Tabloul nostru preferat de vară trebuie să includă măcar o seară petrecută în compania unui cocktail languros, la o terasă hip, la mare, pe suprafaţa catifelată a nisipului, în intimitatea propriei case. Adevărul e că nu există locuri care să nu tolereze compania unui cocktail decadent, aşa că avem toate motivele pentru a invita aceste creaţii pe sufletul verii în casa noastră. Însă a le replica întocmai pe cele devorate în puburile şi barurile de renume nu e tocmai o misiune uşor de îndeplinit! Aici îţi sărim noi în ajutor, cu cărţi despre cocktailuri numai bune de adăugat în lista de lectură a verii tale. Îţi garantăm că vei extrage cele mai irezistibile beneficii de pe urma lor!

Îmblânzeşte vara: 3 cărţi care te învaţă să pregăteşti cele mai bune cocktailuriDacă atunci când te gândeşti la un cocktail în minte îţi răsare imediat întrebarea „vodka sau whiskey” înseamnă că ai ajuns în locul care trebuie. Începem cu o afirmaţie oarecum şocantă: nu toate cocktailurile trebuie să conţină alcool! Dacă deja te-ai plictisit şi eşti pe cale să treci cu inima curată la următoarea carte despre cocktailuri de pe lista noastră, suntem mai mult decât bucuroşi să îţi enumerăm avantajele acestor băuturi! Un cocktail fără alcool înseamnă, automat, şi calorii mai puţine, şi acesta nu e nici măcar singurul beneficiu. Îl poţi degusta ziua, în pauză la birou, îl poţi servi chiar şi celor mai tineri membri ai familiei tale. Îţi va permite să te bucuri de efervescenta băutură chiar şi atunci când, din diverse motive, nu îţi este permis să consumi alcool. Iar Mmmazing Mocktails: Refreshing Cocktail Recipes Without the Alcohol îţi demonstrează că aceste licori ale verii pot fi şi incredibil de gustoase! Cartea include 24 de reţete, uşor de preparat, între care vei regăsi şi opţiuni fabuloase pentru femei însărcinate sau pentru mame care alăptează, cu nume mai mult decât tentante: Margarita for Momma sau the Baby Bump Breeze.

Îmblânzeşte vara: 3 cărţi care te învaţă să pregăteşti cele mai bune cocktailuri

Te-ai gândit vreodată ce istorie are în spatele său un cocktail? Cu siguranţă, nu e chiar o temă care să te pasioneze vara, cu excepţia cazului în care prepararea de cocktailuri este hobby-ul tău numărul unu. Azi, cocktailurile se învârt între baruri avangardiste, unde prepararea lor necesită chiar cunoştinţe avansate de chimie moleculară, terasele tale preferate sau propria casă. Paul Clarke, blogger pasionat de arta cocktailurilor, ne invită să uităm de toate acestea şi să aruncăm o privire asupra a ceea ce a fost cocktail-ul în zilele sale bune. În perioada de maximă influenţă, Renaşterea cocktailurilor, această băutură era mai mult decât o licoare care te ajută să înfrunţi temperaturile ridicate ale verii. Pornind de la aceste observaţii, The Cocktail Chronicles: Rediscovered Classics, Enduring Standards, and Contemporary Concoctions from the Cocktail Renaissance ne poartă prin epoci în care cocktailurile făceau ravagii, ne încântă cu fotografii intime ale băutorilor, însoţiţi de prieteni şi familie, şi ne prezintă vedeta noastră de azi ca o companioană a umanităţii în evoluţia ei. Nu te aştepta însă la un tratat complicat de istorie, pentru că nu e cazul: Clarke vrea mai degrabă să ne convingă că reţetele de cocktail nu trebuie să fie complicate, că nu e necesar ca la orice variantă nou apărută să achiziţionezi zeci de instrumente şi ingrediente cu nume greu de pronunţat şi că, cel mai important, cocktail-ul şi prepararea sa trebuie să fie o desfătare, nu un chin. Al doilea titlu din lista noastră de cărţi despre cocktail-uri conţine şi 200 de reţete, care te vor inspira în aventura ta de obţinere a băuturii perfecte!

Îmblânzeşte vara: 3 cărţi care te învaţă să pregăteşti cele mai bune cocktailuriCocktailuri şi literatură: ai fi crezut că cele două pot fi îngemănate? To Have and Have Another Revised Edition: A Hemingway Cocktail Companion de Philip Greene o face la perfecţie! Nemuritorul Hemingway era celebru pentru pasiunea sa pentru alcool, unul dintre viciile care l-au dus mai aproape de suicid. Pentru emblematicul autor american, nu conta prea tare natura băuturii care îi încânta papilele gustative, dar se spune că a fost extrem de prolific în a inventa cocktailuri. Greene, istoric al cocktailurilor, scoate de la naftalină aceste reţete pierdute în To Have and Have Another Revised Edition: A Hemingway Cocktail Companion, invitându-ne să bei precum unul dintre cei mai mari oameni care au păşit pe suprafaţa pământului. Cartea e un deliciu vizual şi intelectual, deoarece autorul nu discută doar ingredientele sau modalitatea de preparare a băuturilor care îi stimulau lui Hemingway imaginaţia, ci vorbeşte aproape liric despre culoarea, mirosul, textura, aroma lor, transformând totul într-o poveste aproape la fel de captivantă ca cele pe care ilustrul scriitor le punea pe pagină. La finalul lecturii, nu vei simţi doar dorinţa neostoită de a da pe gât un cocktail, ci imperioasa necesitate de a-l boteza, de a-l savura ca pe un prieten, de a-l transfigura în personaj, aşa cum a făcut-o Hemingway şi cum a reuşit, în mod genial, şi autorul ultimei cărţi despre cocktailuri de pe lista noastră.

Tu ce părere ai despre aceste cărţi despre cocktailuri? Consideri că reprezintă una dintre cele mai bune arme împotriva unei veri caniculare? Cu ce alte titluri ai putea completa iniţiativa noastră?