Sintagma „vedetele sunt şi ele oameni” ţi-a trecut deja de atât de multe ori pe la urechi, încât o alungi cu la fel de multă lehamite ca pe un stol de musculiţe supărătoare? Deşi nu te contrazicem, am reuşit să îi găsim măcar o semnificaţie care poate fi pe placul tău: şi vedetele sunt oameni atunci când le citesc copiilor lor înainte să adoarmă. Poate că nu ne putem permite toate darurile scumpe cu care celebrităţile îşi răsfaţă prichindeii, dar cu siguranţă le putem imita alegerile literare. Am văzut care sunt alegerile scriitorilor, să aflăm şi ce cărţi citesc vedetele copiilor lor.

Katherine Heigl are două fetiţe adorabile, iar vedeta face tot posibilul pentru a le fi cea mai Ce cărţi citesc vedetele copiilor lorbună mămică, sau cel puţin aceasta este concluzia la care am ajuns atunci când am aflat că le citeşte din cărţi folosind diverse accente, profitând de talentul său de actriţă. Răspunsul ei la întrebarea „ce cărţi citesc vedetele copiilor lor” face parte din seria „Fancy Nancy”de Jane O’Connor. Cu cifre de vânzări spectaculoase, poveştile simpaticei fetiţe îndrăgostite de modă, de cuvinte extravagante şi de tot ceea ce e franţuzesc au petrecut împreună peste 330 de săptămâni în topul New York Times, au fost traduse în 22 de limbi şi au primit nenumărate premii. Vedeta foloseşte un accent sudist pentru a da viaţă eroinei Nancy Fancy şi mărturisim că şi nouă ne-ar face plăcere să o ascultăm.

Ce cărţi citesc vedetele copiilor lorUnul dintre cele mai importante motive pentru care psihologii insistă că trebuie să le citim micuţilor noştri este legat de înfruntarea temerilor specifice primilor ani de viaţă. Nu totul e luminos la vârsta copilăriei, dar instinctele negative sau anxietăţile specifice vârstei pot fi depăşite mult mai uşor dacă prichindeii citesc despre ele în poveşti pline de tâlc. Este motivul pentru care actriţa recompensată cu premiul Oscar, Halle Berry, a fost fotografiată cumpărând pentru fiica sa „The Billy Goats Gruff”, povestea de origine norvegiană a trei capre care vor să pască pe o nouă păşune, plină de iarbă verde, delicioasă, dar trebuie să treacă pe lângă un trol înspăimântător pentru a o face. Este una dintre cele mai bune alegeri de cărţi pe care vedetele le citesc copiilor lor.

Următorul răspuns la întrebarea „ce cărţi citesc vedetele copiilor lor” ne este oferit de Ce cărţi citesc vedetele copiilor lorJessica Alba, şi de data aceasta explorăm teritoriile clasice ale literaturii pentru copii. Vedeta, care tocmai a dat naştere celui de-al treilea copil, a fost văzută adesea citind fiicei sale celei mari, Honor, povestea eternă a Cenuşăresei. E un gest pe care îl aplaudăm: deşi seriile de cărţi ancorate în prezent sau istorisirile cu tâlc de mai sus sunt pilde minunate pentru copii şi vor contribui la dezvoltarea lor, nimic nu poate rivaliza cu farmecul basmelor clasice, nemuritoare.

Ce cărţi citesc vedetele copiilor lorWinnie The Pooh nu putea să absenteze de pe lista noastră de cărţi pe care vedetele le citesc copiilor lor. Salma Hayek şi soţul său, omul de afaceri François-Henri Pinault apelează la farmecele şi la vorbele de duh ale ursuleţului atunci când îşi răsfaţă fiica cu o poveste de culcare. Renumite pentru colecţia sa de citate care ne pot inspira la orice vârstă, cărţile lui A.A.Milne sunt adorate de generaţii întregi de cititori, vorbind despre dragoste, prietenie şi valoarea pe care o are prezentul în pilde simple, pline de candoare. Iar dacă te întrebai care este limba în care micuţa fiică a Salmei preferă aventurile lui Pooh, află că este vorba despre franceză, reflectând originea tatălui său. Şi nu putem contesta nici valoarea exemplului actriţei, de a citi copiilor în cât mai multe limbi, dezvoltându-le astfel abilităţile de la o vârstă fragedă.

Te întrebi care este cartea perfectă, pe care să o citeşti micuţilor tăi înainte de culcare? Ce cărţi citesc vedetele copiilor lor„Goodnight Moon” de Margaret Wise Brown reprezintă alegerea pe care Jimmy Kimmel, popularul prezentator de televiziune american, ne-o recomandă. Kimmel are patru copii, dar ne-a amuzat şi înduioşat pe toţi atunci când a citit cartea unor micuţi pe platourile de filmare ale propriei emisiuni, punând astfel bazele unui club de carte absolut adorabil. Cu un lirism aparte, cartea lui Margaret Wise Brown îi îndeamnă pe copii să spună „noapte bună” lunii, aerului, tuturor obiectelor din cameră, ajutându-i astfel să doarmă în pace, fără nimic care să le tulbure somnul. Noi credem că e un titlu numai bun pentru a încheia lista de cărţi pe care vedetele le citesc copiilor lor.

Tu ce părere ai despre ce cărţi citesc vedetele copiilor lor? Cu care dintre aceste titluri eşti tentat să îi faci şi micuţului tău cunoştinţă?