Termenul a intrat în argou: cine nu a auzit de celebra expresie „mi s-a stricat Feng Shui-ul”? Însă, dincolo de confuzia şi de interpretările fanteziste pe care le primeşte adesea, Feng Shui-ul este o ştiinţă, una bazată chiar pe măsurători şi pe calcule extrem de exacte. Creat de chinezi acum mai bine de 6000 de ani, are drept obiectiv potenţarea energiilor pozitive şi îndepărtarea sau diminuarea celor negative prin mutarea pieselor de mobilier şi folosirea elementelor naturale. Pare simplu şi uşor? Sunt multe voci care afirmă că Feng Shui-ul nu e o reţetă ce se poate aplica, ci mai degrabă un mister, filtrat doar în picături de la marii maeştri chinezi. Eşti interesat de subiect şi vrei să afli mai mult? Îţi prezentăm mai jos cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecă, care îţi vor descifra măcar o parte dintr-unul dintre cele mai bine ţinute secrete ale omenirii!

Trăieşte frumos: cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecăDe la elita chineză direct în dormitorul tău! Marele avantaj al „Feng Shui: Everything You Need to Know about Feng Shui from Beginner to Expert” e că prezintă conceptul pe înțelesul tuturor: subiectul cărţii este suficient de explicit astfel încât să poată fi priceput şi de începătorii în arta Feng Shui-ului, dar şi îndeajuns de rafinat pentru a nu-i plictisi pe avansaţi. Arta echilibrului e prezentă nu numai în conţinut, dar e şi obiectiv general al primei cărţi de pe lista noastră: „Feng Shui: Everything You Need to Know about Feng Shui from Beginner to Expert” te învaţă cum să îţi aranjezi casa pentru a obţine armonie, dar şi împlinirea tuturor dorinţelor. Vei ajunge să stăpâneşti arta plasării obiectelor printr-o combinaţie de teorie şi sfaturi practice care pot fi foarte uşor puse în aplicare. Cartea este organizată pe capitole, prezentând mai întâi teoriile despre Feng Shui şi apoi trecând la abordarea practică şi exemplificând cu încăperile casei, camera copiilor, baia sau spaţiile dedicate membrilor mai în vârstă ai familiei. Informaţia e variată şi accesibilă, păstrând însă mereu măsura: „Feng Shui: Everything You Need to Know about Feng Shui from Beginner to Expert” nu e genul de carte pe care o începi pentru a o nu mai încheia niciodată, ba dimpotrivă!

Trăieşte frumos: cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecăFeng Shui-ul poate fi intimidant la prima vedere: ce altceva ai putea spune despre un domeniu care aduce laolaltă cuvintele anticichinezi, 6000 de ani şi calcule şi măsurători precise? Marele merit al „Move Your Stuff, Change Your Life: How to Use Feng Shui to Get Love, Money, Respect and Happiness” este că face accesibile toate aceste concepte şi publicului occidental, cu trucuri care pot fi uşor puse în aplicare în orice casă. Scriitoarea, Karen Rauch Carter, este o arhitectă pasionată de noţiunile de Feng Shui, iar promisiunea pe care ne-o face încă din titlu, aceea de a ne ajuta să găsim fericirea, jobul mult visat, banii şi iubirea, transformă cu siguranţă lectura într-una cel puţin ispititoare. Dincolo de aceste obiective măreţe, al doilea titlu de pe lista noastră de cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecă nu trebuie ratat deoarece reuşeşte să simplifice într-un mod atractiv vechea artă chineză. Principiile sale de bază sunt nevoia de a scăpa de surplusul de lucruri, de a crea un spaţiu armonios şi bine organizat, curat, în care să te simţi fericit şi în siguranţă: iată un motto cu care putem rezona uşor. Bonus: cartea reprezintă şi un cadou perfect de casă nouă!

Trăieşte frumos: cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecăAl treilea autor de pe lista noastră ne câştigă imediat încrederea graţie faptului că e un practicant dedicat al Feng Shui-ului. David Daniel Kennedy ne-a oferit numeroase titluri în domeniu, între care şi hitul „Feng Shui for Dummies”, iar în „Feng Shui, sfaturi pentru o viaţă mai bună” excelează într-o abordare pe înţelesul tuturor. Cartea îţi va face viaţa mai frumoasă graţie colecţiei de mai mult de 200 de sfaturi de Feng Shui, care sunt din fericire grupate astfel încât să ţintească spre cele mai importante laturi ale vieţii tale: dragoste, bogăţie, familie, carieră, creativitate, sănătate. Vei descoperi „remedii” numai bune de aplicat, de la îndemnul de a plasa o icoană sau o reprezentare a divinităţii în care crezi într-o poziţie centrală în casa ta până la ideea de a-ţi vopsi uşa într-o nuanţă vibrantă, cu efecte nebănuite. E cartea pe care trebuie să o ai în bibliotecă atunci când îţi doreşti o viaţă mai împlinită.

Trăieşte frumos: cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecăCeea ce aduce nou „Feng Shui for the Soul: How to Create a Harmonious Environment That Will Nurture and Sustain You”este îmbinarea practicilor şi teoremelor antice chineze cu cele ale nativilor americani, graţie moştenirii culturale unice a autoarei Denise Linn. Chiar descrierea cărţii te va face să te simţi mai bine: al patrulea titlu de pe lista noastră de cărţi despre Feng Shui vorbeşte despre echilibru, despre armonie spirituală şi despre frumuseţe. Cartea este împărţită în trei părţi, avansând de la semnificaţiile profunde ale construcţiei casei tale la modul în care poţi folosi forţele naturii pentru a-ţi schimba viaţa şi culminând cu Roata Medicinei, inspirată de filosofia nativilor americani.

Trăieşte frumos: cinci cărţi despre Feng Shui pe care să le ai în bibliotecăÎnţelepciunea chineză pare adesea mult prea profundă pentru a rezona cu principiile noastre de viaţă, cu existenţa tumultoasă a prezentului. Este principalul motiv pentru care ne încurcăm în ezoterismul Feng Shui-ului şi sfârşim prin a renunţa, nesatisfăcuţi. Din fericire, specialista Terah Kathryn Collins vrea să preîntâmpine acest risc prin intermediul „The Western Guide to Feng Shui – Room by Room”. Cartea are o abordare perfect occidentală a unui concept oriental: găseşte probleme şi identifică soluţii. Trecându-ne prin fiecare cameră, al cincilea titlu de pe lista noastră îţi explică de ce şi unde ai nevoie de flori, de obiecte din lemn, de citate inspiraţionale sau de mesaje de dragoste şi cum poţi asocia toate aceste principii pentru ca rezultatul final să fie dragostea, prosperitatea, fericirea ta. E un ghid de care ai nevoie în bibliotecă, pentru a trăi frumos!

Tu ai fost până acum iniţiat în principiile de înţelepciune antică ale chinezilor? Care dintre cărţile despre Feng Shui de mai sus ţi-au trecut pragul casei şi ţi-au poposit în viaţă? Cu ce alte exemple poţi completa lista noastră?