Veste bună pentru fanii seriei „Cântec de gheață și foc”, care a inspirat popularul serial ”Urzeala tronurilor”! Autorul acesteia, George R.R. Martin, a anunțat că în 2017 va lansa „Vânturile iernii” („Winds of Winter”), cel de-al șaselea volum din povestea care l-a facut celebru. Așadar, scriitorul american, care a ratat deja câteva termene de predare a acestei cărți, este mai mult ca sigur că, până la finalul acestui an, fanii săi se vor putea bucura de penultimul volum al seriei„ Cântec de gheață și foc”. Acesta va fi urmat de „Un vis de primăvară” („A Dream of Spring”), ce va încheia povestea care a captivat milioane de oameni.

Penultimul volum al seriei era așteptat deja de luni bune, însă George R.R. Martin a explicat încă de la începutul anului trecut că a scris cu greutate la acest nou roman și oricum „a avut întotdeauna o problemă cu termenele-limită”. „Unele dintre alegerile pe care le-am făcut mi s-au părut nefericite așa că a trebuit să revizuiesc totul. Și dintr-o dată s-a făcut octombrie, apoi noiembrie și, pe măsură ce bănuiam că nu voi termina la timp, creștea și starea de confuzie. Cu cât se împuținau zilele și stresul era mai mare, cu atât era mai lent ritmul scrierii mele” spune scriitorul.

Însă George R.R. Martin a mărturisit unui cititor al blogului său că a depășit acest episod de lipsă de inspirație, a făcut progrese considerabile așa încât fanii săi să se poată bucura de acest nou volum până la finalul acestui an. Întrebat despre intriga cărții, scriitorul american a dat doar câteva detalii: „În orice poveste, structura clasică este aceasta – lucrurile trebuie să meargă mai rău înainte de a merge mai bine. Așa că și în Vânturile iernii situația se va înrăutăți pentru o grămadă de personaje”.

Însă, chiar dacă penultimul volum al seriei va fi lansat anul acesta, scenariul serialului „Urzeala tronurilor” a luat-o înaintea poveștii scrise de autorul american. George R.R. Martin a colaborat cu producătorii seriei de succes pentru a îndrepta evenimentele în direcția care va fi dezvoltată ulterior și în roman.

Voi sunteți fani ai acestei povești?