Pentru pasionații de lectură, the travel wish list nu conține numai destinații ca jungla amazoniană și Siberia, cât mai ales locații fictive, care nici măcar nu există în realitate. Pentru noi, devoratorii de cărți, vacanța ideală nu va putea fi niciodată pusă la punct cu ajutorul unei agenții de turism. Ne va fi imposibil să vânăm ofertele liniilor aeriene deoarece nu există niciuna care să ne poată conduce acolo unde ne dorim. Tocmai de aceea, nu putem decât visa la lumile imaginare pe care ne-am dori din tot sufletul să le putem vizita și în realitate. Descoperă-le și tu, în rândurile de mai jos!

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitateDe la splendoarea de gheață a Zidului până la complexitatea politică a Orașelor Libere, Westeros-ul este cu siguranță o destinație fierbinte pentru iubitorii de fantasy din perioada actuală. Vrem să ne plimbăm prin Debarcaderul Regelui și nu ne pasă sub nicio formă de mirosurile pestilențiale pe care G.R.R Martin le descrie cu atât de mult talent. Nu ne-ar deranja nici să dăm o raită prin Winterfell și să descoperim locurile de baștină ale familiei Stark și suntem atât de doritori să ne îmbarcăm în această călătorie încât nu ne-am da înapoi nici măcar de la perspectiva de a ne întâlni cu Umblătorii Albi în spatele Zidului. Atât de profundă ne este năzuința de a putea vizita lumea imaginară născută din mintea lui Martin în seria „Urzeala tronurilor”.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitateMartin este considerat urmașul lui J.R.R. Tolkien, așa că nu e de mirare că, după ce am cumpărat un bilet fictiv spre Westeros, ne dorim aceeași șansă către Pământul de Mijloc din „Stăpânul Inelelor”. Deși acest teritoriu magic a fost complet inventat de către scriitorul britanic, acesta insistă că se află de fapt pe Pământ, dar că perioada descrisă este una fictivă. Întocmind inclusiv hărți detaliate ale lumii sale imaginare și tratând-o cu toată seriozitatea unui istoric, Tolkien a umplut Pământul de Mijloc cu figuri fantastice precum elfii și piticii, i-a dăruit hobbiții și l-a încărcat de magie, transformându-l într-o lume pe care ne dorim neapărat să o vizităm.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitateKansas-ul nu se află pe lista noastră de destinații turistice, cel puțin nu pe cea la care jinduim cu toată ardoarea. Cu totul altfel stau însă lucrurile în cazul Oz-ului. Ne-am îmbarca bucuroși chiar și într-o tornadă dacă aceasta ne-ar duce în lumea imaginară a lui Dorothy. Alcătuit din cinci ținuturi în mijlocul cărora se află magicul și splendidul Oraș de smarald, Oz e patria leilor fricoși, dar plini de inimă, a Oamenilor de Tinichea și vrăjitorilor de tot soiul, fie ei răi sau buni. Suntem curioși de unde ne putem procura necesarii pantofi roșii și biletul de îmbarcare.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitatePână și numele său indică destinația perfectă pentru o călătorie de neuitat! “Țara minunilor” sau Wonderland a lui Alice e populată de animale care vorbesc, de creaturi fascinante, adusă la viață de plante imense. E adevărat, e condusă de Regina Inimilor, cu o pasiune de neînțeles pentru capete care cad, dar fantezia cu care Lewis Carroll a infuzat una dintre cele mai celebre lumi imaginare o transformă într-o destinație la care râvnim în orice condiții! Regizori, scenografi, pictori din lumea întreagă au încercat să o aducă la viață, dar nimeni nu a reușit până acum să egaleze originalul fictiv.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitateUnii scriitori preferă să se joace cu imaginația în propria lume, în timp ce alții își lasă fantezia să zboare cu totul de pe pământ și să creeze lumi fictive. Este și cazul lui Jonathan Swift, care l-a purtat pe Gulliver pe teritorii fascinante, periculoase, dar irezistibile, pe care am accepta și noi oricând să le vizităm. Pornim de la Lilliput, probabil cel mai cunoscut tărâm fictiv, unde protagonistul naufragiază și pe care este făcut captiv în ciuda superiorității sale fizice, continuăm cu Brobdingnag, patria uriașilor, călătorim pe firul imaginației în Laputa, ai cărei locuitori sunt obsedaţi de matematică, și ajungem în Houyhnhnms, unde legiuitorii sunt caii, stăpâni peste oameni inferiori, numiți Yahoos, atât de bine reprezentați, încât au dat naștere unui cuvânt în limba engleză. Concepute pornind de la metafore existențiale, toate aceste lumi ar putea fi un paradis turistic.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitatePoate că am trecut de vârsta la care mai speram să primim acasă scrisoarea de admitere la Howgarts, ceea ce nu înseamnă că nu ne dorim încă, din tot sufletul, să vizităm această lume din păcate imaginară. Școala-internat pentru vrăjitori și vrăjitoare e animată, captivantă, plină de miracole la tot pasul, cu camere secrete, scări care își modifică singure traiectoria și  tablouri vorbitoare, cu cele mai apetisante ospețe și decorațiuni care îți fură inima. Nu mai amintim de peisajul superb și de decorul maiestuos, dar nici de minunile de magie care au loc în incinta sa, pentru că nu ne dorim să ne amărâm și mai tare și să ajungem să fim deja bolnavi de dor după o lume imaginară pe care nu am vizitat-o niciodată în realitate.

Șapte lumi imaginare pe care ne am dori să le putem vizita și în realitateCele mai impresionante lumi imaginare se nasc în cărțile pentru copii, rod al fanteziei omnipotente a scriitorilor care și-au dedicat viața pentru a-i face fericiți pe cei mici. Nu puteam exclude de pe lista noastră de universuri mitice pe care abia așteptăm să le vizităm Narnia, patria lui Aslan, locul magic în care animalele vorbesc, în care până și cele mai mari cataclisme climatice, cum ar fi iarna perpetuă instalată de Vrăjitoarea Albă, Regina Jadis, sunt pur și simplu un spectacol vizual. Creată de leul Aslan, Narnia poate fi accesată și de pe pământ, prin intermediul unui portal magic, și nu constituie doar obiectul dorinței milioanelor de copii, dar și al nostru, al adulților: ne-am dori din tot sufletul să colindăm prin teritoriile sale fermecate!

Tu ce părere ai despre lista noastră de lumi imaginare pe care ne-am dori să le vizităm? Pe care ai include-o și tu printre preferatele tale?