Pe 15 aprilie, așteptarea va lua sfârșit pentru fanii „Urzeala tronurilor”! Are loc premiera celui de-al optulea (și ultimului) sezon din serialul care a spart recorduri de vizionare și chiar și de piratare, un aspect cu care producătorii David Benioff și D.B.Weiss se laudă! Dacă cititorii știu că mai au încă două cărți pe care să le aștepte (The Winds of Winter și A Dream of Spring, a căror dată de apariție e încă necunoscută), cei care s-au îndrăgostit de adaptarea TV a serialului vor afla cât de curând dacă Night King se va așeza confortabil pe Tronul de Fier sau dacă armata condusă de Daenerys Targaryen și al său nepot Jon Snow va reuși să salveze Westeros-ul de la dispariție.

Indiferent în ce tabără te afli (frumusețea „Urzelii Tronurilor” este că a conturat personaje atât de memorabile încât și antieroi absoluți precum Cersei Lannister au adepții lor înfocați), știm că aștepți cu nerăbdare premiera. În luna care a mai rămas, îți propunem să te delectezi cu replicile unuia dintre cele mai iubite personaje din saga „Cântec de gheață și foc”: Tyrion Lannister. Plin de înțelepciune și bunătate, dar sarcastic și delicios în exprimare, necenzurat, mezinul clanului Lannister este aici să îți îndulcească timpul petrecut până la redifuzarea celui mai popular serial al momentului. Iată câteva dintre cele mai bune replici ale lui Tyrion Lannister!

Se apropie premiera „Urzeala tronurilor”: cele mai bune replici ale lui Tyrion Lannister„Lasă-i să vadă că vorbele lor te pot răni și atunci n-o să scapi niciodată de batjocură. Dacă vor să-ți dea un nume, primește-l și fă-l al tău. După aceea n-o să te mai poată lua peste picior din pricina lui.” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Cum se face că atunci când un bărbat construiește un zid, următorul bărbat imediat vrea să știe ce este de partea cealaltă a zidului” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Am o înţelegere realistă a propriilor mele forțe și slăbiciuni. Mintea mea este arma mea. Fratele meu are sabia lui, iar eu am mintea mea… Iar o minte are nevoie de cărți, la fel cum o sabie are nevoie de o gresie care să o ascută, în cazul în care vrei să o menţii ascuţită. De aceea eu citesc atât de mult, Jon Snow.” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Am un loc moale în inima mea pentru schilozi, bastarzi și lucruri defecte.”  („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Toți piticii pot fi bastarzi, cu toate astea nu toţi bastarzii sunt pitici.” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Permite-mi să îţi dau un sfat, bastardule. Nu uita niciodată ceea ce eşti. Restul lumii nu o va face. Poartă asta ca pe o armură și nu va putea fi niciodată folosită pentru a te răni.” .” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Odată ce ți-ai acceptat defectele, nimeni nu le poate folosi împotriva ta.” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

„Sora mea m-a confundat cu o ciupercă. Mă ține în întuneric și mă hrănește cu rahat.”(„Iureșul săbiilor”, George R.R.Martin)Se apropie premiera „Urzeala tronurilor”: cele mai bune replici ale lui Tyrion Lannister

„Va veni o zi în care vei crede despre tine că eşti în siguranţă și fericit și, dintr-odată, bucuria ta se va transforma în cenuşă în gura ta, iar atunci vei şti că datoria este plătită.” („Încleștarea regilor”, George R.R.Martin)

„- Lord Varys, câteodată simt că ești cel mai bun prieten pe care îl am la Debarcaderul Regelui și altădată simt că ești cel mai mare inamic al meu. – Ce ciudat. Și eu cred la fel despre tine”. („Încleștarea regilor, George R.R.Martin)

„- Am auzit că un Lannister își plătește întotdeauna datoriile. -Oh, fiecare penny, dar nici un sfanț mai mult. O să primești masa pentru care te-ai târguit, dar nu va fi asezonată cu mulțumire, și în cele din urmă nu te va hrăni”(„Dansul dragonilor”, George R.R.Martin)

„- Cetatea? Tyrion era pierdut. Ce cetate va fi? – Debarcaderul Regelui. Te trimit la Curte.

Era ultimul lucru pe care Tyrion Lannister îl anticipase. (…). – Și ce-ar trebui să fac acolo? – Să conduci, rosti scurt tatăl său.” („Urzeala tronurilor”, George R.R. Martin)

Acestea sunt numai câteva dintre cele mai cunoscute și mai savurate replici ale lui Tyrion Lannister? Care dintre ele este preferata ta, sau cu ce alte exemple ai putea completa lista noastră?

Nu te mai poți sătura de dovezile de necontestat de înțelepciune ale piticului? Descoperă-le pe cele mai pline de tâlc,  cele mai delicioase, cele mai amuzante și cele mai scandaloase în The Wit and Wisdom of Tyrion Lannister, culegerea de citate din opera lui George R.R. Martin, ilustrată de Jonty Clark.