Considerată de artiști, de scriitori și de poeți cel mai fermecător anotimp al anului, primăvara e cântată în opere de seamă. Copacii ce înfloresc într-o feerie de culori și de miresme, albinele care bâzâie harnice și cerul de un albastru care îți topește inima sunt numai câteva dintre motivele pentru care considerăm că primăvara e cel mai frumos dintre anotimpuri. Iar dacă încă mai ai îndoieli în acest sens, suntem gata să ți le curmăm cu unele dintre cele mai frumoase citate despre primăvară din cărți. Descoperă cuvintele pline de emoție și de profunzime care îți vor aduce și în suflete veselia și vibrația sezonului renașterii și al trezirii la viață a naturii!

Cele mai frumoase citate din cărți despre primăvarăPentru a supravieţui nu am nevoie de focul lui Gale, învăpăiat de furie şi ură. Sunt plină de foc eu însămi. Ceea ce îmi trebuie e păpădia primăvăratică. Strălucirea gălbuie care înseamnă renaştere în loc de distrugere. Promisiunea că viaţa poate merge înainte, indiferent cât de mult ai pierdut. Că poate fi din nou bine. Şi numai Peeta îmi poate da asta.” (Mockingjay, Suzanne Collins)

Cuvintele lui Katniss evocă cel mai bine speranța pe care primăvara o sădește în inimile noastre.

Atunci când venea primăvara, chiar și primăvara înșelătoare, nu mai era nicio problemă cu excepția locului în care să fii cel mai fericit. Singurul lucru care putea strica o zi erau oamenii, așa că dacă te puteai abține de la a-ți lua angajamente, nicio zi nu avea limite. Oamenii erau întotdeauna cei care limitau fericirea, cu excepția puținora care erau la fel de buni precum însăși primăvara.” (A Moveable Feast, Ernest Hemingway).

Iată una dintre cele mai bune descrieri ale fericirii necondiționate pe care ți-o oferă o zi de primăvară.

La hotarul cu primăvara, atunci când stau pe veranda din față ferindu-mi ochii de lumina slabă a dimineții, adulmecând o urmă de verdeață pe deal și mirosul râmelor ce cască, oh, băiete, atunci mă rostogolesc ca un urs ce-a terminat cu hibernarea. Cum se încheie zilele întunecate, sunt mai mult decât fericită”. (Animal, Vegetable, Miracle: A Year of Food Life, Barbara Kingsolver).

În stilul ei caracteristic, Kingslover surprinde mai bine ca oricine farmecul primăverii.

Cele mai frumoase citate din cărți despre primăvară

Primele întâlniri bune sunt mai mult decât scurte povestiri. Sunt prime capitole. La o primă întâlnire bună, totul e primăvară. Și atuncicând o primă întâlnire bună devine o relație, primăvara zăbovește. Chiar și după ce totul s-a terminat, poate să mai fie primăvară.” (Two Boys Kissing, David Levithan)

Comparația dintre primăvară și relații e de-a dreptul genială!

„Dacă oamenii nu s-ar iubi unul pe altul, nu văd ce rost ar avea să mai existe primăvara”. („Mizerabilii”, Victor Hugo).

Nimeni nu ar fi putut-o spune mai bine decât unul dintre cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor.

Aerul dimineții se simțea ca o rochie nouă. Asta a făcut-o să-și simtă șorțul legat în jurul mijlocului. L-a desfăcut și l-a aruncat pe un tufiș scund de pe lângă drum și a continuat să meargă, culegând flori și făcând un buchet. De atunci și până la moartea sa, urma să presare praf de flori și primăvară peste tot”. (Their Eyes Were Watching God, Zora Neale Hurston)

Una dintre cele mai poetice descrieri ale vremii de primăvară.

Presupun că cea mai frumoasă dimineață de primăvară e cea mai bună vreme pe care Dumnezeu are să ne-o ofere”. (I Capture the Castle, Dodie Smith)

Nu am putea fi mai de acord de atât.

Cele mai frumoase citate din cărți despre primăvarăVine primăvara? a spus el. „Cum e?”…„Este soarele strălucind peste ploaie şi ploaia căzând peste razele soarelui”. („Grădina secretă”, Frances Hodgson Burnett)

Una dintre reginele literaturii pentru copii descrie atât de simplu și totuși atât de profund caracterul capricios al primăverii.

Dar adevărata natură a inimii umane este la fel de capricioasă precum vremea de primăvară. Toate semnele pot indica spre ploaie când deodată cerurile se limpezesc”. (The Collected Autobiographies of Maya Angelou, Maya Angelou)

Maya Angelou e cu siguranță una dintre cele mai inteligente observatoare ale firii umane.

Nostalgia în sens invers, dorul după încă un alt pământ străin, crește mai puternică în special primăvara”. (Mary, Vladimir Nabokov)

Atât de frumoasă e primăvara că pare de multe ori ruptă de pe altă lume, nu de pe acest pământ.

Care dintre alegerile noastre de citate despre primăvară din cărți ți-a plăcut cel mai mult, te-a uns la suflet și ți-a mers direct la inimă? Cu ce alte cuvinte pline de emoție ai putea completa lista noastră?