Avem o veste mare pentru fanii literaturii Young Adult de toate vârstele: fantasticele cărți ale scriitoarei Leigh Bardugo vor fi aduse pe micile ecrane într-un serial marca Netflix. La începutul acestei luni, compania americană de streaming video anunța casting-ul pentru unul dintre cele mai așteptate show-uri TV ale ultimilor ani, iar noi suntem aici să îți dăm de știre. Află de mai jos tot ce trebuie să știi despre serialul „Regatul umbrelor”.

Acțiunea nu se va rezuma doar la prima parte din trilogia Grisha. Dacă ești familiar cu opera lui Bardugo, știi că lumea ființelor magice Grisha, „vrăjitori” care învață Mica Știință, nu se rezumă doar la aventurile din „Regatul umbrelor” sau la continuările „Regatul furtunilor” și „Regatul luminilor”. Dimpotrivă, scriitoarea și-a extins viziunea asupra lumii și în duoul „Banda celor șase ciori” și „Răzbunarea ciorilor”, dar și în noua serie lansată în acest an cu King of Scars, care se concentrează de această dată pe Nikolai Lantsov. Da, e un univers complex, fascinant și cu o perspectivă cinematografică ce se va traduce, sperăm noi, perfect pe micul ecran. Astfel, serialul Netflix ne-o prezintă atât de pe protagonista Alina Starkov, adolescenta-soldat care descoperă că deține o putere mitică ce îi permite să își salveze țara scufundată în întuneric, dar și pe Kaz Brekker, eroul din „Banda celor șase ciori”. Va fi cu siguranță o provocare să concepi un show care să urmărească ambele serii de cărți, dat fiind faptul că, deși personajele trăiesc și luptă în același univers, acțiunea are loc în perioade și teritorii diferite. Ce va ieși, abia așteptăm să descoperim.

Serialul îi are drept protagoniști pe Jessie Mei Li în rolul Alinei Starkov și pe Archie Renaux, care îl va interpreta pe cel mai bun prieten și camarad de arme al ei, Malyen Oretsev. Din „Banda celor șase ciori” îl vom regăsi pe Freddy Carter care îl va aduce la viață pe Kaz Brekker, pe Amita Suman în rolul lui Inej și pe Kit Young interpretându-l pe Jesper Fahey. Distribuția este completată de Sujaya Dasgupta, Daisy Head, Danielle Galligan și Simon Sears, dar atenția a fost atrasă în special de prezența lui Ben Barnes („Cronicile din Narnia”, „Portretul lui Dorian Grey”, Westworld), ce îl va interpreta pe Generalul Kirigan.

Dacă această ultimă afirmație te-a făcut ușor confuz, află că actorul de origine britanică a admis deja pe Twitter că întruchipează mult mai cunoscutul personaj Întunecatul (The Darkling). Însăși Leigh Bardugo a ținut de asemenea să le amintească fanilor pe populara rețea socială că Întunecatul este cunoscut sub multe nume, ceea ce nu servește decât spre a spori misterul din jurul serialului „Regatul umbrelor”.

Câteva cuvinte și despre echipa din spatele camerei de filmat. Serialul „Regatul umbrelor” poartă semnătura lui Eric Heisserer (Bird Box), dar vestea cea bună este că scriitoarea se va alătura în calitate de producător. Mai mult, Bardugo pare a fi extrem de implicată în toate stadiile producției, mărturisind pe Twitter că, dacă avea oarecare dubii în legătură cu portretizarea personajelor, acestea au dispărut de îndată ce a văzut actorii intrând în pielea iubitelor ei creații.

Distribuția respectă diversitatea. Din fericire, casting-ul de la „Regatul umbrelor” este divers etnic, o alegere pe care fanii fantasy-ului Young Adult au îmbrățișat-o imediat. Dat fiind faptul că acțiunea cărților are loc într-un univers imaginar care prezintă însă numeroase similitudini geografice, etimologice și lingvistice cu teritoriul Rusiei de azi, nu putem decât să aplaudăm alegerea unui cast cât mai divers. La rândul său, Leigh Bardugo a ținut să precizeze că unele personaje nu vor mai arăta așa cum sunt descrise în carte, dar că exact așa trebuie să stea lucrurile.

Cel mai probabil, serialul va avea mai multe sezoane. Deși nu este încă nimic confirmat, Leigh Bardugo și-a exprimat speranța că primul sezon al show-ului Netflix va urma acțiunea din „Regatul umbrelor” și cartea 0 (prequel-ul) din duoul „Banda celor șase ciori”. Mai mult, scriitoarea a afirmat că întrevede și includerea evenimentelor din recent lansatul King of Scars în al doilea sezon al serialului, ceea ce a umplut inimile fanilor de nădejde.

Cel mai probabil, filmările au început deja. Ben Barnes a postat un filmuleț pe Twitter din care fanii au dedus că a intrat în pielea Întunecatului.

Nu avem încă nicio informație legată de data lansării. Dat fiind faptul că abia au început filmările la primele 8 episoade comandate de Netflix din serialul „Regatul umbrelor”, data apariției este încă incertă. Noi putem spune însă că așteptăm cu fervoare premiera!

Te numeri printre fanii lui Leigh Bardugo? Ce părere ai despre ecranizarea cărților sale? O să urmărești serialul „Regatul umbrelor”?