După ce a dat naștere unui băiețel perfect sănătos, Meghan Markle este din nou cel mai popular membru al familiei regale. Spre deosebire de prinții și prințesele aflați dintotdeauna în lumina reflectoarelor, Ducesa de Sussex a fost însă nu cu multă vreme în urmă un om obișnuit, sau, mai bine zis, o vedetă care nu se sfia să împărtășească cu fanii săi diversele preferințe pe care le avea, de la felurile de mâncare adorate la sfaturi legate de relații și lifestyle. Pe blogul său închis în momentul în care a devenit membră a familiei regale, Meghan Markle preciza și care sunt operele pe care toată lumea ar trebui să le citească. Vezi despre ce e vorba: descoperă 4 cărți recomandate de Meghan Markle în rândurile de mai jos!

Ce citeşte Meghan Markle: 4 cărți recomandate de DucesăOrice părere ai avea despre ea, trebuie să recunoști că Meghan Markle a străbătut un drum lung de la actrița ce a devenit cunoscută printr-un rol în „Suits” la Ducesa de azi. Indiferent de criticile aduse, de un lucru suntem siguri: Ducesei nu îi lipsește deloc ambiția și motivația. E poate argumentul care explică de ce Markle și-a încununat lista de cărți preferate cu „Manifest pentru Motivaţie. 9 declaraţii pentru a-ți Revendica Puterea Personală”, aparținând autorului de bestsellere motivaționale Brendon Burchard. Scriitorul pleacă de la premisa că principalul obiectiv al umanității este acela de a câștiga libertatea absolută, fie ea emoțională, spirituală, financiară sau politică și socială. Contra acestei tendințe există însă doi oponenți: chiar lumea din jur, care caută să înrobească spiritul prin propagandă, voyeurism și senzațional mediocru și vocea din interior care ne subminează încrederea în noi. Stilul lui Burchard impresionează prin poezia sa, cartea fiind diferită de imensa mare a literaturii de self help printr-o perspectivă ce transcede practic existența de zi cu zi sau sfera sfaturilor practice. „Manifest pentru Motivaţie. 9 declaraţii pentru a-ți Revendica Puterea Personală” și-a câștigat mulți fani celebri (Coelho o recomandă călduros), printre aceștia numărându-se și Meghan Markle. Iată ce spune Ducesa despre modul în care a ajutat-o prima carte de pe lista noastră: „Deranjat de îndoiala de sine și de distracții? De zgomotul care te împiedică să îți atingi potențialul? Okay, deci da. Și eu. Chiar și în zilele mele de Sasha Fierce (n.red.personaj creat de Beyonce, simbol al femeii puternice și încrezătoare), e o voce mică și rea care îmi spune: „Hmm…nu cred că poți, sau ar trebui, sau ești suficient de bună pentru…”. Dacă Burchard a reușit să o ajute pe americancă, cu siguranță poate face magie și pentru noi.

Ce citeşte Meghan Markle: 4 cărți recomandate de Ducesă

Se poate descoperi ușor o constantă în primele cărți recomandate de Meghan Markle: dorința de libertate. Tot despre eterna misiune umană de a fi mai fericiți, mai liberi și mai împăcați cu noi înșine este vorba și în „Cele 4 legăminte” de Don Miguel Ruiz. Autorul reia principii din înțelepciunea toltecă străveche pe care le propagă ca soluții pentru o viață mai liniștită și mai lipsită de suferință. Conform lui Don Miguel Ruiz, putem deveni cu toții, oameni ai societății moderne adesea superficiale, luptători pentru libertate și pentru pacea în lumea, pur și simplu aplicând 4 legi simple: fii fără pată în munca ta, nu lua nimic personal, nu face presupuneri și dă tot timpul ce ai mai bun. Cartea e călduros recomandată de fanii săi, care afirmă că au citit-o de mai multe ori pe parcursul vieții, în aceeași categorie regăsindu-se și Markle, care afirmă: „Mama mi-a dat această carte când aveam 13 ani și, până azi, mă întorc la clasicul lui Don Miguel Ruiz pentru cele mai simple modalități de a-simplifica viața”.

Ce citeşte Meghan Markle: 4 cărți recomandate de DucesăCea mai tradusă carte nonreligioasă din lume se află pe locul al treilea între preferatele Ducesei, și tot ce putem spera este că nu va ezita să o citească și copilului sau copiilor săi. „Micul Prinț”, căci despre ea e vorba, capodopera lui Antoine de Saint-Exupery, ascunde sub forma unei cărți adresate copiilor doze de înțelepciune și adevăruri pe care le înțelegem abia la vârsta adultă. Povestea băiețelului descoperit de narator în deșert, venit de pe alte planete pentru a ne învăța greșelile pe care le comitem toți la vârsta adultă, a impresionat milioane de cititori și, sperăm noi, a făcut lumea un pic mai bună. Markle a afimat că personajul său preferat este vulpea, și că, deși nu recitește tot textul cărții, „capitolul cu Mica Vulpe scoate la iveală un adevăr pe care merită să îl descopăr mereu.”. Dacă te mai îndoiești încă, te lăsăm în compania unora dintre cele mai celebre spuse literare din lume, ce aparțin Vulpii din „Micul Prinț”: „Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim – zise vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Ei cumpără lucruri de-a gata, de la neguţători de prieteni. Cum însa nu există neguţători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Daca vrei să ai un prieten, îmblânzește-te-mă!”.

Ce citeşte Meghan Markle: 4 cărți recomandate de Ducesă

Ce spui despre ideea de a explica un concept aparent complicat precum taoismul prin intermediul unui personaj ca Winnie The Pooh? Dacă ideea ți se pare la fel de fermecătoare ca și nouă (și Ducesei de Sussex), atunci merită să dai o șansă ultimei cărți recomandate de Meghan Markle. The Tao of Pooh de Benjamin Hoff și J.T.Hoff pleacă de la premisa că a existat un celebru taoist și că aceasta nu s-a născut în Orientul Îndepărtat, pe meleagurile păcii și serenității, ci…în Vest. Și este vorba despre nimeni altul decât ursuleţul Winnie The Pooh. Pornind de la dialoguri și pățanii ale creației atemporale a lui Milne, Hoff exemplifică principii ale filosofiei chineze, insistând că acestea, precum lecțiile ursulețului calm și liniștit, sunt practice și pot fi aplicate fără probleme în viața noastră de zi cu zi. Dacă știrile te umplu de anxietate, predicțiile care indică de fiecare dată spre diverse tipuri de dezastre te înspăimântă, atunci ultima carte recomandată de Markle poate fi ca un balsam pe suflet. Iată de ce o recomandă Ducesa: „Aspecte ale taoismului explicate prin personajele din Winnie The Pooh? – Adică, poate deveni mai bine de atât?”.

Tu ce părere ai despre cele 4 cărți recomandate de Meghan Markle? Te așteptai ca Ducesa să rezoneze cu astfel de titluri sau ai fost surprins de preferatele sale? Ai de gând să dai curs vreuneia dintre sugestiile sale?

Sursa foto: Shutterstock Royalty-free stock photo ID: 1216108276