Cărțile despre spiritualitate se adresează unei părți profunde a ființei noastre, căutând să ne pună în legătură cu indescifrabilul, indefinibilul vieții. Indiferent de credința ta, o astfel de operă te poate ajuta să pătrunzi înțelesuri mai adânci ale vieții. Cărțile despre spiritualitate nu au legătura cu religia, majoritatea dintre ele alegând să se distanțeze de astfel de dogme; nu contează dacă îl venerezi pe Buddha, pe Allah, pe Dumnezeu sau pe niciunul dintre ei, cu siguranță vei regăsi ceva care să vorbească sufletului tău din aceste uluitoare exemple de înțelepciune. Azi vorbim inimilor și îți oferim câteva dintre cele mai pătrunzătoare citate din cărțile despre spiritualitate!

Cele mai profunde citate din cărțile despre spiritualitate„Există un vechi proverb care spune că un om trebuie să își folosească cuvintele doar în trei scopuri: pentru a oferi binecuvântare, pentru a vindeca și pentru a evolua. Ceea ce omul spune despre ceilalți va fi spus despre el, și ceea ce el le dorește celorlalți își dorește și lui însuși”.  (Florence Scovel Shinn, The Game of Life and How to Play It)

Există putere în cuvintele noastre, rostite sau nu, iar acest fapt nu putea fi exprimat mai frumos și mai profund ca la Florence Scovel Shinn.

Fiecare acțiune căreia îi dai curs într-o stare de negativitate crează o rezistență mai mare din afară, astfel determinând universul să nu fie de partea ta. Viața nu te va ajuta. Dacă jaluzelele sunt trase, lumina soarelui nu poate pătrunde înăuntru. (Ekhart Tolle, A New Earth)

Poate că legătura cauză-efect e indescifrabilă și greu de pătruns pentru mulți dintre noi, dar e explicată simplu, concis, inteligibil în celebra carte a lui Ekhart Tolle.

Cele două chei ale succesului sunt originalitatea și munca asiduă. Dumnezeu ți-o va da pe prima, prin rugăciune, iar a doua îți aparține Cele mai profunde citate din cărțile despre spiritualitateîntrutotul. (Emmet Fox, Find and Use Your Inner Power)

Citatele din cărțile despre spiritualitate care încearcă să ne arate cum să atingem succesul sunt adevărate pilde de înțelepciune. Înlocuiește rugăciunea cu meditația, dacă simți că nu te reprezintă, și ai obținut o rețetă pe care oricine o poate aplica.

Află care e autenticitatea ta. Cine ești tu? Dacă nu știi cine ești, tot ce ți se va întâmpla va fi prin accident – întotdeauna. Viața ta va fi o serie lungă de accidente, și ceea ce se întâmplă nu va fi niciodată satisfăcător. (Osho, Inteligența).

Controversatul filosof, mistic și lider spiritual e mai popular acum ca oricând. Deși nu toate învățămintele sale sunt atât de ușor de înghițit de către societatea noastră și trecând cu vederea toate conflictele în care a fost implicat, citatul de mai sus conține în el un mare adevăr: acela că, dacă nu știi cine ești tu, cu greu poți spera la o existență care să ți se potrivească și care să te facă fericit.

Cele mai profunde citate din cărțile despre spiritualitateCu cât Omul va realiza mai profund existența Spiritului imanent care locuiește în ființa sa, cu atât acesta se va ridica mai mult pe scara spirituală a vieții. Asta înseamnă dezvoltare spirituală – recunoașterea, realizarea și manifestarea Spiritului în noi. (Three Initiates, Kyabilion)

Cartea care analizează învățăturile înțelepților egipteni și ai Greciei antice și caută să le ofere o aplicabilitate practică, în viața de zi cu zi, e o adevărată colecție de citate demne de remarcat în cărțile despre spiritualitate.

Dacă trupul sau mintea ar fi avut o experiență pe care ar fi identificat-o ca fiind o problemă, dar tu ai fi realizat că nu ești nici trupul, nici mintea ta, ai mai suferi de pe urma acelei probleme? (Nirmala, Living From The Heart)

Înțelepciune, capacitate infinită de a iubi, să trăiești prin inimă, nu în afara ei: sunt câteva principii propagate de această carte despre spiritualitate care caută să ne învețe care sunt principalii piloni ai existenţei.

Cea mai mare boală în Vest, azi, nu e lepra sau tuberculoza, este sentimentul de a fi neiubit, nedorit, neîngrijit. Putem vindeca bolile fizice Cele mai profunde citate din cărțile despre spiritualitatecu ajutorul medicinei, dar singurul leac pentru singurătate, disperare și lipsă de speranță e iubirea. Sunt mulți oameni în lume care mor din cauza unei bucăți de pâine, dar sunt și mai mulți care mor din cauza iubirii puține. Sărăcia în Vest e un fel diferit de sărăcie – nu e doar o sărăcie a singurătății, dar și o sărăcie a spiritualității. E  foame de iubire așa cum e foame de Dumnezeu”. (Maica Tereza, Simple Path)

Nimeni nu ar fi putut-o spune mai bine.

Tu ce părere ai despre aceste citate din cărțile despre spiritualitate? Care dintre ele ți-a mers la suflet?