Dacă până acum ceva vreme cea mai „ascultată” vedetă de la Hollywood în legătură cu recomandările literare era Oprah, locul său e tot mai contestat de una dintre actrițele cu cel mai mare succes în Cetatea Filmului, Reese Witherspoon. Fosta „blondă de la drept” a ajuns un producător renumit care și-a asumat responsabilitatea de a ecraniza câteva dintre cele mai profunde povești despre și cu femei, așa că de aici și până la a forma un club de carte nu a mai fost decât un pas. În 2017, actrița recompensată cu premiul Oscar pentru drama Walk the Line lansa un book club online și propriul site, Hello Sunshine, unde recomanda câte o carte lunar. Azi îți spunem care sunt câteva dintre titlurile pe care Witherspoon ni le sugerează în 2019. Nu putem decât să ne bucurăm pentru fiecare inițiativă care favorizează lectura și abia așteptăm să descoperim ce fler are actrița citind cele 3 cărți recomandate de Reese Witherspoon!

Reese Witherspoon are cel mai prolific club de carte din online: 3 cărți pe care le recomandă în 2019Profund implicată social, Reese Witherspoon a fost una dintre cele mai aprige combatante în mișcarea #meetoo, care viza să atragă atenția asupra abuzurilor de tot felul la care sunt supuse zilnic femei de către bărbați aflați la putere. Prin urmare, nu e deloc de mirare că una dintre cele mai semnificative recomandări literare ale actriței pentru 2019 este „Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker. Considerată un titlu reprezentativ pentru epoca contemporană și pentru valențele actuale ale feminismului, cartea spune povestea a patru femei cum nu se poate mai diferite care decis să ia atitudine împotriva noului lor șef, înconjurat de șoapte și de zvonuri periculoase privind relația sa cu subalternele. Reese Witherspoon s-a numărat printre primii susținători ai acestui titlu, lăudând încă de la apariție romanul pentru sinceritatea, actualitatea și subiectul captivant, dar nu este singura cucerită de acest thriller atât de incisiv. A.J. Finn, autorul atât de popularului „Femeia de la fereastră”, recomanda cu un ton mai mult decât apreciativ prima carte de pe lista noastră: „Ca un cuţit de bucătărie. De două ori mai ascuţit. O citesc cu groază. O citesc cu plăcere. O citesc iar și iar.

Reese Witherspoon are cel mai prolific club de carte din online: 3 cărți pe care le recomandă în 2019

Superstiții, o poveste superbă inspirată de folclorul chinez și malaiezian, supranatural și modernitate, idealism și tragedie, un mister care te va lăsa cu gura căscată și personaje peste măsură de captivante: adevărul este că The Night Tiger de Yangsze Choo are de toate. Conceput sub forma unui bildungsroman, titlul este atât de bogat în straturi încât te vei mira că nu e o operă profundă a secolelor trecute, ci un copil special al timpurilor actuale. Protagonista Ji Lin este o fată ambițioasă care își dorește să devină doctor, dar care știe că nu are nici cea mai mică șansă în Malaysia anilor 30. De partea cealaltă, Ren este un băiețel de 11 ani pornit într-o ultimă misiune a stăpânului său mort, aceea de a recupera degetul pe care îl pierduse cu mult timp în urmă și fără de care sufletul său va rămâne prizonier pe pământ. Atunci când unul dintre partenerii de dans ai lui Ji Lin îi lasă drept suvenir tocmai respectivul deget, viața acestor două personaje cum nu se poate mai diferite se va întrepătrunde în modalități atât de captivante că nu vei mai lăsa cartea din mână. Al doilea titlu de pe lista de cărți recomandate de Reese Witherspoon e atât de mândru de faptul că a cucerit inima actriței, încât și coperta se laudă cu prezența în clubul de carte online. Iată de ce recomanda protagonista din „Big Little Lies” The Night Tiger în aprilie: „Nu vei fi în stare să o lași jos din mână. Situată într-un orășel malaiezian din 1930, povestea este despre un tigru înconjurat de mister care bântuie orășelul, urmat de un șir de morți misterioase. Cele două personaje principale te vor captiva pe măsură ce drumurile lor sunt pe cale să se întrepătrundă.”.

Reese Witherspoon are cel mai prolific club de carte din online: 3 cărți pe care le recomandă în 2019Un thriller, o dramă superbă și…un roman de dragoste chick lit. Ne place că Reese Witherspoon nu se sfiește să selecteze pentru clubul său de lectură și titluri „ușurele”, numai bune pentru a te relaxa pe finalul unui an greu. În februarie, luna dragostei, actrița recomanda The Proposal, o bijuterie de carte amuzantă, lejeră și perfectă pentru a-ți încălzi sufletul în iarna ce va să vină. Nikole Paterson e freelancer și îndrăgostită de un actor charismatic cu care se vede din când în când și care nu e încă în stare să îi scrie corect numele, dar nici nu mai contează, deoarece o cere în căsătorie la un meci de baseball. Ceea ce pare a fi scenariul perfect pentru un roman tandru se transformă însă într-un fiasco atunci când Nik e nevoită să spună „nu”. Dacă ai simțit vreodată un puseu de emoție în fața filmulețelor cu fete ce primeau inelul în fața publicului dezlănțuit, atunci știi ce urmează: protagonista e repudiată din cauza cruzimii sale și salvată de un doctor chipeș și de sora sa. Firește, de aici evoluția e oarecum previzibilă, surprinzând o poveste de dragoste ca la carte, cu atât de necesarele răsturnări de situație, dar pe care Jasmine Guillory reușește să o facă proaspătă și cuceritoare. Până ce Nik și doctorul Carlos Ibarra își vor recunoaște sentimentele unul față de celălalt, să o lăsăm pe Reese Witherspoon să își explice alegerea: „Începe cu o cerere în căsătorie în fața a 45000 de oameni pe Stadionul Dodger. Dar nu e neapărat dragoste și baseball pentru Nikole (care spune nu!) și, pe măsură ce este vânată în afara stadionului de echipaje de transmisiuni live, e salvată de un cuplu…de frați…află ce se întâmplă mai departe”. Ultima dintre cele 3 cărți recomandate de Reese Witherspoon sună ca rețeta unei încurcături adorabile de degustat pe final de an? Aceasta este și părerea noastră!

Tu ce părere ai despre clubul de carte al actriței? Te tentează vreuna dintre cele 3 cărți recomandate de Reese Witherspoon pentru 2019?