Ne bucurăm că într-o lună în care ne luăm la revedere de la unul dintre cele mai iubite seriale ale tuturor timpurilor, „Urzeala tronurilor”, putem spera la un viitor luminos al entertainment-ului tot grație adaptării unei alte opere literare de succes. Este vorba despre genialul roman al americanului Anthony Doerr, „Toată lumina pe care nu o putem vedea”.

Drepturile de ecranizare ale ficțiunii istorice premiate cu Pulitzer au fost achiziționate de gigantul Netlflix. Serialul va fi produs, conform surselor de la Hollywood, în parteneriat cu 21 Laps, compania de producție care stă în spatele unor titluri precum Stranger Things și Arrival. Cu alte cuvinte, nu ai motive să îți faci griji dacă ești fan al operei lui Doerr, deoarece e pe mâini bune.

În cazul în care nu ai citit încă titlul, care a fost și Cartea săptămânii la noi, iată subiectul său, pe scurt: romanul americanului e situat în Al Doilea Război Mondial și spune povestea lui Marie-Laure, o adolescentă franțuzoaică nevăzătoare și a lui Werner, un tânăr german de geniu, ale căror drumuri se întrepătrund în Franța secerată de naziști. Marie-Laure e oarbă de la vârsta de 5 ani și se refugiază alături de tatăl său din Paris într-un orășel de coastă, acolo unde bărbatul speră că viața va fi mai blândă cu el și fiica sa. Curând însă, e făcut prizonier, iar adolescenta va crește alături de un unchi înstrăinat, ajungând să ajute Rezistența Franceză. De partea cealaltă, Werner e un orfan cu trăsături perfect ariene și o inteligență sclipitoare, al cărui suflet nu adăpostește însă nicio pornire războinică. Cunoștințele sale despre radio și inventivitatea îi prilejuiesc întâlnirea cu ofițerii lui Hitler și curând băiatul va fi angrenat în uriașa mașinărie a războiului. Ceea ce urmează e o poveste sfâşietoare despre o dragoste imposibilă, despre supraviețuire și bunătate, dar și despre un diamant sângeros ce atrage nemurirea pentru cel ce îl poartă, urmată însă de moartea tuturor celor care îi sunt apropiați.

Toată lumina pe care nu o putem vedea” urmează cursul de serii limitate care au împânzit cu succes televiziunea în ultimii ani. Deși cartea va fi ecranizată într-un singur sezon, cu un număr predeterminat de episoade, nu e imposibil să revină pe micile ecrane dacă se va bucura de popularitate. S-a întâmplat la fel cu „Big Little Lies”, ce și-a obținut deznodământul pe HBO, dar care a fost reînnoit pentru un al doilea sezon în care creatorii vor aduce pe ecrane material nou, ce continuă subiectul din cartea lui Liane Moriarty. Și adevărul e că nu ne îndoim deloc că, la succesul de care s-a bucurat „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, bestseller New York Times și deținătoare a numeroase premii literare, vom avea parte de mai mult de un sezon.

Deocamdată nu se știe nimic despre regizorul, scenaristul sau actorii care vor da viață personajelor lui Doerr, dar te ținem la curent. Dată fiind însă ascensiunea Netflix în lumea bună a Cetății Filmului, cu siguranță nume mari vor fi implicate în acest proiect.

Toată lumina pe care nu o putem vedea” face parte dintr-o nouă serie de cărți aduse la viață în seriale de către gigantul american. Capodoperei lui Doerr i se adaugă „Rebecca”(unde îi vom vedea pe Lily James și Armie Hammer) și alte proiecte catalogate încă „în dezvoltare” ce țintesc adaptări literare și care o au drept producătoare pe Shonda Rhimes („Anatomia lui Grey”).

Tu ce părere ai despre cea mai bună veste a săptămânii, așa cum am numit-o noi? Te bucuri că „Toată lumina pe care nu o putem vedea” va deveni serial Netflix?