Mai avem o singură lună de toamnă și prognoza meteorologică pare să fie mai mult decât favorabilă lecturii! Temperaturile joase sunt practic liantul necesar dintre o carte, fotoliul nostru preferat, pătura așternută tandru peste picioare și o cană aburindă de ceai. Așteptăm ploile toamnei tocmai pentru a lăsa zgomotul picăturilor să acompanieze aventurile dintre file și suntem gata să premiem toamna drept anotimpul cu cele mai multe cărți citite. Azi îți spunem care sunt titlurile care te vor însoți bine dispuse sub pătură: cărți cu care te cuibărești în brațe la final de toamnă! Iată ce îți recomandăm!

Reţeta fericirii: 4 cărți cu care să te cuibăreşti în braţe la sfârşit de toamnăCe înseamnă toamna pentru o parte importantă (sperăm noi) dintre cititori? Întoarcerea la școală! Dar nu numai copiii revin în banca cea de toate zilele sau în fața tablei pline de mistere, ci reîntoarcerea pe tărâmurile educației este resimțită la nivel spiritual de fiecare dintre noi. Indiferent câți ani au trecut de când ai încheiat socotelile cu școala, toamna îți va aduce mereu aminte de scârțâitul pașilor emotivi pe covorul de frunze. Cum este însă deja noiembrie, asociază o lectură care descrie viața campusurilor americane cu un strop de mister și de întuneric, numai bune după Halloween. Este rețeta pe care Donna Tartt o evocă perfect în romanul său de debut, The Secret History. Chiar dacă „Sticletele” este mult mai celebră, prima carte de pe lista noastră are o atmosferă fremătătoare și fermecătoare care o face ideală pentru a te cuibări cu ea sub o pătură la sfârșit de toamnă. Anotimpul ploios și auriu este superb în Vermont, atmosfera de universitate americană te va încuraja să înveți ceva, orice, iar faptul că romanul începe cu povestea unei crime va rezona perfect cu întunericul ascuns într-o zi de toamnă. Istorisirea lui Richard, un student singuratic care se împrietenește cu alți cinci tineri pasionați de miturile Greciei antice și care ajunge să fie părtaș al terifiantului lor secret te va ține captiv în noiembrie…și nici nu vei observa când s-a răcit ceaiul.

Reţeta fericirii: 4 cărți cu care să te cuibăreşti în braţe la sfârşit de toamnă

Ce ar fi toamna fără un pic de magie? Mai ales după ce întunericul de Halloween s-a dizolvat, putem în sfârșit să ne bucurăm de ultimele zile ale anotimpului ploios încălzindu-ne cu un strop de magie. Alegerea perfectă pentru acest anotimp? The Rules of Magic de Alice Hoffman, mult-așteptatul prequel la Practical Magic, bestseller-ul autoarei ecranizat cu succes. Cartea a primit elogii peste elogii, a fost aleasă în cel mai prolific club de carte al momentului, cel aparținând actriței americane Reese Witherspoon, și a poposit, firește, pe lista celor mai bine vândute cărți realizată de publicația The New York Times. În ceea ce privește compatibilitatea cu o lectură de noiembrie, inclusiv prezentarea cărții o recomandă drept lectura perfectă pentru o noapte rece de toamnă. Romanul urmărește de data aceasta viețile mătușilor din Practical Magic, Frances și Jet, și pe fratele lor, Vincent. Trăind în anii 60 în Manhattan, un loc unde filosofia păcii și a dragostei se împletește cu un substrat politic agitat, cei trei tineri trebuie să își înțeleagă darurile în timp ce se opun magiei care vine cu un preț: acela că oricine le va ajunge la inimă va muri. Interdicțiile de tot felul (fără să te plimbi în lumina lunii, fără pantofi roșii, fără pisici sau fără cărți de magie) nu vor reuși să abată soarta de la cursul său, dar cu siguranță își vor păstra cititorul fascinat de la un capăt la altul al cărții. Romanul este perfect pentru a face parte dintre acele cărți cu care te cuibărești în brațe la final de toamnă!

Reţeta fericirii: 4 cărți cu care să te cuibăreşti în braţe la sfârşit de toamnăE sfârșit de toamnă, a trecut Halloweeen-ul, dar nu și pasiunea noastră pentru cărțile pline de mistere. Agatha Christie este celebră pentru romanele polițiste și ce moment mai bun pentru a redescoperi uluitoarele sale opere decât luna noiembrie? Îți recomandăm chiar titlul despre care scriitoarea de origine britanică a afirmat că e cel mai dificil pe care l-a conceput vreodată: „10 negri mititei”. Al șaselea cel mai bine vândut roman al tuturor timpurilor, titlul în original And Then There Were None a apărut între anii 1964 și 1986 sub numele de Ten Little Indians, de unde și traducerea în limba română. Nu te teme, însă, subiectul este același. 8 străini sunt atrași într-o casă situată pe o insulă pustie, fiecare primind o invitație personalizată ce se folosește de un pretext convingător. Odată ajunși în casa de pe coasta Devon-ului, oaspeții sunt întâmpinați de personalul format din Thomas și Ethel Rogers, și fiecăruia îi este încredințată o cameră. Pe acordurile unei poezii pentru copii compuse în jurul numărătorii înapoi de la 10 la 1, personajele sunt avertizate de către misteriosul și absentul proprietar al casei, Ulick Norman Owen, că au comis o crimă pe care trebuie să o recunoască. Numai doi o fac, iar de aici încolo fiecare oaspete începe să piară în mod misterios. Atmosfera izolată, vremea terifiantă care izolează personajele în aceeași casă cu un criminal și, firește, puzzle-ul construit genial de Agatha Christie sunt motive pentru care acest roman este perfect pentru sfârșitul de toamnă.

Reţeta fericirii: 4 cărți cu care să te cuibăreşti în braţe la sfârşit de toamnă

Ce moment mai bun decât ultimele zile ale anotimpului ploios pentru a te bucura de o binemeritată porție de colorat? Profită de serile mai lungi pentru a te relaxa în compania Cărții de colorat motivaționale pentru adulți „Expresii ale recunoștinței”. Uiți de stres și de probleme umplând spații goale cu culori reconfortante, delectându-te cu cele 55 de ilustrații desenate de mână, dar la fel de liniștitoare sunt citatele motivaționale, aparținând Bibliei sau reprezentate de „gânduri pornite din suflet”, după cum afirmă chiar autorii acestui proiect. Pornind de la rezultatele studiilor, care au demonstrat că activitatea de a colora este un remediu excepțional împotriva stresului, ultimul titlu de pe lista noastră împletește beneficiile coloratului cu citatele motivaționale! Iată o prezență atât de necesară printre cele 4 cărți cu care te cuibărești în brațe!

Tu ce părere ai despre inițiativa noastră? Ce vei alege dintre aceste 4 cărți cu care te cuibărești în brațe la sfârșit de toamnă?

Photo by Alex Geerts on Unsplash