de a-l proteja de consecințele dureroase ale unei astfel de relații, de care este foarte conștientă.

Masca De Argint – Holly Black, de Cassandra Clare

Semnat tot de Cassandra Clare, volumul al IV-lea din seria Magisterium îl găsește pe Callum Hunt la pământ. Totul pare că se destramă, iar secretul lui iese la iveală. Acum este la închisoare, izolat de comunitatea magicienilor, dar i se promite libertatea – cu un mare cost însă. Va reuși oare să aibă tăria de a rămâne loial prietenilor și profesorilor săi? Sau va risca și va distruge tot ceea ce a iubit vreodată?

Lui Kazuo Ishiguro i-a fost decernat anul trecut Premiul Nobel pentru Literatură, iar romanele sale „Pe când eram orfani” și „Să nu mă părăsești” sunt doar două dintre recomandările noastre pentru a descoperi acest scriitor, dacă încă nu ați avut ocazia să îi răsfoiți operele.

Pe când eram orfani

Un băiat de origine engleză, născut în Shanghai la începutul secolului al XX-lea, rămâne orfan la doar nouă ani, când mama și tatăl lui dispar în condiții ciudate. Crește în Anglia și devine detectiv renumit, dar 20 de ani mai târziu revine în Shanghai pentru a desluși însuși misterul părinților săi.

Să nu mă părăsești

“Să nu mă părăsești” este un roman complex, tulburător care ridică mari semne de întrebare cu privire la familie, memorie și exploatare. Toate acestea sunt redate în timp ce ni se dezvăluie viața unei fetițe din copilărie și până la maturitate și relația pe care o are cu cel mai bun prieten al ei, același care îi devine și iubit.

Cu ce cărți ai vrea să îți înnoiești biblioteca în acest început de an?