În 2013, lumea animației era „înghețată” de filmul despre care majoritatea criticilor afirmă că a salvat Disney de la uitare. Lansat după o perioadă în care desenele animate ale gigantului american fuseseră aprig contestate, Frozen revenea la povestea clasică a două surori și cucerea fanii mai mici și mai mari cu amestecul de loialitate, dragoste, aventură și magie. 6 ani mai târziu, în decembrie al nostru, Disney ne invita să ne reîntâlnim cu Anna și Elsa în Frozen 2. Mult mai matur decât predecesorul său și aducând în discuție probleme spinoase precum conflictul dintre natură și inovațiile tehnologice, Frozen 2 a dovedit că este un concurent la fel de serios și de pasional precum predecesorul său pentru poziția de rege al inimii noastre. Copilului tău i-a plăcut? Chiar și tu l-ai apreciat? Îți recomandăm atunci 4 cărți pentru fanii Frozen 2!

Copilului tău i a plăcut Frozen 2? Ce îi citeşti acumNu putem să nu remarcăm similitudinile dintre Elsa și „Crăiasa zăpezii”. Și nu numai puterile celor două protagoniste sunt asemănătoare, ci și personalitatea lor. Eroina din Frozen e mai rece și mai reticentă decât sora sa Anna, și, deși caracterul său e evident îmblânzit față de originara Crăiasă a Zăpezii, putem descifra și în cazul Elsei aceeași detașare a unei ființe magice stăpâne peste imperiul gheții și al întinderilor necuprinse de zăpadă. Publicat pe 21 decembrie 1844 de Hans Christian Andersen, „Crăiasa zăpezii” este repovestirea după un basm tradițional danez, centrându-se pe lupta dintre bine și rău, simbolizată de o oglindă magică creată de diavol pentru a ascunde tot binele și frumosul din lume. Una dintre cele mai aclamate și mai apreciate povești ale lui Andersen, „Crăiasa Zăpezii” îi va învăța pe cei mici despre importanța bunătății, despre valoarea prieteniei și despre loialitatea care te împiedică să renunți la cei dragi chiar și atunci când aceștia au greșit. Prefigurând astfel lecții de viață care au deținut un rol central în epopeea Frozen, „Crăiasa zăpezii” e basmul pe care să îl citești copilului tău după ce v-ați delectat împreună cu cele mai noi aventuri ale Annei și Elsei. Bonus: ediția în limba română este întovărășită de ilustrații superbe care vor cuceri inima micuțului artist.

Copilului tău i a plăcut Frozen 2? Ce îi citeşti acum

Un clasic al literaturii pentru copii, „Cronicile din Narnia” au fost publicate în anii 50 și de atunci au fost permanent reeditate. Adaptate pentru radio, TV, teatru sau film, cele 7 cărți care spun povestea tărâmului magic Narnia, în care poți pătrunde printr-un dulap dintr-un conac vechi și impunător, au cucerit inimile copiilor de pretutindeni. Iar Vrăjitoarea cea Albă este o altă întruchipare a mitului Crăiesei Zăpezii, de data aceasta infuzat cu și mai multă răutate și cu intenții de-a dreptul distructive. Opunându-se lui Aslan, leul cel mitic, Vrăjitoarea vrea să transforme Narnia într-un tărâm al iernii eterne din care lipsește Crăciunul (imaginează-ți numai ce efect va avea această perspectivă asupra micuțului tău). Firește că vor apărea în curând și micile ajutoare: frații Peter, Susan, Edmund și Lucy Pevensie trăiesc în Londra, dar se vor retrage la țară în urma izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. „Leul, vrăjitoarea și dulapul” este poate chiar mai accesibilă micuților decât „Frozen” și reprezintă acea carte care îl poate face pe prichindel să se îndrăgostească de lectură. Împreună, cele 7 titluri din saga „Cronicile din Narnia” au vândut mai bine de 100 de milioane de ediții și au fost traduse în peste 47 de limbi, fiind și azi prezente pe lista de cele mai bine vândute titluri.

Copilului tău i a plăcut Frozen 2? Ce îi citeşti acumVrei ca micuțul tău se învețe care sunt valorile umanității prin povești pline de tâlc? Atunci nu pierde din vedere farmecul din păcate insuficient gustat azi al unei fabule. Având drept protagoniste animale mai mult sau mai puțin simpatice surprinse în mijlocul unor pățanii din care cititorul extrage pilde de viață semnificative, fabulele au fost prețuite din cele mai vechi timpuri. Prichindeii ce au apreciat în Frozen 2 mai ales înțelepciunea hazlie a cuvântărilor lui Olaf sau loialitatea neștirbită a renului Sven vor sorbi cuvintele unei fabule. Iar ediția Most Beautiful Fables of Aesop, Phaedrus and La Fontaine nu numai că va servi pilde de înțelepciune cu lingurița, dar vă va captiva și cu ilustrațiile superbe realizate de Marisa Vestita. Al treilea titlu de pe lista de cărți pentru fanii Frozen 2 conține câte 12 fabule de la Esop, La Fontaine și Fedru, printre care se numără „Iepurele și broasca țestoasă”, „Vulpea și corbul” sau „Găina cu ouăle de aur”, fiind minunată pentru iubitorii mai mici sau mai mari ai ultimei animații marca Disney.

Copilului tău i a plăcut Frozen 2? Ce îi citeşti acum

Ți-am recomandat ce să îi citești prichindelului căruia i-a plăcut Frozen 2, ne ocupăm acum, drept bonus, și de sufletul tău. Te-a fascinat atmosfera animației Disney în care puterea elementelor regăsește magia? Atunci îți recomandăm o repovestire după un basm rusesc tradițional, plină de nostalgie, „Copila de zăpadă”. În necuprinsul înghețat din Alaska, Mabel și Jack încearcă să uite de deziluzia de a nu fi reușit să conceapă un copil. Trecuți de prima tinerețe, dar încă iubindu-se, cei doi înfruntă vitregiile naturii într-o colibă minusculă și visează la ce ar fi putut fi viața lor dacă ar fi fost binecuvântată cu urmași. Într-o seară fermecată cu ninsoare feerică, cei doi ridică o fetiță de zăpadă și mare le e mirarea a doua zi când constată că a dispărut și că în locul său a apărut un copil în carne și oase. Din acest moment, viața le va fi cu totul alta, magia prizând un contur tremurător pe care nu știi dacă să pui degetul sau nu. „Copila de zăpadă” ne aduce în fața ochilor o protagonistă asemănătoare Elsei din Frozen II și o familie care încearcă să o țină aproape, temperându-i personalitatea nepământeană cu aceeași disperare precum Anna. Varianta pentru „oamenii mari” a profundei relații din animația momentului îți va umple sufletul de emoție și, din când în când, îți va smulge și câte-o lacrimă.

Te numeri printre cei care au apreciat ultima producției a studiourilor Disney de pe marile ecrane? Care dintre cele 4 cărți pentru fanii Frozen 2 va încânta sufletul tău sau al copilului tău?