Unii dintre noi desconsiderăm astrologia considerând-o o “pseudo-ştiinţă”, în timp ce alţii nu se pot scutura de senzaţia că e ceva profund, perfect adevărat, în centrul său. De orice parte a baricadei te-ai afla, cu siguranţă ai aruncat un ochi, măcar o dată şi din curiozitate, pe horoscop. Cu o tradiţie de milenii, aşa cum se laudă adepţii săi, astrologia leagă personalitatea şi cursul vieţii omului de mişcările planetare. Pentru astrologi, noi toţi suntem legaţi şi avem un rol important în Univers, fiind guvernaţi de planete, împrumutând de la cele dominante diverse trăsături de caracter, dar fiind influenţaţi de orice mişcare de pe cer. Dacă astrologia se numără printre hobby-urile tale sau eşti convins că zodia joacă un rol important în reacţiile şi dilemele personalităţii, azi îţi recomandăm 4 cărţi de astrologie care te vor captiva.

Îţi citeşti horoscopul? 4 cărţi despre astrologie care te vor captivaPentru toţi cei ce consideră că ziua de naştere are un cuvânt de spus asupra a ceea ce vei deveni, „The Secret Language of Birthdays: Personology Profiles for Each Day of the Year” este tomul perfect. Nu e o carte mică, măsurând aproape 800 de pagini, dar va arăta perfect pe măsuţa ta de cafea şi va reprezenta un adevărat magnet pentru oaspeţii tăi şi secretul a numeroase seri distractive. Gary Goldschneider îmbină numerologia cu tarotul, astrologia, intuiţia transcedentală şi un strop de psihologie, realizând un portret pe două pagini a celor 366 de zile de naştere. Vei afla şi cu ce figuri celebre ale istoriei îţi împarţi ziua de naştere, dar vei primi şi sfaturi legate de evoluţia ta spirituală şi de deciziile pe care să le iei. Autorul a observat peste 14.000 de oameni pentru a-şi cimenta opiniile, aşa că ai toate motivele de a fi convins de acurateţea datelor. Cei mai mulţi recenzori de pe Goodreads s-au declarat fascinaţi de cât se bine li s-au potrivit interpretările atât lor, cât şi familiei, aşa că merită să verifici şi tu cât de bine se pricepe The Secret Language of Birthdays: Personology Profiles for Each Day of the Year.

Îţi citeşti horoscopul? 4 cărţi despre astrologie care te vor captiva

A doua carte despre astrologie de pe lista noastră vine cu un titlu cel puţin interesant: „The Only Astrology Book You’ll Ever Need” (tr.red. „Singura carte de astrologie de care vei avea nevoie vreodată”). Şi se pare că autoarea chiar nu exagerează cu nimic! Cartea s-a vândut până acum în aproape un milion de exemplare şi e una dintre puţinele care au trecut testul timpului, cunoscând şi reeditări pline de succes. Autoarea, Joanna Woolfolk, este un astrolog cunoscut, şi, pe lângă informaţiile atât de necesare despre semnele zodiacale, viaţa lor interioară, ce îi motivează, cum îşi pot menţine starea de sănătate şi cum să avanseze în carieră, cartea include şi sfaturi pentru o viaţă amoroasă împlinită, precum şi o privire aruncată asupra compatibilităţilor dintre zodii. Autoarea oferă indici importanţi pentru calcularea astrogramei personalizate şi pentru înţelegerea modului în care aceasta te influenţează. Însă The Only Astrology Book You’ll Ever Need se remarcă în primul rând graţie asocierii astrologiei actuale cu o privire în ansamblu asupra istoriei şi mitologiei astrologiei, dar şi cu ultimele descoperiri din astronomie, pentru un melange de ştiinţă şi magie cum rar ai mai întâlnit!

Îţi citeşti horoscopul? 4 cărţi despre astrologie care te vor captivaDespre Astrology for the Soul de Jan Spiller s-a afirmat că e mai mult decât o carte despre astrologie, e un adevărat tratat de karma şi de fericire. Unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi ai momentului, Jan Spiller e membră a Federaţiei Americane a Astrologilor şi ne oferă în cartea ei cu generozitate darul unei priviri în profunzime asupra vieţii noastre, care era rezervat până acum doar specialiştilor. Lucrarea merge mai departe de semnul solar în care te-ai născut, deşi ţine cont şi de acesta, la un moment dat, şi se raportează la Nodurile Lunare şi cu precădere la Nodul Nord (Dharma), care ne clarifică direcţia în care ar trebui să evoluăm, ceea ce ne face fericiţi, misiunea în viaţă şi capcanele pe care să le evităm cu orice preţ. Spiller dezvăluie cinci puncte esenţiale pentru împlinirea fiecăruia dintre noi: Talentul special pe care trebuie să îl aducem la desăvârşire, Tendinţele autodistructive de care trebuie să ne ferim, Sufletul pereche ce ne va aduce fericirea supremă, dar şi cel care ne va umple de nefericire, Capcana ce te aşteaptă pentru a te distruge şi Afirmaţiile ce îţi pot vindeca sufletul. O carte complexă, plină de compasiune, asemănătoare oarecum practicilor budismului, ce poate deschide ochii şi scepticilor. Cu siguranţă îţi va merge la inimă şi dacă nu ai nici cea mai mică intenţie de a-ţi citi vreodată horoscopul.

Îţi citeşti horoscopul? 4 cărţi despre astrologie care te vor captiva

Understanding Human Design: The New Science of Astrology: Discover Who You Really Are e una dintre cele mai profunde cărţi de astrologie, îndepărtându-se de etichetarea simplistă, prin intermediul celor 12 semne zodiacale, şi plonjând în interiorul sufletului uman. Considerată a fi „noua astrologie”, concepţia „the human design” a fost iniţiată de Ra Uru Hu şi prezintă omul ca pe o fiinţă uluitor de complexă, „un design”, în care personalitatea, drumul în viaţă, provocările şi deciziile sunt rezultatul a nenumărate influenţe. Cartea ne învaţă cum să ne calculăm diagrama Human Design, dar mai ales cum să o interpretăm, într-un limbaj simplu şi accesibil şi muritorilor de rând, ceea ce e o adevărată gură de aer proaspăt, dată fiind complexitatea sa. Tot ce trebuie să ştii e data ta de naştere şi locul în care te-ai născut pentru a afla ce obstacole ai de trecut, care sunt atuurile şi slăbiciunile tale, şi cum îţi poţi atinge potenţialul. The Human Design este un model astrologic aflat la graniţa dintre ştiinţă şi spiritualitate, vorbeşte despre aure, dar şi despre psihologie, ceea ce îi clădeşte, cu siguranţă, un capital imens de încredere. Nu trebuie ratată!

Tu ce părere ai despre aceste cărţi de astrologie? Eşti pasionat de acest subiect? Dacă da, cu ce alte titluri ai putea îmbogăţi lista noastră?