Limba engleză e idiomul de circulație universală și nu ne imaginăm cum ne-am putea descurca în această lume ultra-tehnologizată fără a avea cunoștințe aprofundate ale limbajului lui Shakespeare. Cursurile și lecțiile de la școală reprezintă principala modalitate prin care deprindem noțiunile necesare de engleză, dar și filmele și serialele în vogă ne ajută să ne perfecționăm fără nici cel mai mic efort. Însă noi avem o cu totul altă recomandare: cărți în limba engleză, care te vor ajuta să devii expert în cea mai plăcută manieră. Află care sunt titlurile ce te vor ajuta în rândurile de mai jos!

Treci mai departe de cursuri: 4 cărți în limba engleză, cel mai bun profesorUnul dintre sfaturile specialiștilor este să pășești pe tărâmul limbii engleze cu ajutorul unei cărți pentru copii, de preferință una pe care să o cunoști deja. Tocmai de aceea, The Wonderful Wizard of Oz ar trebui neapărat să se afle pe lista ta de lecturi dacă dorești să stăpânești la perfecție limba lui Shakespeare (și a lui L. Frank Baum, între noi fie spus). Avantajul suprem al acestei alegeri? Stilul bogat, imaginativ, sclipitor al autorului, care te va pune față în față cu termeni pe care nu i-ai descoperi defel în cursuri sau în filmele momentului. Povestea o știi, cu siguranță: Dorothy e luată pe sus de o tornadă din Kansas-ul său și adusă pe tărâmul magic din Oz, acolo unde trebuie să se lupte cu Wicked Witch of the West și să îl descopere pe Vrăjitorul care îi poate garanta întoarcerea acasă. Epopeea copilăriei noastre este întovărășită de imagini absolut superbe, care îți vor desăvârși plăcerea lecturii! Citește alături de o variantă tradusă în limba română pentru a profita din plin de menirea cărții de a te învăța engleză.

Treci mai departe de cursuri: 4 cărți în limba engleză, cel mai bun profesor

111 Places in Barcelona That You Must Not Miss și-a făcut o promisiune de care noi recunoaștem că suntem teribil de impresionați: aceea că va ajunge să îi surprindă cu recomandările ei turistice inclusiv pe catalani. De ce am inclus ghidul turistic pe lista noastră de cărți în limba engleză care îți vor servi drept profesori? Colindatul lumii se numără printre activitățile noastre preferate, așa că nu e de mirare că vom învăța și mai cu spor atunci când citim ceva ce ne aprinde imaginația. De asemenea, al doilea titlu de pe lista noastră este și unul informativ și totodată inedit: ne povestește ce se întâmplă la miezul nopții în Muzeul egiptean sau de ce o mare parte dintre barurile din Barcelona poartă titulatura Frankfurt. Aceste informații cu siguranță captivante te vor determina să citești mai departe, exersându-ți astfel cunoștințele lingvistice. Nu în ultimul rând, ghidul de călătorie are un limbaj relativ ușor, unul pe care îți va fi simplu să îl descâlcești și care promite să nu te frustreze în cazul în care noțiunile tale de limba engleză sunt încă șubrede.

Treci mai departe de cursuri: 4 cărți în limba engleză, cel mai bun profesorChiar dacă nu te numeri printre cei mai mari fani ai literaturii Young Adult, trebuie să recunoști faptul că operele sale sunt mult mai ușor de citit decât marii noștri clasici. În plus, paginile îți zboară printre degete, promițând ca această plăcere vinovată să devină rapid dependență. Am spus plăcere vinovată? Ne-am referit de fapt la profesor de limba engleză, ceea ce e „Love Lessons” de Jacqueline Wilson. Prue și sora sa mai mică Grace trăiesc alături de tatăl lor autoritar, care nu le permite nici măcar să meargă la școală. Atunci când acesta ajunge în spital, adolescenta de 14 ani primește un pic mai multă libertate: poposește chiar pe băncile școlii. Ceea ce urmează e ușor inedit: lipsită de experiență, Prue se apropie de o singură persoană, și aceea extrem de nepotrivită pentru vârsta ei, profesorul Rax. „Love Lessons” rămâne însă o carte pentru copii și, chiar dacă jonglează cu sentimente nepermise și contradictorii, nu te va șoca cu adevărat. Nu e vorba despre Lolita, ci despre o operă captivantă, cu personaje interesante și bine construite, care va constitui un profesor excelent de limba engleză.

Treci mai departe de cursuri: 4 cărți în limba engleză, cel mai bun profesor

Încheiem lista noastră de cărți în limba engleză cu una dintre cele mai celebre lansări ale anului trecut, „Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Scenariul de film lansat și în varianta sa literară de către J.K Rowling va reprezenta una dintre operele ce îți îmbunătățește cunoștințele despre limba lui Harry Potter într-un mod peste măsură de plăcut. De data aceasta ne împrietenim cu Newt Scamander, pornit să salveze animalele fantastice de la extincție, un subiect mai mult decât potrivit pentru lumea de astăzi. Lui Newt i se opune nimeni altul decât Grindelwald, vrăjitorul malefic care l-a precedat pe Voldemort. Cartea reprezintă o sursă extraordinară de a deveni mai bun la limba engleză și datorită stilului său: fiind concepută sub formă de scenariu de film, e compusă din indicații scenice și dialog, ceea ce o face ușor accesibilă chiar și celor care nu sunt experți. Mai mult, fiind opera lui Rowling, te va frapa atât cu imaginația sa, dar și cu bogăția stilistică, marcă a celei mai bogate scriitoare din lumea contemporană.

Tu ce părere ai? Vei recurge și la aceste cărți în limba engleză pentru a deveni mai bun în stăpânirea idiomului lui Shakespeare? Consideri că a citi este una dintre cele mai bune modalități pentru a învăța o limbă străină? Ai apelat vreodată la această metodă? Abia așteptăm să ne spui părerea ta!