Cu siguranță, nu există cititor care să nu își fi dorit, măcar o dată, să poată adresa câteva cuvinte personajului care l-a fermecat. Fie pentru a-i transmite afecțiunea sa, pentru a-i adresa o întrebare existențială sau pentru a-l alina după clipele grele petrecute între paginile cărții, vorbele pe care le-am rosti în fața eroilor noștri ar putea alcătui la rândul lor romane. Noi ne transformăm azi visul în realitate și ne imaginăm cum ar fi să stabilim o conexiune telepatică cu următoarele personaje!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticCu toții am trecut prin situația de a pierde fără putință de a regăsi un obiect! Fie că ne-am rătăcit cheile de la mașină sau perechea preferată de șosete, știm că am fi am fi scăpat de multe momente de tulburare dacă am fi fost conectați telepatic cu Sherlock Holmes.

Cu siguranță, ilustrul detectiv ar fi știut să ne indice îndată unde ne așteaptă ochelarii de vedere și poate ne-ar fi ajutat cu aceeași iscusință care îl caracterizează să rezolvăm și câteva dileme existențiale. Desigur, sperăm că nu ar fi fost necesar să profităm și de pe urma abilităților sale în criminalistică!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticDacă tot suntem la categoria conexiune telepatică pe post de ajutor de neprețuit, nu am spune nu nici legăturii paranormale stabilite cu Lisbeth Salander, protagonista din „Bărbații care urăsc femeile” (Trilogia Millennium).

Am fi avut însă grijă să nu ne rezumăm doar la abilitățile sale de hacker (deși știm că am fi avut nevoie de ele), ci i-am întoarce și favoarea, alinând-o pentru evenimentele traumatizante prin care a trecut, care includ, din păcate, și un viol!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticCu toții am trecut prin momente dificile, cu toții am fost doborâți la pământ, imobilizați în praful existenței. Pentru aceste clipe de zbucium, conexiunea telepatică cu un personaj puternic s-ar putea demonstra salvatoare! Imaginează-ţi cum ar fi ca în zilele tale de restriște să te agăți de vocea profundă a Vitoriei Lipan din „Baltagul”.

Femeia care a plecat în căutarea soțului ucis, care și-a condus pe drumul maturizării fiul și și-a păstrat stabilitatea și puterea de-a lungul tuturor acestor episoade, e fără urmă de îndoială un glas pe care să îți dorești să îl auzi în minte!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticNu vrem să părem egoiști, așa că mărturisim că nu ne visăm conectați telepatic doar cu personaje fascinante, care ne-ar putea oferi o susținere morală sau practică, dar și cu protagoniști fictivi cărora le-am putea fi și noi de folos.

Printre acestea se numără și Rachel Watson din „Fata din tren”. Am vrea să oferim o urmă de consolare acestei femei aflate într-o stare deplorabilă și să reprezentăm acel „umăr” telepatic pe care să își poată usca lacrimile!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticDe când am citit „Să ucizi o pasăre cântătoare” am avut certitudinea că Atticus Finch e acel reper moral imbatabil, care ar putea indica cu acuratețe direcția binelui în orice societate și în orice perioadă.

Tare ne-ar mai plăcea să împărțim povara lumii actuale cu unul dintre cele mai inteligente personaje literare ale tuturor timpurilor, beneficiind de viziunea sa intuitivă și de reflecțiile sale mereu la obiect. Poate, cu ajutorul său, am putea zări și noi lumina de la capătul tunelului numit viață!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticAtunci când ocupi poziția uneori ingrată de cititor, ai un avantaj indiscutabil: cunoștința! La sfârșitul cărții, știi cine supraviețuiește și cine cade zdrobit de încercările sale, în timp ce bietul personaj rămâne prizonier în bucla sa temporală.

Tocmai de aceea, ne-am dori o conexiune telepatică cu Liesel Meminger, protagonista din „Hoțul de cărți”. Dacă lui Rachel din „Fata din tren” i-am oferi un umăr pe care să plângă, adolescentei i-am da brațul și toată susținerea noastră, de-a lungul încercărilor prin care este obligată să treacă!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticNu poți contesta faptul că Ned Stark este unul dintre personajele preferate ale cititorilor din întreaga istorie a literaturii! Considerăm astfel că am face un serviciu unor legiuni întregi de iubitori de cărți, alegând să fim conectați telepatic cu eroul lui George R.R.Martin.

Am vrea să îl surprindem chiar în „Urzeala tronurilor” și să îl avertizăm asupra pericolului care îl așteaptă, rugându-l fierbinte să nu părăsească niciodată Winterfell-ul. Primim cu bunăvoie și recunoștința celor care astfel își văd reîntregite inimile frânte de dispariția prea timpurie a lui Ned!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticDacă a reușit să cultive cartofi pe Marte, cu siguranță nu e nimic ce Mark Watney nu ar putea întreprinde! Eroul din „Marțianul” e inteligent, capabil și inventiv, trăsături pe care ne-ar plăcea să le împrumutăm de la el!

Ne-ar surâde și discuțiile pline de substanță cu un botanist de excepție, dar și cunoștințele sale științifice evoluate: nu găsim niciun dezavantaj conexiunii telepatice cu el și ne întrebăm doar unde ar trebui să ne înscriem pentru o altfel de legătură!

Nouă personaje cu care ne am dori să fim conectați telepaticSunt momente în care ai pur și simplu chef să rătăcești pe tărâmuri filosofice îndepărtate, să îți lași mintea să zboare liberă, fără a încerca să o reții cu niciun considerent practic. Ne imaginăm cele mai spumoase conversații în compania celebrului Motan Cheshire din „Alice în Țara Minunilor”.

Cu zâmbetul lui viclean profilându-se în mintea noastră, am trece cu frenezie de la concepte filosofice fără substanță la anecdote fără cap și coadă și rime dibace: cu siguranță, conexiunea telepatică cu acest personaj ar fi un adevărat festin intelectual!

Tu ce părere ai? Care este lista de personaje cu care tu ai dori să stabilești o conexiune telepatică? De abia așteptăm să auzim părerea ta!