Școlile și grădiniţele au început, motiv pentru părinți să își facă mii de griji în legătură cu performanțele copilului lor, dar și cu lecturile particulare. Ne dorim ca cei mici să descopere bucuria cititului de la cele mai mici vârste, iar cărțile Disney pot reprezenta o alegere minunată din acest punct de vedere. Pe lângă valorile pozitive pe care le insuflă prichindeilor, aceste titluri sunt susținute de o întreagă industrie dedicată lor: de la jucării la desene și filme. Va fi mult mai ușor pentru copii să îndrăgească personajele și să se întoarcă la ele, atunci când după carte îi vei prezenta și varianta cinematografică sau îi vei oferi un cadou. Însă cărțile Disney mai prezintă un avantaj, datorită cărora reprezintă în continuare lecturi perfecte pentru pre-școlari și elevii din clasele primare: sunt pline de lecții benefice pentru dezvoltarea celor mici. Descoperă care sunt cele 5 cărți Disney pe care ți le propunem în rândurile de mai jos!

Cele mai frumoase cărți Disney, din care cei mici au ce învățaColecția „Învăț să citesc” îi va introduce pe cei mici în lumea magică a poveștilor, încurajându-i să descopere cele mai frumoase istorisiri ale tuturor timpurilor prin fraze atent concepute, care sunt perfect adaptate nivelului de înțelegere al școlarilor. Ca părinte, vei aprecia mai ales evoluția semantică și conceptuală din „Regele Leu”: clasicul Disney e întins pe 64 de pagini și împărțit în capitole, cu propoziții de lungimi diferite și structuri gramaticale din ce în ce mai complexe, așa că vei vedea cu ochii tăi cum micuțul avansează pe drumul miraculos al lecturii. Dar, dincolo de alcătuirea atât de inteligentă, această carte Disney e minunată pentru copii grație lecțiilor deprinse. Ambiția, perseverența, iertarea, sunt toate caracteristici ale parcursului lui Simba de la un pui de leu ce se retrage în junglă până la viitorul rege al ei. Prietenia înfiripată cu Timon și Pumbaa îi va demonstra celui mic că te poți apropia de oameni diferiți și poți lega cu ei cele mai trainice relații! Sunt lecții care îl vor transforma într-un adult responsabil, unul care va ști să respecte mediul înconjurător, o componentă de bază a viitorului umanității.

Cele mai frumoase cărți Disney, din care cei mici au ce învăța

De ce ne place Belle din „Frumoasa și bestia”? Pentru că este una dintre primele prințese Disney cu adevărat independente, care nu așteaptă prințul pe cal rătăcitor pentru a o salva. Mai mult, eroina basmului creat de Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, în original, citește, o activitate pe care ne dorim ca orice micuț și micuță să o deprindă de la o vârstă cât mai fragedă. Cu suflet nobil, frumoasă și inteligentă, Belle se dovedește curajoasă și își înfruntă cu temeritate soarta de prizonieră a bestiei, așa cum rezidă din cartea Disney. Ce va învăța copilul tău din al doilea titlu de pe lista noastră? Că dragostea adevărată trece dincolo de imagine și de superficialitate, că nu e bine să judeci plecând de la aparențe și, bineînțeles, lecția noastră preferată: cărțile sunt cel mai bun prieten, cel care îți stă alături și în singurătate. „Frumoasa și bestia” face parte tot din colecția „Învăț să citesc” (nivelul 2), conținând 48 de pagini, cu un text bogat ilustrat și 8 pagini de activități care îl vor ajuta pe cel mic să își verifice cunoștințele și să își desăvârșească înțelegerea textului!

Cele mai frumoase cărți Disney, din care cei mici au ce învățaCărțile Disney nu sunt ideale doar pentru micuții care încep să descopere tainele cititului, dar și pentru cei care sunt departe de a se scufunda prin propriile puteri în miraculoasele abisuri ale lecturii. Colecția „Noapte bună, copii” conține titluri pe care trebuie să le citești tu celor mici, în mod ideal înainte de culcare. Iar „Cartea junglei” este una dintre preferatele noastre! Povestea lui Rudyard Kipling e adaptată în stilul Disney, pentru cei mici, dar tot conține numeroase lecții de viață pe care prichindelul le va aprofunda sub oblăduirea ta. Mowgli și prietenii săi, ursul Baloo sau pantera Bagheera, vor reprezenta nu numai tovarăși ai celui mic, dar și profesori de seamă, care îl vor învăța să respecte și să iubească lumea animalelor, precum și că există o relație de înfrățire indisolubilă între om și necuvântătoare. Sunt principii pe care sperăm ca cei mici să le deprindă cât mai repede, deoarece reprezintă baza unui viitor mai bun și mai luminos pentru umanitate.

Cele mai frumoase cărți Disney, din care cei mici au ce învățaPărinții nu își doresc doar ca micuții lor să știe să citească în limba noastră dulce, dar și să deprindă noțiunile necesare de limba engleză cât mai de timpuriu. Iar „Mica sirenă” poate fi instrumentul necesar în acest sens! Povestea lui Ariel e disponibilă în ediție bilingvă, juxtapunând variantele în română și în limba lui Shakespeare, ceea ce îl va ajuta pe cel mic să deprindă tainele amândurora. Avantajele sunt nenumărate; cel mic este introdus în lumea magică a poveștilor nemuritoare, învață să citească și să vorbească o limbă străină. Ce să mai spunem despre lecțiile pe care i le predă basmul ce l-a avut inițial drept autor pe Hans Christian Andersen? De la importanța de a-ți depăși zona de confort la sacrificiile pe care le facem în numele dragostei, unele dintre cele mai prețioase învățăminte ale vieții sunt conținute de magica poveste a sirenei ce părăsește apele azurii ale oceanului pentru a-și urma glasul inimii!

Cele mai frumoase cărți Disney, din care cei mici au ce învățaÎncheiem lista noastră de cărți Disney pentru cei mici cu Dream Big, Princess!, dedicată de această dată celor care au desprins deja tainele limbii engleze. Colecția coordinată de Andrea Posner-Sanchez conține mesaje de la Cenușăreasa, Rapunzel, Tiana, Merida, Ariel, câteva dintre eroinele celor mai frumoase povești imaginate de umanitate. Micuța ta (sau micuțul) vor învăța direct despre importanța de a-și urma visurile, despre curajul de a sparge tradițiile și barierele impuse de societate sau despre necesitatea de menține un spirit liber pe tot parcursul vieții. Predate în limba lui Shakespeare, aceste noțiuni de viață devin cu atât mai valoroase, fiind exact educația de care cel mic are nevoie.

Tu ce părere ai despre aceste cărți Disney? La care dintre ele vei apela pentru a șlefui viitorul copilului tău?