Deși „Urzeala tronurilor” mai degrabă și-a supărat fanii cu un ultim sezon considerat de majoritatea a fi cel mai puțin reușit din întreaga istorie de 10 ani a serialului, un lucru e cert: mulțumit sau nu, orice fan adevărat al Game of Thrones va ajunge la un moment dat să ducă dorul producției sale TV favorite. Cu personaje complexe, dialoguri savuroase, o lume bogată și plină de imaginație și răsturnări de situație trasate genial de G.R.R.Martin, „Urzeala tronurilor” a reprezentat vârful de lance al entertainment-ului în ultimii ani. Fie că ești sau nu de acord cu direcția în care producătorii au mers cu personaje precum Daenerys Targaryen, Jon Snow sau Night King, acestea fiind de departe cele mai controversate fire ale acțiunii în concepția fanilor, trebuie să recunoști că vei tânji cândva să retrăiești fenomenul. Atunci când vei ajunge în această situație, abține-te să cazi în capcana nostalgiei, deoarece, din fericire, lumea publicisticii e plină de cărți care pot deveni următorul „Game of Thrones”. Sperăm ca nu numai tu, cititorul nostru, dar și mai marii de la Hollywood să descopere acest articol: 3 titluri ce au potențial și pe care le dorim ecranizate cât mai curând în stilul „Urzeala tronurilor”!

Trist că s a terminat serialul? 3 cărți care pot deveni următorul „Game of Thrones”Dacă ceea ce ai adorat la „Urzeala tronurilor” sunt conflictele puternice și intrigile abil țesute, jocurile de putere, șantajul și manipularea ce sunt opere ale unor minți geniale, cu siguranță îți vei regăsi așteptările transformate în realitate prin trilogia „Furia roșie” de Pierce Brown. Am mai discutat despre primul roman, care a fost și Cartea săptămânii noastre, iar vestea că se va transforma cât de curând în serial ne face să sperăm că este cartea ce are cel mai mare potențial să devină următorul „Game of Thrones”. Iată subiectul: în viitor, omenirea a reușit să populeze celelalte planete, iar pericolul extincției rasei umane sau al încălzirii globale, dar și al dominației tehnologiei a dispărut demult. În schimb, umanitatea s-a transformat într-o glorificare a politicilor Imperiului Roman și este împărțită acum în caste. Protagonistul Darrow face parte dintre cei de jos, Roșii, cei care sondează în adâncurile de pe Marte pentru a descoperi heliul necesar supraviețuirii. Habar nu are adolescentul devenit mult prea devreme bărbat că nu își sacrifică viața pentru a asigura viitorul rasei umane, ci că servește o clasă de stăpânitori Aurii supraumani care adoră luxul. Atunci când soția sa este condamnată la moarte, Darrow decide să o răzbune scuturând societatea din temelii și devenind unul dintre Aurii. Ceea ce urmează e o schemă magistral alcătuită, jocuri de culise, o întrecere pe Case ce amintește de Hunger Games, răsturnări de situație și morți spectaculoase care duc cu gândul la seria Cântec de gheață și foc. Trilogia „Furia Roșie” mai include titlurile „Furia Aurie” și „Furia dimineții” și se numără printre cu siguranță printre cele mai bune cărți care pot deveni următorul Game of Thrones.

Trist că s a terminat serialul? 3 cărți care pot deveni următorul „Game of Thrones”

Ceea ce atrăgea la „Urzeala tronurilor” era universul fantasy plin de imaginație, amenințarea lui Night King, dragonii, omnisciența Corbului cu trei ochi și magia Lordului Luminii? Atunci aleasa ta poate fi The Hundred Thousand Kingdoms, prima carte din trilogia The Inheritance Trilogy de N. K. Jemisin. Nominalizată la premiile Hugo și Nebula, opera publicată în 2010 ne invită în lumea complicată a lui Yeine Darr, originară din Nordul îndepărtat, a cărei mamă a renunțat la poziția de moștenitoare a lumii atunci când s-a căsătorit împotriva voinței tatălui său. Spre surpriza protagonistei, la moartea mamei sale este chemată în Sky, superbul oraș plutitor, acolo unde este anunțată că bunicul său vrea să îi ofere coroana. Nu numai ei, firește, căci le-a promis-o în același timp celorlalți doi nepoți. Ceea ce o urmează este o luptă care te va ține cu sufletul la gură, în care zeii se amestecă cu muritorii, în care tărâmurile plăsmuite vibrează pline de autenticitate, colorate într-o bogăție de detalii care amintește de stilul lui Martin. O lume unică, splendidă, populată cu personaje pline de viață, înspăimântătoare și captivantă, teribilă și atrăgătoare, așa cum credeam că numai în „A Song of Ice and Fire” mai puteam descoperi. Ne-am înșelat!

Trist că s a terminat serialul? 3 cărți care pot deveni următorul „Game of Thrones”E suficient să îți spunem că ultima carte de pe lista noastră a fost deja aleasă de către HBO pentru a fi ecranizată într-un serial al cărui producător executiv va fi nimeni altul decât G.R.R.Martin. Who Fears Death? de Nnedi Okorafor schimbă lumea medievală din Westeros cu o Africă post-apocaliptică. Într-un tărâm în care vărsarea de sânge, genocidul și violurile continuă să păteze de sânge granițele, o femeie fuge în deșert doar ca să moară, dar dă în schimb naștere unei fetițe pe care o botează Onyesonwu, traducerea sintagmei „cui îi este frică de moarte” dintr-un dialect străvechi. Însă Onye, așa cum i se va spune, e mai mult de atât, devine o fată înzestrată cu puteri magice care poate comunica cu lumea spiritelor, aflând că e urmărită de o forță atotputernică ce caută să o distrugă (cui îi mai sună a profeția „Prințului care a fost promis”). Who Fears Death? ne invită să ne îmbarcăm într-o călătorie miraculoasă în care magia se împletește cu forțele naturii, cu spiritualitatea și cu iubirea adevărată, într-un mod epic care te va face să uiți de dorul de lumea din „Urzeala tronurilor”.

Tu ce părere ai despre acest cărți care pot deveni următorul Game of Thrones? Care dintre titlurile de mai sus crezi că are cele mai mari șanse de a fura inima fanilor capodoperei lui G.R.R.Martin?