Care este Noua Ordine Mondială? Cum este visată ea de un om care îl adoră pe Vladimir Putin, un om de o americanofobie înfiorătoare, care adună din ambele extreme o ură nesfârșită față de capitalism, de liberalism, de democrație?

Aleksandr Gelievici Dughin, născut în 1962, geopolitician, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, lider al Mișcării Internaționale Eurasia, se opune liberalismului și globalismului, pledează pentru respectarea valorilor creștine tradiționale naționale (ceea ce nu este rău în sine) și pentru crearea unui suprastat asiatic. Visul lui este să se propovăduiască războiul și genocidul.

Cum se poate dialoga lucid și nuanțat cu cineva care privește războiul și chiar genocidul ca pe o necesitate, care urăște de moarte Occidentul și regretă că Hitler și Stalin nu s-au aliat ca să elimine Anglia și Franța de pe hartă? Uite că Olavo de  Carvalho reușește această performanță polemizînd cu un Aleksandr Dughin care exaltă național-bolșevismul, făcând sinteza ambelor extreme cu scopul de a extermina liberalismul și tradițiile democrației iudeo-creștine.

Introduceri de Giuliano Morais și Ricardo Almeida, Traducere de Simina Popa și Cristina Nițu.

buton