Uneori este o misiune destul de dificilă să găseşti o carte pe gustul tău. De multe ori o abandonăm după un capitol sau ne trezim că am început mai multe cărţi simultan şi nu am ajuns nici măcar la jumătate. Venim în ajutorul vostru cu câteva ponturi de unde să vă documentaţi atunci când sunteţi în căutarea unei provocări literare.

Am căutat puţin prin vastul internet şi am găsit câteva site-uri şi comunităţi dedicate citiorilor de unde vă puteţi alege următoarea carte:

Book seeker – „Vizionarul de cărţi”

Dacă tocmai ai terminat o carte care ţi-a plăcut foarte mult şi vrei să găseşti ceva asemănător, poţi apela la „Vizionarul de cărţi” pentru o recomandare.

http://bookseer.com/

bookseeker

Goodreads

Un portal  ce a reuşit să adune pasionaţi ai literaturii din întreaga lume, o comunitate unde fiecare are libertatea să propună sute de cărţi. Partea bună este că aceste cărţi sunt verificate şi notate de specialiştii din spatele site-ului.

http://www.goodreads.com/

goodreads

Câştigătorii premiului Nobel

Dacă un autor a reuşit să câştige premiul Nobel, cu siguranţă cartea sa merită citită. În site găsiţi lista tuturor câştigătorilor, din anul 1901 şi până în prezent.

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/

nobel

Caută în topurile celor mai bune cărţi

Internetul ne oferă soluţii la orice problemă. Avem un exemplu de la ziarul „The Guardian” care a realizat topul celor mai importante 100 de cărţi din istoria literaturii. În top se regăsesc propuneri făcute de autori din toată lumea.

http://www.theguardian.com/world/2002/may/08/books.booksnews

gurdian

Which Book – „Care carte”

O altă resursă impresionantă unde găsim sute de titluri interesante. Odată ajunşi în site, configurăm un meniu cu diferite caracteristici pe care le dorim de la o carte şi gata recomandarea. Poţi face sute de combinaţii.

http://www.openingthebook.com/whichbook/

wichbook

Voi cum vă alegeţi cărţile?