Luna martie e dedicată femeilor, de la primele la ultimele sale zile. Deși, inițial, putem spune că 1 și 8 martie sunt ocaziile perfecte de a sărbători ființele speciale din viața noastră, nu înseamnă că nu poți face cadouri din suflet pe toată durata lunii lui Mărțișor. Pentru noi, cele mai frumoase cadouri vor fi întotdeauna cărțile, iar în martie ne place să le însoțim de un buchet superb de flori. Fă în așa fel încât între cele două să existe o armonie desăvârșită și vei impresiona profund orice femeie, fie ea iubită, mamă sau soră. Noi îți recomandăm 3 exemple în rândurile de mai jos: 3 buchete de flori de primăvară și cărțile aferente, ce rețin aceleași semnificații. Pentru cadouri cu suflet și iz de martie, descoperă care sunt cele 3 perechi de cărți și flori de dăruit!

Flori și cărți: ce să dăruieşti femeilor dragi din viata ta în martieFrumoasele și senzualele narcise au fost botezate astfel după grecul Narcis, un tânăr chipeș de care se îndrăgosteau toate nimfele, dar care nu întorcea dragostea nimănui. Blestemat să se îndrăgească pe sine însuși, Narcis va muri încercând să își îmbrățișeze propria reflexie din apă și înecându-se. Cu toate acestea, narcisele nu semnifică egoismul, ci dragostea pasională, cea interzisă, dorința carnală, supunerea în fața instinctelor și a intuiției și ignorarea voită a rațiunii. Fă cadou un buchet de narcise unei femei temerare, pline de viață și de curaj, și acompaniază-le de una dintre cele mai frumoase cărți, A Room with a View de E. M. Forster. Ocupând locul 79 în topul 100 al celor mai bune cărți scrise în limba engleză în secolul XX, cartea lui Forster reprezintă o critică plină de umor a societății închistate în tradiții a Angliei din era edwardiană. Lucy e o tânără care își vede deja viața aranjată în urma logodnei cu Cecil Vyse, ce o plictisește de moarte, dar pe care știe că nu poate să îl refuze. Din fericire, o vacanță în colorata și încântătoarea Florența va schimba cu totul cursul existenței sale. Tânăra cunoaște oameni interesanți, e vrăjită de peisaje sublime și, firește, se îndrăgostește. Va alege, precum narcisele noastre de primăvară, să uite de logică în favoarea inimii, își va asculta intuiția și va renunța la contururile ferm trasate ale unei vieți care nu o interesează pentru o existență plină de freamăt? Sunt întrebări la care femeia căreia îi vei dărui primul pachet de cărți și flori de pe lista noastră va ști să răspundă cu siguranță!

Flori și cărți: ce să dăruieşti femeilor dragi din viata ta în martie

Cea mai reprezentativă floare a primăverii, ghiocelul e, în majoritatea culturilor, simbol al speranței, al reînvierii, al revenirii naturii la viață, dar și al depășirii unor dificultăți, al regăsirii luminii după o perioadă în care ai înotat în întuneric. Majoritatea legendelor populare ce gravitează în jurul acestei flori fac în principal referire la divinitate, ghioceii fiind flori privilegiate de Dumnezeu, dăruite de îngeri sau oferite drept consolare Evei după pierderea grădinilor paradisiace. Vestitor al primăverii, prima floare care înfruntă stratul imaculat de zăpadă și frigul nimicitor, ghiocelul are însă legătură și cu moartea, în Anglia fiind considerat o floare care aduce ghinion. La noi e perfect acceptabil să dăruiești ghiocei, iar noi îți sugerăm să îi acompaniezi de o carte încărcată de simboluri la fel de profunde. „Printre tonuri cenușii” de Ruta Sepetys narează o istorie rareori cuprinsă în literatură, din păcate, pornind de la un fapt istoric de care ne amintim prea puțin acum: deportările în masă ale populațiilor baltice în urma intervenției sovietice de „purificare”. Lina e o adolescentă pasionată de artă, cu un frate mai mic și părinți intelectuali care o adoră. Atunci când în miezul nopții trupele rusești bat la ușa și o obligă pe ea, pe mama și pe fratele său să plece într-o călătorie spre Siberia, transportați în vagoane pentru vite, viața fericită a fetei devine un coșmar în care, în numele supraviețuirii ei și ai celor dragi, va înfrunta violență și umilințe nemăsurate. Cu toate acestea, deși are o premisă atât de tulburătoare și de grea, „Printre tonuri cenușii” reușește să îți umple sufletele de speranță dovedind că, și în miezul celor mai întunecate tragedii, există exemple de bunătate, de sacrificiu și pilde de generozitate care îți redau speranța în umanitate. Sepetys a reușit să scrie unul dintre cele mai profunde romane Young Adult ale ultimilor ani, „o carte minunat scrisă și cu adevărat importantă”, așa cum au apreciat recenzorii de la The Washington Post. A se oferi sufletului mereu tânăr, celui care așteaptă primăvara pentru a se umple mereu de viață și de bucurie după întunericul iernii.

Flori și cărți: ce să dăruieşti femeilor dragi din viata ta în martieDelicate, gingașe, suave, grațioase și elegante, lalele sunt un cadou perfect în primele luni de primăvară. Simbolistica lor depinde în funcție de culoarea florii, dar gravitează în principal în jurul ideii de „dragoste perfectă”(atenție, însă, nu neapărat romantică). Lalele reprezintă un dar perfect pentru iubite, dar mai ales pentru mame, pentru bunici, pentru prietenele pe care le vezi întotdeauna în viața ta. Raportează-te la nuanța lor pentru ca semnificațiile să fie perfecte: alege alb pentru a sugera puritatea, dar și dorința de a fi iertat, roșu pentru a marca faptul că dragostea ta e una adevărată, violetul ca să cinstești o persoană cu adevărat specială și galben pentru a transmite urări de bine și pline de optimism. Cartea perfectă care să acompanieze asemenea flori frumoase este „Grădina secretă” de Frances Hodgson Burnett. Povestea unei grădini neasemuit de frumoase (în care încap și lalele) este de asemenea o istorisire despre dragoste sub toate formele ei: cea decepționată, spulberată, ce aduce tristețe și singurătate, dar care renaște mai puternică, iubirea față de membrii familiei, dar și cea față de prieteni. Mary Lennox e o fetiță încăpățânată și capricioasă, închisă în sine din cauza faptului că părinții care tocmai decedaseră nu i-au acordat niciodată atenție. Atunci când ajunge să trăiască la conacul unchiului său din Yorkshire, diferența față de peisajul pestriț al Indiei, unde trăise până atunci, e imensă. Inițial, viața fetiței e una tristă, însingurată, până ce descoperă o grădină ascunsă pe care o va aduce la viață alături de noul său prieten Dickon și care îi va oferi, la rândul său, aceeași șansă.

Acum știi ce să dăruiești persoanelor pe care le iubești în luna martie! Oferă cărți și flori pentru cele dragi și conturează o simbolistică aparte în jurul lor! Tu ce părere ai despre combinațiile realizate de noi?