Ce se întâmplă atunci când împarți la doi una dintre cele mai plăcute activități ale existenței? Obții și mai multă plăcere, cu siguranță! Să citești aceeași carte cu partenerul de viață e o experiență pe care nu o poți rata: sub copacii înfloriți ai primăverii, pe o plajă romantică, în același fotoliu, acoperiți cu o pătură pufoasă, oriunde v-ați alege să vă înfruptați din miracolele lecturii, satisfacția va fi garantată. Descoperă mai jos 8 cărți pentru cupluri: romantice, pasionale, tulburătoare sau instructive, ele desăvârșesc dragostea.

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăCărțile ei au fost descrise drept un basm contemporan pentru oamenii moderni: nu e expresia care te convinge că trebuie să citești măcar un roman de Cecelia Ahern alături de partenerul de viață? „Cum să te îndrăgostești” ascunde însă și alte comori pentru îndrăgostiți, în afara titlului care țintește precis către viața amoroasă. Adam e un moștenitor chipeș, care pare că a câștigat toate favorurile sorții, dar, cu toate acestea, plănuiește să se sinucidă. Este salvat în ultimul moment de Christine, o mare iubitoare de literatură self help, care îl roagă să îi ofere răgaz de 2 săptămâni pentru a-l convinge că viața merită trăită. Ce motiv poate găsi ea, într-un timp atât de scurt, care să dea sens existenței? Indiferent de ceea ce cred personajele, sperăm ca răspunsul vostru la unison să fi fost dragostea!

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăExistă o concepție veche în lumea cititorilor: clasicii trebuie citiți la vârstele tinere, atunci când ai timpul de a-i descoperi așa cum se cuvine. Noi credem însă că o capodoperă a genului epic de proporții generoase precum Anna Karenina este mai abordabilă în compania sufletului pereche. Dacă nu ai reușit să o citești în singurătate, o poți savura în doi: vă va pune consecvența la încercare, vă va arăta că iubirea nu e de ajuns și că poate da greș, dar și că dragostea e capabilă să salveze suflete!

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăSecretul celor mai multe relații fericite nu este dragostea adâncă, ci eforturile continue, respectul reciproc și comunicarea. E una dintre concluziile la care ajunge „Cele 7 secrete ale relațiilor fericite” de John C. Friel și Linda D. Friel. Ai la îndemână toate dovezile necesare: cei doi autori au pornit de la practica medicală, continuând însă cu studii și aplicarea principiilor psihologice și oferind exemple practice, cu unicul scop de a-ți arăta cum să descoperi iubirea adevărată. E unul dintre titlurile de cărți pentru cupluri pe care trebuie neapărat să îl bifezi alături de jumătatea ta.

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăDesigur, tragicele opere ale literaturii romantice sunt must read pentru perechile de îndrăgostiți, dar uneori se pot dovedi prea mari pentru o lume atât de mică. Amestecă în focul amorului de umor amar, adaugă un strop de ironie și condimentează cu prospețimea rock and roll-ului și vei obține un mix mult mai ușor de digerat. „High fidelity” de Nick Hornby îl regăsește pe Rob Gordon încercând să treacă peste cea mai recentă despărțire întocmind un top cinci al celor mai dureroase din toate timpurile. Promitem că veți râde, că veți aproba la unison, regăsind acea plăcere a complicității din primele momente ale relației și că vă veți delecta ca niciodată.

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăUnul dintre ce mai des invocate motive de ceartă dintr-o relație sunt finanțele. Spune-le cum vrei; murdari, binecuvântați, atât de necesari, banii pot pune fundamentul unui cuplu la fel de bine cum îl pot distruge. Tocmai de aceea, bestseller-ul despre care se spune că a încurajat succesul unor personalități precum Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt și Alexander Graham Bell, „De la idee la bani” de Napoleon Hill vă poate schimba perspectiva despre succes, prosperitate și bani. De data aceasta nu vorbim doar despre cărți pentru cupluri, ci de adevărate teste pentru relație!

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăInocență, maturizare, prea târziu, realism, visare, umor, poezie: sunt termeni care se aplică cu diverse semnificații iubirii. Cine le-ar putea picta mai bine compatibilitatea cu dragostea dacă nu autorii, acești vrăjitori ai sentimentelor exprimate prin cuvinte? Invită-i pe Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Adriana Bittel, Ana Blandiana și Ioana Pârvulescu în viața ta de cuplu într-o antologie de neuitat, de povestiri care tratează unul dintre miracolele existenței: prima iubire, în „Povești de dragoste la prima vedere”.

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăE captivant să petreci nopți albe în compania unui thriller irezistibil, dar parcă e și mai provocator atunci când o faci în compania sufletului tău pereche. În „Fata din Brooklyn”, Guillaume Musso spune povestea lui Raphael și a Annei, doi îndrăgostiți pe cale să se căsătorească. Un singur amănunt le tulbură dragostea: femeia nu i-a destăinuit niciodată iubitului ei scriitor detalii despre trecutul său. Forțată să o facă, ea îi aruncă în fața ochilor o fotografie cu trei cadavre, a căror „autoare” recunoaște că este. Părăsită, dispare și, atunci când Raphael angajează un fost polițist să o găsească, descoperirile întrec orice bănuială. E o carte pentru cupluri pe care o veți devora lacomi, cu inimile bătând la unison.

Opt cărți pe care cuplurile le pot citi împreunăRătăcirile fetei nesăbuite” nu este considerată o lectură reprezentativă pentru laureatul de Premiu Nobel Mario Vargas Llosa, dar, crede-ne, este un antidot perfect împotriva monotoniei din cuplu. Ricardo e îndrăgostit, încă din fragedă tinerețe, de o fată rea: o pierde în Lima, o regăsește în Paris, Londra și Japonia, și o iubește cu atât mai acerb cu cât ea îl respinge și îl batjocorește. Jocuri ale minții, emoții în stare pură și inimi care se rup în fața ochilor tăi: să citești această carte pentru cupluri în compania partenerului de viață e un act de iubire adevărată.

Tu ce părere ai? Te-ai bucurat vreodată de farmecul unei lecturi în compania partenerului de viață? Dacă da, care sunt cele mai frumoase cărți pentru cupluri cu care v-ați delectat?