Nu ne spune doar ce citești, spune-ne cât, cum și când o faci, iar noi îți vom dezvălui un aspect la fel de important: ce fel de cititor ești! Află, răspunzând întrebărilor din quiz-ul nostru de mai jos!

 

Ce tip de cărți te captivează întotdeauna?

Ce fel de cititor ești?

Unde îți place cel mai mult să citești?

Ce fel de cititor ești?

Ce părere ai despre romanele Young Adult? Ai citit așa ceva?

Ce fel de cititor ești?

Ce ți-a trecut prin minte ultima dată când ai citit un roman de peste 500 de pagini?

Ce fel de cititor ești?

Ce te-ar putea determina să renunți la o carte?

Ce fel de cititor ești?

Crezi că o carte trebuie neapărat să se încheie cu happy-end?

Ce fel de cititor ești?

În ce condiții ai citi memorii sau romane autobiografice?

Ce fel de cititor ești?

Ce fel de cititor ești?
Ești cititorul de cursă lungă

Ce fel de cititor ești?

Pentru tine, anduranța își are cea mai fidelă expresie în lumea lecturii. Îți plac cărțile voluminoase, operele monumentale, deoarece reprezintă o provocare pentru tine, una care îți va ilustra tenacitatea și capacitatea de rezistență. Orice roman sub 500 de pagini ți se pare incomplet, așa cum orice carte care nu are proporțiile unui dicționar nici nu merită consultată! Ești tenace, ambițios și netemător! Te felicităm pentru persistență!
Ești romanticul incurabil

Ce fel de cititor ești?

Citești așa cum iubești: cu intensitate și pasiune molipsitoare! Adori poveștile de dragoste epice, cu personaje care par imposibil de adus împreună, și chiar și cele cu deznodământ tragic. Chiar dacă jinduiești după happy-end, nu te deranjează nici finalul sfâșietor, fiindcă știi că iubirea e și mai profundă astfel. Trăiești cu aceeași frenezie și nu te putem judeca!
Ești cititorul estet

Ce fel de cititor ești?

Ești un iubitor de frumos! Adori arta sub toate formele sale, de la muzică, la pictură și sculptură, dar mai ales literatură. La o carte, apreciezi finețea scrierii, stilul inimitabil al autorului, fiorii pe care ți-i dau asocierile de cuvinte ce devin măiestre împreună. Inteligent, rafinat, cu un simț sofisticat de percepție a lumii, nu te dai neapărat în vânt după cărțile cu poveste, cât după cele cu limbaj înfiorător de frumos!
Ești cititorul-oglindă

Ce fel de cititor ești?

Dacă o carte a câștigat distincția de best-seller, cu siguranță se va regăsi pe lista ta de favorite! Citești orice e omagiat de New York Times și ești un fel de enciclopedie ambulantă a ultimelor lansări, dar doar a celor care se bucură de succes. Rezonezi cu toate speciile și toate genurile, atât timp cât au parte de apreciere publică și îți deschid discuții interesante. Ești concentrat pe obiectivele tale, dar din când în când uiți să te bucuri, să trăiești sau să citești pentru propria plăcere.
Ești cititorul-judecător

Ce fel de cititor ești?

Pentru tine, lupta dintre bine și rău e motorul vieții. Ai un accentuat simț al justiției, ești puternic și onest, mereu antrenat în câte o cruciadă. Îți plac personajele puternice, care nu se abat de la calea cea bună, dar nu ai putea empatiza cu un protagonist care nu are un cod de valori asemănător cu al tău. Vrei ca opera pe care o citești să aibă un scop, să vindece un viciu, să ofere o soluție societății, altfel nu contează pentru tine.
Ești cititorul-călător

Ce fel de cititor ești?

Pentru tine, cartea perfectă trebuie să te poarte într-o aventură, să îți deschidă orizonturile către alte lumi. Este motivul pentru care adori ficţiunea, mai ales genul fantasy, și nu rezonezi atât de bine cu operele care îți povestesc o istorie spusă deja. Ești curajos, ai o imaginație fecundă, o fire visătoare, care este provocată ușor de citit.
Ești cititorul-burete

Ce fel de cititor ești?

Atunci când citești o carte, absorbi precum un burete toate informațiile sale. Preferi literatura motivațională, cărțile de non-ficțiune sau romanele clasice, cele care îți vor îmbogăți bagajul de cunoștințe. Visezi ca o carte să îți ofere subiecte de discuție, să îți îmbogățească nivelul de cultură, dar nu neapărat să îți schimbe perspectiva. Ești inteligent, informat, doct, cu o minte ca un burete, permanent însetată de nou.

Share your Results: