Cărțile reprezintă, în sine, un compendiu de citate pe care să le rememorezi și pe care să le ții aproape de inimă pentru tot restul vieții. Vorbele înțelepte cuprinse în paginile titlurilor tale de suflet îți vor lumina cele mai dificile, dar și cele mai frumoase momente ale existenței. Iar a ține la îndemână o colecție din cuvintele speciale descoperite în cărțile tale preferate este un gest care te va ajuta să înfrângi toate provocările pe care ți le scoate în cale viața! Noi am pus la cale o astfel de întreprindere acum: iată care sunt cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilor, ce vor rămâne alături de tine mult timp după ce ai încheiat opera.

Cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilorTocmai posibilitatea de a realiza un vis face viaţa interesantă.” („Alchimistul”, Paulo Coelho)

Orice părere ai avea despre valoarea literară a bestseller-ului lui Coelho, trebuie să recunoști că operele sale reprezintă o colecție de citate, de vorbe de duh care te pot ajuta în cele mai dificile momente ale vieții.

Nu există mai mare agonie decât cea de a purta cu tine o poveste nespusă.” (I Know Where the Caged Bird Sings”, Maya Angelou)

Una dintre cele mai mari scriitoare ale umanității infuzează cu atâta profunzime operele sale, încât nu e de mirare că a inclus în titlurile sale câteva dintre cele mai frumoase citate din cărți.

„Totuși, sunt momente când sunt uimită de fiecare milă pe care am călătorit-o, de fiecare masăCele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilor pe care am mâncat-o, de fiecare persoană pe care am cunoscut-o, de fiecare cameră în care am dormit. Oricât de comune ar părea, sunt momente când depășesc orice imaginație” (Interpreter of Maladies, Jhumpa Lahiri).

Laureată a Premiului Pulitzer și nominalizată la Man Booker Prize, scriitoarea originară din Marea Britanie exprimă în rândurile de mai sus toată frumusețea existenței umane.

Sunt întunecimi în viață și sunt lumini, iar tu ești una dintre lumini, lumina tuturor luminilor” („Dracula”, Bram Stoker)

Repetă-ți pasajul de mai sus oridecâte ori te simți descurajat sau lipsit de putere: cine ar fi crezut că vorbele ce îți pot aduce alinare provin dintr-o operă precum „Dracula”?

Și acum, că nu mai ești perfect, poți fi bun”. („La răsărit de Eden”, John Steinbeck)

„Singura care pe care am scris-o vreodată”, „cartea cărților”: saga inspirată de mitul biblic al lui Cain și Abel e cu siguranță una dintre operele marcante ale umanității. Iar Steinbeck ne așteaptă în adâncurile ei cu unul dintre cele mai frumoase citate din cărți.

Cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilor„Tu ești templul meu, murmur, în timp ce îngenunchez lângă ea. Tu îmi ești preot. Tu îmi ești iertarea păcatelor”. („Elias și spioana cărturarilor. II. O torță în noapte”, Sabaa Tahir).

Considerată a fi una dintre cele mai promițătoare cărți Young Adult ale momentului, epopeea scriitoarei britanice de origine arabă Sabaa Tahir e o colecție de citate care îți vor merge direct la inimă.

Dacă totul ar pieri şi n-ar rămâne decât el (n.red. Heathcliff), eu aş continua să exist; iar dacă totul ar rămâne şi el ar fi nimicit, universul s-ar transforma într-o uriaşă lume străină mie şi mi s-ar părea că nu mai fac parte dintr-însa.(…) Nu ştiu din ce sunt plămădite sufletele noastre, dar ştiu că al lui şi al meu sunt la fel.”(„La răscruce de vânturi”, Emily Bronte)

Una dintre cele mai titrate opere literare din lume trebuie să conțină unul dintre cele mai frumoase citate ale tuturor timpurilor.

„Sfatul meu este niciodată să nu faci mâine ce poți face azi. Procrastinarea este hoțul timpului”. („David Copperfield”, Charles Dickens)Cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilor

Cele mai simple și totodată mai adevărate vorbe ale tuturor timpurilor nu puteau să îi aparțină decât lui Dickens!

Nu-i aur tot ce străluceşte. Nu toţi sunt rătăciţi în viaţă” („Stăpânul inelelor: Frăţia inelului”, J.R.R.Tolkien)

Romanul care reprezintă cel mai bine genul fantasy are rânduri pline de înțelepciune, mustind de profunzime și pâlpâind cu emoție.

Cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilorLumea nu este împărțită între oameni și Devoratori ai Morții. Noi toți avem lumină și întuneric în interior. Ceea ce contează e forța de partea căreia alegem să acționăm. Asta arată cine suntem cu adevărat.” („Harry Potter”, J.K.Rowling)

Ne era imposibil să lăsăm la o parte una dintre cele mai iubite serii de cărți ale tuturor timpurilor!

Dacă te iubesc? Doamne, dacă dragostea ta ar fi un grăunte de nisip, a mea ar fi un univers de plaje” („Mireasa prințului”, William Goldman)

Nu credem că există declarații de dragoste mai emoționante decât cele cuprinse în uluitoarea poveste al cărei autor este William Goldman.

Ai creier în cap. Ai picioare în pantofi. Te poți îndrepta în orice direcție dorești. Ești pe cont propriu. Și știi ceea ce știi. Și TU ești cel care decide încotro va merge”.( Oh, the Places You’ll Go!, Dr Seuss)Cele mai frumoase citate din cărți ale tuturor timpurilor

De câte ori simți că nu mai e loc pentru tine în viață, citatul lui Dr Seuss, preluat dintr-o carte de copii, va fi cel mai prețios îndemn pentru a merge mai departe.

Erau momente ca acesta când mă gândeam că tata, care ura armele și nu a luptat niciodată într-un război, era cel mai curajos om care a trăit vreodată. („Să ucizi o pasăre cântătoare”, Harper Lee).

„Să ucizi o pasăre cântătoare” reprezintă, fără urmă de îndoială, o colecție de cele mai frumoase citate din cărți, ale tuturor timpurilor.

Oamenii cred că sufletul pereche este o potrivire perfectă, și asta e ceea ce toată lumea vrea. Dar adevăratul suflet pereche este o oglindă, persoana care îți arată tot ceea ce te ține în frâu, persoana care te aduce pe tine în centrul atenției tale pentru a-ți putea schimba viața”. („Mănâncă, roagă-te, iubește”, Elizabeth Gilbert).

Prin însăși semnificația profundă a acestui concept, „sufletul pereche” nu putea să nu inspire cele mai frumoase citate din cărți.

Tu ce părere ai despre alegerile noastre? Cu ce alte exemple ai completa lista de cele mai frumoase citate din cărți?